17 Ekim 2012, Çarşamba 08:07:18

O UÇAKLA BERABER GİZLİ ŞİFRELER ELE Mİ GEÇTİ?

Esenboğa Havalimanı'na inişe zorlanan uçakta, Rusya'nın Suriye'ye kurduğu hava savunma sisteminin şifreleri mi vardı?
  • nerelerde yetistiniz? size bu 1923 cumhuriyet sevgisizlizligini kim asiladi? hic mi niyet etmediniz "yahu, bize ogretilen herseye birileri israrla camur atiyor, nedir acaba bu isin asli?" diye. simdi niyet okumakla suclarsin beni ama 1.inonu savasinin aslinda olmadigini, olanin da ufak bir catisma olduguna inaniyorsun degil mi? kendi kendine itiraf et, bu sana bu 1923 cumhuriyet sevgisizligini asilayanlarin ogrettigi kliselerden biri degil mi? o sohbetlerde vahidettin'in saraydan giderken tek bir kurus altin almadigini da iftiharla anlattilar degil mi? daha bir suru ornek verilir de amacim sen ve senin gibi 1923 cumhuriyeti'ni icsellestirememislerin nasil ayni tornadan cikmis papaganlar oldugunuzu gostermek ve sanki kendi fikrinmis gibi anlattigin bu bos beles hikayelerin aslinda sana bos beles adamlar tarafindan ezberletilen sacmaliklar olduguna vurgu yapmak.
  • inönü kefallik yapmasaydı zamanında...herzamanki gibi atladı oradan...şuanda biz uzaya çoktan çıkmıştık.çünkü naziler bize gelin herşeyi beraber üretelim dediler bizimkilerle çekilen video ve resimleri var hem istanbulda hemde almanyada...denizaltını yapan bunlar uçak bunların top bunların mg serisi ağır taramalılar bunların o ufo dediğiniz jetler bunların...en iyi tanklar bunların balistikler atomlar bunların...ruslar ve amerikanlar çıkarma sırasında işkence ile hepsini açlıp götürdüler işte...osmanlı tarihi eserlerini çaldıkları gibi.tarih kayıt arşivimizide çalıp götürdüler özellikle osmanlı tarihi...bunları okulda öğretmezler tabi.okulda akdeniz bitki örtüsü maki felan bunları öğretirler çocuklara...izci olacak ya herkes ormanda...öğretmeye dewam etsinler...orman bulabilirlerse tabi...müteahhit cennetinde...ağlanacak halde bile değiliz kahrolup acıdan ölmemiz lazım o haldeyiz.benden size söylemesi...
  • En son soru ve cevabı çok ironik, seviyorum böyle yazıları :)

 

Olayın ayrıntılarını anlamak için akılda oluşan sorulara yanıt vermek gerekiyor... Gazetecell adlı internet sitesi, soru-cevap yöntemiyle akılda oluşanlara ışık tutmaya çalışmış... İşte o sorular ve yanıtları..
 
Soru : Uçak tarifeli yolcu uçağı mıydı?
 
Yanıt: Hayır. Uçak özel sefer yapıyordu... Rusya tarafından Suriye hava yollarından kiralanmıştı... İçindeki yolcular da Rus’tu... Zaten Bülent Arınç da bu noktaya dikkat çekti... Uçağın kapasitesiyle yolcu sayısı arasındaki orantısızlığa vurgu yaptı.
 
Soru : Pilot yolcuların isim listesini Türk yetkililere neden vermedi?
 
Yanıt: Çünkü uçak çok özel yolcular taşıyordu...
 
Soru : Peki çok özel yolcular kimdi?
 
Yanıt: Çok özel yolcular Rus askeri istihbarat teşkilatı GRU’ya bağlı istihbarat ve terör uzmanlarıydı...
 
Soru : Peki bu iddia doğruysa Rusya neden kendi uçağıyla göndermedi?
 
Yanıt: İstihbarat kaygıları nedeniyle... Uçağın rotası, taşıdığı malzeme ve yolcuların kimliğini gizlemek için Suriye yolcu uçağını kiralamayı tercih ettiler... Uçak uluslararası havacılık kuralları gereği Moskova’daki Vnukovo havalimanından kalkış yaptı... Ama yolcu ve yükünü Rusların Kırıkkale’si Tula şehrindeki askeri havaalanından aldı.
 
Rus Askeri İstihbarat Teşkilatı GRU
 
Soru: Uçağa neden özel harekat polisleri çağrıldı?
 
Yanıt: Çünkü Rus yolcular uçağın pilotu ve kabin ekibine saldırdılar.
 
Soru: Rus yolcular Suriyeli pilota neden öfkelendi?
 
Yanıt: Ankara’nın uyarısı üzerine Türk hava sahasını terketmediğini, Esenboğa’ya inmeyi tercih ettiği için...
 
Soru: Eeee bunda öfkelenecek ne var?
 
Yanıt: Taşıdıkları kargonun açılacak olması Rusları kızdırdı...
 
Soru: Silah değilse neden kızsınlar? Açılır bakılır sonra da geri verilir?
 
Yanıt: Çok safsın... Almanlar da Enigma cihazını böyle kaptırmıştı... II. Dünya savaşını kaybettiler... Şimdi o cihazların röntgeni çıkartılıyor... Bütün şifreleme sistemlerini kaptırdılar...
 
Soru: O cihazları kimler inceliyor şimdi?
 
Yanıt: Mit, Genelkurmay Askeri istihbarat, Aselsan ve Tübitak’tan çok özel bir ekip... Bir de muhtemelen gözlemci sıfatıyla Nato’dan bir Amerikalı görevli.
 
Soru: Başbakan Erdoğan istihbaratın kaynağını vermeyiz dedi? Peki Türkiye’ye istihbaratı kim verdi?
 
Yanıt: Türkiye’de pek çok kişi CIA diye tahmin ediyor... Oysa Amerika’nın bir de askeri istihbaratı var... İddialara göre istihbaratı NSI verdi...
 
Soru: Amerikan istihbaratı’nın hedefi neydi?
 
Yanıt: Uçaktaki Rus istihbarat teknolojisini ele geçirmek...
 
Soru: Yani uçakta dumanı tütecek olan silah yok mu?
 
Yanıt: İleri teknoloji ürünü haberleşme cihazları var... 
 
Soru: Peki Rusya’nın sesi Suriye’den daha fazla neden çıkıyor?
 
Yanıt: Daha anlamadıysan sana daha ne anlatayım.
O UÇAKLA BERABER GİZLİ ŞİFRELER ELE Mİ GEÇTİ?

Yorumlar

inönü'ye kefal diyene ~ 12 yıl önce
nerelerde yetistiniz? size bu 1923 cumhuriyet sevgisizlizligini kim asiladi? hic mi niyet etmediniz "yahu, bize ogretilen herseye birileri israrla camur atiyor, nedir acaba bu isin asli?" diye. simdi niyet okumakla suclarsin beni ama 1.inonu savasinin aslinda olmadigini, olanin da ufak bir catisma olduguna inaniyorsun degil mi? kendi kendine itiraf et, bu sana bu 1923 cumhuriyet sevgisizligini asilayanlarin ogrettigi kliselerden biri degil mi? o sohbetlerde vahidettin'in saraydan giderken tek bir kurus altin almadigini da iftiharla anlattilar degil mi? daha bir suru ornek verilir de amacim sen ve senin gibi 1923 cumhuriyeti'ni icsellestirememislerin nasil ayni tornadan cikmis papaganlar oldugunuzu gostermek ve sanki kendi fikrinmis gibi anlattigin bu bos beles hikayelerin aslinda sana bos beles adamlar tarafindan ezberletilen sacmaliklar olduguna vurgu yapmak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
inönü kefallik yapmasaydı zamanında...herzamanki gibi atladı oradan...şuanda biz uzaya çoktan çıkmıştık.çünkü naziler bize gelin herşeyi beraber üretelim dediler bizimkilerle çekilen video ve resimleri var hem istanbulda hemde almanyada...denizaltını yapan bunlar uçak bunların top bunların mg serisi ağır taramalılar bunların o ufo dediğiniz jetler bunların...en iyi tanklar bunların balistikler atomlar bunların...ruslar ve amerikanlar çıkarma sırasında işkence ile hepsini açlıp götürdüler işte...osmanlı tarihi eserlerini çaldıkları gibi.tarih kayıt arşivimizide çalıp götürdüler özellikle osmanlı tarihi...bunları okulda öğretmezler tabi.okulda akdeniz bitki örtüsü maki felan bunları öğretirler çocuklara...izci olacak ya herkes ormanda...öğretmeye dewam etsinler...orman bulabilirlerse tabi...müteahhit cennetinde...ağlanacak halde bile değiliz kahrolup acıdan ölmemiz lazım o haldeyiz.benden size söylemesi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:) ~ 12 yıl önce
En son soru ve cevabı çok ironik, seviyorum böyle yazıları :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000