05 Ağustos 2009, Çarşamba 17:02:22

Konma konaklama ücretinde indirim

Bugün toplanan Ekonomi Koordinasyon Kurulu’ndan, turizme destek kararı çıktı. Kararlar arasında konma konaklama ücretlerinde düzenleme yapılması da bulunuyor. İşte ayrıntılar...
  • inşallah biletlere de yansır bu indirim...gerçi THY indirim yaptıda bunla alakası yok heralde

Devlet Bakanı Ali Babacan’ın başkanlığında toplanan Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısına Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile turizm sektörünün temsilcileri ve ilgili kamu kurumlarının üst düzey yöneticileri katıldı.

Turizme yönelik çok önemli kararların alıntığı toplantıya ilişkin yapılan açıklamada, turizm sektöründe tanıtıma bütçe imkanları çerçevesinde daha fazla kaynak ayrılmasının karara bağlandığı, KDV iade ve mahsuplarına ilişkin uygulamanın daha etkin bir şekilde gerçekleştirilmesi, bugüne kadar uygulanmakta olan enerji desteğinin yeniden düzenleme yapılarak devam ettirilmesi gibi kararlar alındığı bildirildi.

Turizmi doğrudan etkileyen hava taşıtlarının konma ve konaklama tarifesinde de yeni düzenleme yapılması kararlaştırıldı. Buna göre, 1 Kasım- 31 Mart arasında uygulanmakta olan yüzde 50 oranındaki indirimin yüzde 75’e çıkarılması, Esenboğa Havalimanı'nın da kapsama dahil edilmesi ve esnek çalışma modellerinin sektörde yaygınlaştırılmasının sağlanmasına yönelik kararlar alındı.

Konma konaklama ücretinde indirim

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
inşallah biletlere de yansır bu indirim...gerçi THY indirim yaptıda bunla alakası yok heralde

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000