23 Eylül 2008, Salı 11:54:38

Sanal Havacılıkta Bu Hafta

Bitip tükenmek bilmeyen bir enerji ile çalışan sanal havacılar bu hafta da bir çok yenilik ve uygulamaya imzalarını attılar.
  • ilginiz için teşekkürler, bu eventimizi canlı ya da banttan olarak airporthaberde de seyretmek isteriz.
  • Fatih hocamızın çalışmalarını çok başarılı buluyorum, kendisine burdan teşekkürlerimi iletiyorum.
  • mega event`ta A400M gibi ucaklarin kullanilmasinida tavsiye ederim. Iyi Ucuslar
  • Pek genç olduğum söylenemez , neredeyse yolun yarısına yaklaştım ben ... İlgili arkadaşlar FlyNET/FsAirlines oluşumundaki gelişmeleri de yazmadan önce mail ya da telefon ile sorsalardı daha doyurucu bilgiler verebilirdim ancak haber yazılmış bir kere . Tüm sanal havacılara emniyetli ve keyifli uçuşlar diliyorum .

Sanal havayollarının uzun zamandır başarı ile kullandığı FLYNET programı bu hafta yepyeni bir yüz ile tekrar karşımıza çıktı.  20 Eylül 2008 den itibaren Flynet artık fsairlines.net  adresinden yepyeni client programı ve yepteni yüzü ile sanal havacılara hizmet verecek .  Tüm Dünya’da sevilerek kullanılan Flynet’in, Havayolu entegrasyon paketini yazan bir Türk .  Fatih Koz adındaki bu genç programcı flynet’in hosting hizmetini sağlıyor ve tüm havayolu entegrasyon paketinin de mimarı ve uygulayıcısı .  Fatih Koz’un verdiği bilgiye göre fsairlines ve yeni clienti bir çok yeniliğe sahip . Türkiye’deki en büyük ve en aktif sanal havayollarından biri olan THYVA’nın da  ( www.thyva.com)  kullandığı bu program hakkıdaki yenilikleri ileride ki haftalarda da vermeye devam edeceğiz.

Sanal havacılıktaki en büyük iki networkden biri olan IVAO ‘da  Türkiye division’u 21 Ekim’de açılacak olan yeni sezon ile ilgili duyurusunu  hafta sonu yaptı. Buna göre komşu ülkelerdeki havayolları ve ATC lerinde katılacağı büyük bir açılış organizasyonu sanal havacıları bekliyor. IVAO Türkiye Event Koordinatörü Sn. Mesut Işık’tan aldığımız bilgiye göre Türkiye’deki tüm havayolarına verilecek özel görevler ve komşu ülkelerden gelecek havayollarının katılımı ile bu eventin şu anda kadar ki yapılan en büyük açılış eventlerinden biri olması bekleniyor.

Sanal Havacılık

Bu hafta içinde yine IVAO daki sanal pilotları bekleyen 4 adet organizasyon var . Bunlar ;

23 Eylül Keyif ve Birliktelik Uçuşu . VFR şartlarda Muş, Ağrı ve Van ‘ı kapsayacak bu uçuşa çok sayıda katılım bekleniyor.  Event Saati 22:00 Yerel saatle Detaylı bilgi http://forum.thyva.com/forum_posts.asp?TID=10947

Sanal Havacılık

23 Eylül Mega Event : IVAO Türkiye Askeri Uçuşlar bölümünün organize ettiği bu uçuş 5 hafta boyunca sürecek.  Her hafta farklı bir bacağın uçulacağı bu organizasyonda bu haftaki uçuş Diyarbakır- İncirlik Uçuşu . IFR şartlarda C130 ve C17 tipi uçakların katılacağı bu organizasyonda  5 haftanın tümüne katılan pilotlar   özel puanla ödüllendirilecekler.  Event ile ilgili detaylı bilgi http://forum.thyva.com/forum_posts.asp?TID=10897 

Sanal Havacılık

24 Eylül Controller 1 Sınavı: İzmir Adnan Menderes Havalimaında yapılacak olan Controller 1 sınavında hareketli ve heyecanlı anlar sanal pilotları bekliyor olacak.

25 Eylül Controller2 Sınavı : Ankara Esenboğa Havalimanında yapılacak olan bu sınavda gerek pilotların gerekse sıanva girecek olan ATC’nin maharetlerine tanık olacağız.

Erim FUNDA - Evrim SUTEL

Sanal Havacılıkta Bu Hafta

Yorumlar

MESUT IŞIK ~ 16 yıl önce
ilginiz için teşekkürler, bu eventimizi canlı ya da banttan olarak airporthaberde de seyretmek isteriz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mscsi ~ 16 yıl önce
Fatih hocamızın çalışmalarını çok başarılı buluyorum, kendisine burdan teşekkürlerimi iletiyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY982 ~ 16 yıl önce
mega event`ta A400M gibi ucaklarin kullanilmasinida tavsiye ederim. Iyi Ucuslar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fatih KOZ ~ 16 yıl önce
Pek genç olduğum söylenemez , neredeyse yolun yarısına yaklaştım ben ... İlgili arkadaşlar FlyNET/FsAirlines oluşumundaki gelişmeleri de yazmadan önce mail ya da telefon ile sorsalardı daha doyurucu bilgiler verebilirdim ancak haber yazılmış bir kere . Tüm sanal havacılara emniyetli ve keyifli uçuşlar diliyorum .

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000