11 Ekim 2012, Perşembe 10:05:36

MOSKOVA-ANKARA HATTI GERİLDİ!

Türkiye’nin askeri kargo taşıdığı şüphesiyle Moskova’dan Şam’a giden Suriye’ye ait A 320 tipi sivil bir uçağı dün akşam saatlerinde askeri jetler zoruyla Esenboğa Havalimanı’na mecburi inişe zorlaması Moskova-Ankara hattını gerdi.
  • Bizim ipler ABD de, onlar indir dedi indirdik. Malumunuz onlarin F16 lari koruyor ulkeyi. Bizim patron onlar. Yarin kizip bize ucak satmazlar, nazlanirlar, sizden de alamayiz onlara muhtaciz. Kusura bakmayin artik. Sam amcanin sucu. Biz emir kuluyuz
  • Bu Davutoglu basımıza is acicak

Rusya konuyla ilgili açıklama isterken Dışişleri Bakanı Davutoğlu da olayın Türkiye-Rusya ilişkilerini etkilemeyeceğini savundu.


Bandırma’dan kalkan iki F-16 tarafından Esenboğa’ya indirilen ve içinde 35 sivil bulunan uçak içinde yapılan  ilk aramada uçaktan diplomatik mühürlü 6 koli indirildi. Koliler açıldıkça içinden 4 koli daha çıktı. MİT, Emniyet, Dışişleri ve Genelkurmay yetkilileri incelemeye eşlik etti. Rusların taşıma belgesi olan konşimentoya yükün “askeri iletişim cihazı” olduğunu yazdıkları bilgisi alındı. Rus ve Türk yetkililer arasında gerginlik yaşandı. Rus diplomatlar, ilk önce “kolilerimizi açamazsınız” diyerek incelemeye karşı çıktı. Bu gerginliğin ardından kolilerin açılmasına karar verilirken, Rus yetkililerin daha önceden uçakta olup olmadıklarına ilişkin bilgi verilmedi. Kargoda jammer ve haberleşme cihazları ile elektronik parçalar bulundu. Malzemelere el konulurken uçağın havalanmasına izin verildi.

Uçağın Moskova'dan kalkmış olmasıyla Türk-Rus ilişkilerinin daha da gerilebileceği konuşulurken, yaptığı açıklamada bu konuya değinen Dışişleri Bakanı Davutoğlu, gelişmenin Türkiye-Rusya ilişkilerini etkileyecek boyutta olmadığını vurguladı.

Öte yandan Rus İnterfaks ajansının bildirdiğine göre, Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği, meydana gelen olayla ilgili Ankara'dan açıklama istedi. Ajansa bilgi veren kaynak, “Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği hemen Dışişleri ile temasa geçerek olayın açıklamasını istedi ve uçaktaki Rus vatandaşlarına ulaşılmasını talep etti” dedi.Aynı kaynak, edinilen ilk bilgilere göre uçakta çocuklar da dahil 17 Rusya vatandaşının bulunduğunu bildirdi.

Uçakta bulunduğu ifade edlilen şüpheli malzemelere el konulurken, uçak, 35 yolcusuyla birlikte Türkiye saati ile 02.30 sıralarında Ankara'dan ayrıldı.

MOSKOVA-ANKARA HATTI GERİLDİ!

Yorumlar

Rus kardeslerim ~ 12 yıl önce
Bizim ipler ABD de, onlar indir dedi indirdik. Malumunuz onlarin F16 lari koruyor ulkeyi. Bizim patron onlar. Yarin kizip bize ucak satmazlar, nazlanirlar, sizden de alamayiz onlara muhtaciz. Kusura bakmayin artik. Sam amcanin sucu. Biz emir kuluyuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bl777 ~ 12 yıl önce
Bu Davutoglu basımıza is acicak

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000