03 Ağustos 2013, Cumartesi 10:46:50

KAZANIN NEDENİ BELLİ OLDU!

Esenboğa Havalimanı’nda, Türk Hava Kurumu’na ait uçağın gövde üzerine inmesiyle yaşanan kazadan skandal çıktı. Kazanın, Öğretmen Pilot Cavit Kökten’in, uçağın iniş takımlarını açmayı unutması üzerine yaşandığı iddia edildi...
  • Eğitim uçuşlarında checklist uygulanmıyor mu?
  • THK daki tek öğretmen pilot Cavit Kökten'dir. THK yoneticileri pusuda bekleyen diğer bazı hocaların gazına gelip hocayı yakmamalı ve kesinlikle bu altın gibi insana sahip çıkmalı. Cavit hoca asla yalan söylemez, bu olayın başından beri adam zaten söylüyor unuttum diye hiç orası burası kıvılmadı ve yalan söylemedi. THK prestiji kurtarmak için farklı aksettirmeyi denedi sadece. Yapmayın hocanın üstüne gitmeyin kazadır herkes yapar başka yerlerde neler neler oldu zamanında hala oluyorda SİVİL giremiyor diye bilinmiyor.
  • Degerli Cavit Kokten gibi havaciliga hayatini adamis ve bu ulke havaciligina gonulden hizmet etmis bir buyugumuze soylenecek sozler degil bunlar..
  • Hocamız Türkiye'nin en iyi pilotlarından biridir.Herkes hata yapabilir eğer olay o sekilde olduysa tabi.Cavit Hocamızı tanıyip hakkında kotu birsey söyleyen birkisi bile çıkmaz.Burada saçma sapan yorumlar yazanlar bir düşünsünler hayatlarında kac kere trafik kazası yaptılar
  • Kimsenin yüzü kızarmaz merak etmeyin.Çünkü yorumlar gerçektir.Kendilerine bakım yapılması için teslim edilen uçakların tüm alet ve sistemlerini söküp kendi uçaklarında kullanan bu bakım merkezine aylardır askıya alınan bakım yetkileri acaba neden geri verilmiyor.......
  • Thk Qua vadis? Thy de anlasmasini gozden geciriyor mu.pilot egitimi iptal edilecekmi kulislerdeki soylentiler bunlar
  • Olayın verildiği haberde bu yöndeki yorumumu yapmıştım ve malesef ve üzülerek aynen öyle gerçekleştiğini görüyoruz.Yinede hocama ve öğrenci kardeşime tekrar geçmiş olsun diyorum.Arkadaşlar hata yapmak insana mahsustur unutmayın check listi atlamak-unutmakta bir hatadır.Her an hepimizin başına gelebilir.Gerekli dersleri almaya çalışalım umarım bunda muhaffak oluruz.Saygılarımla.
  • hahahah öğretmen iniş takımlarını açmayı unutmuş bunun öğrencisi ne yapar kim bilir anca 5 vakit namaz
  • Kaza gunu buradan Takim'e çamur atanlar şimdi bir özur dilemeyecekler mi? Ucağı kullanan THK hocası ve ogrencileri, bakım sorumluluğu THK'da olmasına rağmen Tarkime çamur atanların şimdi yuzuk kızarıyor mu acaba?
  • Olmuştur yaşanmıştır ama yiğidi öldür hakkını yeme tekerler açık sanıp kapalı inişi can kayıpsız büyük kırımsız gerçekleştirmekde büyük bir iş

Ankara Esenboğa Havalimanı’nda yaşanan ilginç kaza, 27 Temmuz’da meydana geldi. Öğretmen Pilot Cavit Kökten ve bir öğrencinin bulunduğu Türk Hava Kurumu’nun Piper Seneca tipi çift motorlu uçağı, iniş takımlarının açılmaması üzerine havalimanına gövde üzerinde indi. Uçaktakiler, kazayı yara almadan atlattı.

Olay sonrası, kazanın, Pilot Cavit Kökten’in uçağın iniş takımlarını açmayı unutmasından kaynaklandığı iddia edildi. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yetkilileri de, bu iddiadan haberdar olduklarını ve gerekli soruşturmanın yürütüldüğünü bildirdi.

Yetkililer, iniş takımları açılmayan uçaklar için uygulanan acil durum prosedürü gereği pistte ambulans ve itfaiyenin hazır bulundurulması gerektiğine dikkat çekerek, 'Bu kazada, uçağın iniş takımları açılmamasına rağmen kule görevlilerine konu ile ilgili bilgi verilmemiş. Yani havacılık kuralları uygulanmamış. Bunun sebebini araştırıyoruz' dedi.

Esenboğa Havalimanı’nda yaşanan kaza, Cavit Kökten’in ikinci mecburi inişi oldu. Kökten’in, Ankara Etimesgut’a dönerken kullandığı ilaçlama uçağı, yakıt kritiğine girdikten sonra meydan yakınlarına mecburi iniş gerçekleştirmişti.

Mustafa Gün / Zaman

KAZANIN NEDENİ BELLİ OLDU!

Yorumlar Tüm Yorumlar (45)

Misafir ~ 11 yıl önce
Eğitim uçuşlarında checklist uygulanmıyor mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
THK daki tek öğretmen pilot Cavit Kökten'dir. THK yoneticileri pusuda bekleyen diğer bazı hocaların gazına gelip hocayı yakmamalı ve kesinlikle bu altın gibi insana sahip çıkmalı. Cavit hoca asla yalan söylemez, bu olayın başından beri adam zaten söylüyor unuttum diye hiç orası burası kıvılmadı ve yalan söylemedi. THK prestiji kurtarmak için farklı aksettirmeyi denedi sadece. Yapmayın hocanın üstüne gitmeyin kazadır herkes yapar başka yerlerde neler neler oldu zamanında hala oluyorda SİVİL giremiyor diye bilinmiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
Degerli Cavit Kokten gibi havaciliga hayatini adamis ve bu ulke havaciligina gonulden hizmet etmis bir buyugumuze soylenecek sozler degil bunlar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
Hocamız Türkiye'nin en iyi pilotlarından biridir.Herkes hata yapabilir eğer olay o sekilde olduysa tabi.Cavit Hocamızı tanıyip hakkında kotu birsey söyleyen birkisi bile çıkmaz.Burada saçma sapan yorumlar yazanlar bir düşünsünler hayatlarında kac kere trafik kazası yaptılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tarkim ~ 11 yıl önce
Kimsenin yüzü kızarmaz merak etmeyin.Çünkü yorumlar gerçektir.Kendilerine bakım yapılması için teslim edilen uçakların tüm alet ve sistemlerini söküp kendi uçaklarında kullanan bu bakım merkezine aylardır askıya alınan bakım yetkileri acaba neden geri verilmiyor.......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tarkime bakımı ~ 11 yıl önce
yetki hangi hangara,hangi avyoniği olan birime verilir.shgm yetkilileri eski düzene uymasınlar.incelesinler ona göre karar versinler.
uzay ~ 11 yıl önce
Thk Qua vadis? Thy de anlasmasini gozden geciriyor mu.pilot egitimi iptal edilecekmi kulislerdeki soylentiler bunlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fangio ~ 11 yıl önce
Olayın verildiği haberde bu yöndeki yorumumu yapmıştım ve malesef ve üzülerek aynen öyle gerçekleştiğini görüyoruz.Yinede hocama ve öğrenci kardeşime tekrar geçmiş olsun diyorum.Arkadaşlar hata yapmak insana mahsustur unutmayın check listi atlamak-unutmakta bir hatadır.Her an hepimizin başına gelebilir.Gerekli dersleri almaya çalışalım umarım bunda muhaffak oluruz.Saygılarımla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
LH ~ 11 yıl önce
hahahah öğretmen iniş takımlarını açmayı unutmuş bunun öğrencisi ne yapar kim bilir anca 5 vakit namaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vurun abalıya ~ 11 yıl önce
Kaza gunu buradan Takim'e çamur atanlar şimdi bir özur dilemeyecekler mi? Ucağı kullanan THK hocası ve ogrencileri, bakım sorumluluğu THK'da olmasına rağmen Tarkime çamur atanların şimdi yuzuk kızarıyor mu acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tarkim ~ 11 yıl önce
yıllardır.tarkimin bakımının ne olduğunu bilmeyen mi var.hep siyasi saklandı.şimdide avyoniği olmayan ucaklarla beklmedeler.yazık bekleyen öğencilere,onların haklarını kim koruyacak...
pilotajöğrencisi ~ 11 yıl önce
Olmuştur yaşanmıştır ama yiğidi öldür hakkını yeme tekerler açık sanıp kapalı inişi can kayıpsız büyük kırımsız gerçekleştirmekde büyük bir iş

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000