15 Ekim 2013, Salı 12:02:56

IRAKLI İŞADAMI ESENBOĞA HAVALİMANI'NDA KAÇIRILDI!

Libya Başbakanı Ali Zeydan’ın kaldığı otelin basılarak kaçırılmasına benzeyen bir olay Esenboğa Havalimanı'nda yaşandığı ortaya çıktı.
  • Hava alanları bu kadar mı başıboş? Bu ne kadar laubali ve sorumsuz bir durum. İçeri girenleri ayakkabı içlerine kadar bakan iş bilmez güvenlikçiler nerede idiler acaba?

5 kişilik çete, Türkiye’ye davet ettikleri Iraklı işadamı ve oğlunu Esenboğa Havalimanı’nda kaçırdı. Zanlılar, Adana’ya götürdükleri baba oğlu ölümle tehdit ederek 100 bin euro fidye istedi. Ancak paniğe kapılınca işadamlarının üstündeki 3 bin euroyu çalıp kayıplara karıştılar.

Libya Başbakanı Ali Zeydan’ın kaldığı otelin basılarak kaçırılmasına benzeyen bir olay Türkiye’de yaşandı. Ticaret bahanesiyle Ankara’ya davet edilen Irak Süleymaniye Yatırım ve Kalkınma Komisyonu Başkanı Jowhar Hamad Al Fahal ve oğlu Aws Hamad Al Fahal fidye için kaçırıldı.

Skandal kaçırma olayı geçen ay Esenboğa Havalimanı’nda gerçekleşti. Arapça konuşan bazı kişiler Al Fahal ile temasa geçerek “ortak yatırım” teklifinde bulundu. Jowhar Hamad Al Fahal, yanına oğlu Aws Hamad’ı da alarak işadamı sandığı kişilerle detayları konuşmak üzere uçakla Ankara’ya geldi.

ELLERİ VE AYAKLARI BAĞLANDI

Fahal ve oğlunu Esenboğa Havalimanı’nda şebeke üyesi 3 kişi karşıladı. Zanlılar, “Yorgunluk kahvesi içmek için büroya gidelim” diyerek baba oğlu havalimanı çıkışında beklettikleri bir araçla  kaçırdı. İş görüşmesine gittiğini sanan baba oğul, elleri ve ayakları bağlanınca şoke oldu. Iraklı başkan ve oğlu, önce bir eve götürüldü. Ağızları bantlanan baba oğul, 5 kişi tarafından farklı bir arabayla Adana’ya götürüldü.

BAŞLARINA SİLAH DAYADILAR

Fahal ve oğlu, Adana’daki bir evde iki gün alıkonuldu. Zanlılar başına silah dayadıkları Fahal’a “Ailenle irtibat kur ve 100 bin euro göndermelerini iste. Aksi halde ölürsünüz” tehdidinde bulundu.

Canını kurtarmak isteyen Fahal, zanlılara “Bu işten bir sonuç elde edemezsiniz, sizinle gerçekten iş yapabiliriz” dedi. Bir süre sonra yakalanma korkusuyla paniğe kapılan şebeke üyeleri, fidyeyi beklemedi. 3 bin dolar, cep telefonları ve saatlerini gasp edip baba oğlu serbest bıraktı. Iraklı işadamlarını soyan 5 zanlı ortadan kayboldu.

Polis operasyon başlattı

Fahal ve oğlu serbest kaldıktan sonra Adana’dan otobüsle Ankara’ya gelerek başlarından geçenleri polise ihbar etti. Polis, kullandıkları cep telefonu kayıtlarından zanlıların kimliklerini tespit edip yakalamaya çalışıyor. Şu ana kadar somut bir gelişme olmadığı öğrenildi. Geçen ay yaşanan kaçırma eylemi son derece gizli tutuldu. (Bugün)

IRAKLI İŞADAMI ESENBOĞA HAVALİMANI'NDA KAÇIRILDI!

Yorumlar

B-52 ~ 11 yıl önce
Hava alanları bu kadar mı başıboş? Bu ne kadar laubali ve sorumsuz bir durum. İçeri girenleri ayakkabı içlerine kadar bakan iş bilmez güvenlikçiler nerede idiler acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
B-52' ye ~ 11 yıl önce
siz haber başlığına bakarak yorum yapmışsınız, haber içeriğine göre, iş görüşmesi için havalimanında karşılayıp araçla oradan ayrılmışlar. Ortada bir şey yokken normal aracına binip gidene polis ne yapsın? güvenlik ne yapsın?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000