06 Mart 2012, Salı 08:53:08

KAR KIŞ DİNLEMEDİK, UÇTUK

Şubat ayında Türkiye genelinde yaşanan olumsuz hava şartları, Uçak ve yolcu trafiğindeki artışı durduramadı. Karla mücadele çalışmalarının yoğun bir şekilde yapıldığı Şubat ayında, dış hat yolcu trafiği bir önceki yılın Şubat ayına göre % 14,8 artış gösterdi.
  • mühim olan artış değil artış olur kağıt üstündede oynar büyüdü arttı dersin...kaç yolcu terminallerde sefil oldu yeri geliyor yolcu kendine muhatap birini bulamıyor..istanbula 2 gün kar yağıyor havalimanı felç oluyor yok efendim pist buzlanmış vay efendim tgs karda kaymış,yok saudi uçağı kar yığınına çarpmış(esenboğa)...daha geçen hafta yağmayan kar için thy kaç tane seferini iptal etti günler önceden o zaman ruslar bu işi nasıl yapıyor adamlar karın içinde yaşıyor lütfen şapkamızı önümüze koyup tekrar düşünelim..haber yapmadan öncede tekrar düşünelim gerçekten hakkını verdikmi bu işin diye yoksa oraya bende yazarım şu kadar büyüyoruz diye rakamlarla oynamaktan kolay iş yok çünkü bu ülkede:))) herkese emniyetle uçuşlar dilerim
  • Yakında SXS ve ANADOLUJET birleşince SXS uçakları ANADOLUJET'e geçecek ve o direk uçuşlarınızda Başkente kayacak. ESB de dış hat da yavaş yavaş hareketleniyor. LH bu ay Frankfurt' a da başlıyor.Yakında Emirates geliyor. Çünkü onlar da coğrafyayı iyi biliyor.
  • KARDEŞİM ANKARA ANADOLU BOZKIRININ ORTASINDA OLDUĞUNDAN DOLAYI OLABİLİRMİ O HUB OLMA DURUMU? ESPRİMİ YAPIYORSUN COĞRAFYA MI BİLMİYORSUN? AVUÇ İÇİ ÜLKEDE DİREK SEFER DÜZENLEYEN TEK SXS OLDUĞU İÇİN İÇ HAT BAĞLANTILARI ANKARADAN OLUYOR. YAKINDA DİĞERLERİ DE DİREKLERE BAŞLAMAK ZORUNDA KALIR O ZAMAN GÖRÜRÜZ ESB ADB FARKINI
  • iptal olan uçuşların yolcularınıda uçmuş gibi artışa ilavemi ediyosunuz başka türlü bu yüzdeyi thy yakalayamaz.
  • Bir aylık sonuçlarda ADB bir kereliğine ESB 'yi geçti diye hemen haber yapılmıştı. Bu ay,r her zaman olduğu gibi toplam uçak, yolcu sayılarında ESB, ADB'ye uzak ara fark atmış çıt çıkmıyor. Dış hat sayısı az olabilir ama iç hatlarda ESB gerçek anlamda bir hub oldu.
  • yolcu sayısındaki artiş çok güzel ve umut verici.. rakamlarda dikkatimi çeken bir nokta var sabiha gokcenin artiş orani Türkiye ortalamasının oldukca altında kalmiş. ticari uçak trafine baktiğinizda ise sabiha gökçende düşüş bile var. Yani sabiha gökçen ivmesini kaybetmiş durumda. yeni gelen havayolu yok. hatta terkeden havayolları var sabiha gökçeni. şu an onların getirdiği negatifliği ortadan kaldirip pozistife geçiren pegasusun büyümesi. onun dışında sabiha gökşen çok kötü gidiyor.

2012 Yılı Şubat Ayında Türkiye Geneli Havalimanlarına iniş kalkış yapan uçak trafiği, bir önceki yılın Şubat Ayına göre, iç hatlarda % 5,5 artışla 40.441, dış hatlarda % 9 artışla 24.521 oldu. Türkiye hava sahasından üstgeçiş yapan 19.780 adet uçak trafiği ile birlikte, 2012 Yılı Şubat ayında hizmet verilen uçak sayısı toplamda 84.742’ye ulaştı.

Şubat 2012 itibariyle Türkiye Geneli Havalimanlarında iç hat yolcu trafiği % 2 artışla 4.269.968, dış hat yolcu trafiği ise % 14,8 artışla 2.666.093 olarak gerçekleşti. Direkt transit yolcu ile birlikte Şubat ayında toplamda 6.957.610 yolcuya hizmet verildi.

Şubat Ayı’nda karla mücadele çalışmalarının aralıksız sürdüğü İstanbul Atatürk Havalimanı’nda % 22’lik artışla 5.713.569, Ankara Esenboğa Havalimanı’nda ise % 6’lık artışla 1.357.495 yolcuya hizmet verildi.

Yolcu ve uçak trafiğindeki artışlara paralel olarak, Türkiye Geneli Havalimanlarında 2012 Yılı Şubat ayı itibariyle % 11,3 artışla 130.624 ton yük (Kargo+Posta+Bagaj) taşımacılığı gerçekleşti.



KAR KIŞ DİNLEMEDİK, UÇTUK

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 12 yıl önce
mühim olan artış değil artış olur kağıt üstündede oynar büyüdü arttı dersin...kaç yolcu terminallerde sefil oldu yeri geliyor yolcu kendine muhatap birini bulamıyor..istanbula 2 gün kar yağıyor havalimanı felç oluyor yok efendim pist buzlanmış vay efendim tgs karda kaymış,yok saudi uçağı kar yığınına çarpmış(esenboğa)...daha geçen hafta yağmayan kar için thy kaç tane seferini iptal etti günler önceden o zaman ruslar bu işi nasıl yapıyor adamlar karın içinde yaşıyor lütfen şapkamızı önümüze koyup tekrar düşünelim..haber yapmadan öncede tekrar düşünelim gerçekten hakkını verdikmi bu işin diye yoksa oraya bende yazarım şu kadar büyüyoruz diye rakamlarla oynamaktan kolay iş yok çünkü bu ülkede:))) herkese emniyetle uçuşlar dilerim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Yakında SXS ve ANADOLUJET birleşince SXS uçakları ANADOLUJET'e geçecek ve o direk uçuşlarınızda Başkente kayacak. ESB de dış hat da yavaş yavaş hareketleniyor. LH bu ay Frankfurt' a da başlıyor.Yakında Emirates geliyor. Çünkü onlar da coğrafyayı iyi biliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
KARDEŞİM ANKARA ANADOLU BOZKIRININ ORTASINDA OLDUĞUNDAN DOLAYI OLABİLİRMİ O HUB OLMA DURUMU? ESPRİMİ YAPIYORSUN COĞRAFYA MI BİLMİYORSUN? AVUÇ İÇİ ÜLKEDE DİREK SEFER DÜZENLEYEN TEK SXS OLDUĞU İÇİN İÇ HAT BAĞLANTILARI ANKARADAN OLUYOR. YAKINDA DİĞERLERİ DE DİREKLERE BAŞLAMAK ZORUNDA KALIR O ZAMAN GÖRÜRÜZ ESB ADB FARKINI

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
iptal olan uçuşların yolcularınıda uçmuş gibi artışa ilavemi ediyosunuz başka türlü bu yüzdeyi thy yakalayamaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bir aylık sonuçlarda ADB bir kereliğine ESB 'yi geçti diye hemen haber yapılmıştı. Bu ay,r her zaman olduğu gibi toplam uçak, yolcu sayılarında ESB, ADB'ye uzak ara fark atmış çıt çıkmıyor. Dış hat sayısı az olabilir ama iç hatlarda ESB gerçek anlamda bir hub oldu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
yolcu sayısındaki artiş çok güzel ve umut verici.. rakamlarda dikkatimi çeken bir nokta var sabiha gokcenin artiş orani Türkiye ortalamasının oldukca altında kalmiş. ticari uçak trafine baktiğinizda ise sabiha gökçende düşüş bile var. Yani sabiha gökçen ivmesini kaybetmiş durumda. yeni gelen havayolu yok. hatta terkeden havayolları var sabiha gökçeni. şu an onların getirdiği negatifliği ortadan kaldirip pozistife geçiren pegasusun büyümesi. onun dışında sabiha gökşen çok kötü gidiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000