07 Mayıs 2010, Cuma 08:11:09

Medvedev filoyla geliyor!

Rusya Devlet Başkanı Dimitri Medvedev, ABD Başkanı Barack Obama’nın iki uçakla geldiği Ankara’ya dört uçakla geliyor.
  • laleli lions,ya sen ne cahil birisiymişsin be,he!? ayranı yok içmeye 4 uçakla gelir ziyarete yazmışsın ama buna ne dersin,rusya G-8 üyesi bir ülkedir...ama acaba sen G-8 nedir biliyomusun?!
  • Rusya ile yakinlasma cok olumlu. Sayin Medevedev'i heyecanla bekliyoruz. Olabildigince yakinlasmali Rusya ile. Rus kardeslerimize sevgilerle...
  • Atalarımızın da dediği gibi: Ayranı yok içmeye...

Medvedev için Obama başta olmak üzere, uluslararası tehdit altında olan liderler için öngörülen A tipi güvenlik tedbirleri uygulanacak. Medvedev, Devlet Başkanı sıfatıyla Türkiye’ye ilk resmi ziyaretini 11-13 Mayıs’ta arasında gerçekleştirecek. Medvedev, temasları sırasında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Tayyip Erdoğan ile görüşecek.

ABD tarzı güvenlik

ABD gibi Rusya da güvenlik konusuna titizlikle yaklaşıyor. Bu kapsamda Medvedev, Türkiye’ye 4 uçakla gelecek. İlk uçak Medvedev’in ziyaretinden birkaç gün önce Devlet Başkanı’nın kullanacağı iki aracı ve ekipmanı getirecek. Bu iki araçla, şaşırtma taktiği olarak ikili kortej uygulanacak. 11 Mayıs’ta ise ard arda üç uçak daha gelecek. Bir uçak resmi heyeti, diğer uçak Medvedev’i getirirken, üçüncü uçak bir arıza durumunda kullanılacak.

2 gün için 2 bin polis

Ankara’ya iner inmez başlayacak koruma önemleri Medvedev, Esenboğa Havalimanı’ndan ayrılanan kadar devam edecek. En yoğun koruma anlamına gelen A tipi güvenlik yöntemiyle korunacak olan Medvedev için 2 binden fazla sivil ve resmi polis görev yapacak. Medvedev, Rus ve Türk ajanların sıkı takibi altında da olacak. Güvenlik nedenleriyle şimdilik Medvedev’in kalacağı yer ise gizliliğini koruyor.

Üst düzey işbirliği

Medvedev’in ziyareti sırasında Türkiye ve Rusya arasında kurulan Üst Düzey Stratejik İşbirliği Konseyi’nin ilk toplantısı da yapılacak. Konseyle birlikte Ankara-Moskova hattında üç aşamalı stratejik yol haritası oluşturulacak. İlk aşama ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi, ikinci aşama siyasi konular, üçüncü aşama da sivil toplum forumundan oluşacak. Konsey kapsamında Erdoğan ve Medvedev 10’dan fazla anlaşmaya imza atacak. Nükleer santral projesi başta olmak üzere, enerji konusunda bir dizi anlaşma imzalanacak. İçişleri Bakanlıkları arasında imzalanacak güvenlik konulu anlaşma da toplantılarda önemli yer tutacak.

30 günlük ziyaretler için vize kalkabilir

Vize muafiyeti konusuna temkinli yaklaşan Rusya’nın, Devlet Başkanı Dimitri Medvedev’in temasları sırasında önemli adımlar atması bekleniyor. Medvedev, Türkiye üzerinden ülkelerine giriş yapacak yabancılar için geri kabul anlaşmasını hatırlatacak. Rusya’nın, 30 günlük ziyaretler için vize muafiyeti anlaşmasını imzalaması öngörülüyor.

Medvedev filoyla geliyor!

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
laleli lions,ya sen ne cahil birisiymişsin be,he!? ayranı yok içmeye 4 uçakla gelir ziyarete yazmışsın ama buna ne dersin,rusya G-8 üyesi bir ülkedir...ama acaba sen G-8 nedir biliyomusun?!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Rusya ile yakinlasma cok olumlu. Sayin Medevedev'i heyecanla bekliyoruz. Olabildigince yakinlasmali Rusya ile. Rus kardeslerimize sevgilerle...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Atalarımızın da dediği gibi: Ayranı yok içmeye...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000