27 Nisan 2008, Pazar 17:06:43

Hava trafiği karıştı. Uçaklar havada tur atıyor

DHMİ’nin sürdürdüğü hava trafiğini düzenleme projesi ara modernizasyonu çalışmaları uçaklar havada tur attırıldığı için yakıt gideri artan havayolu şirketlerini, uçaklar rötar yaptığı için de yolcuları çileden çıkarıyor.
  • SÖYLEYECEK KELİME BULAMIYORUM. RÖTARLAR 4-5 SAATİ BULUYOR. TÜRK SİVİL HAVACILIĞI İÇİN KARA BİR GÜN. BİR PROJE ANCAK BU KADAR ACEMİCE YÖNETİLEBİLİR
  • 2 Saatlik gecikmeler fazla iyimser.4-5 saatlik rötarlar oluyor. Üstüne üstlük Antalya'da ikinci pistin acemice kullanması ile olaylar iyice çığırından çıktı.Bir proje ancak bu kadar acemice yönetilebilir.Kınıyorum.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin projesi ''Türkiye'deki Hava Trafik Kontrol Kaynaklarının Sistematik Modernizasyonu  (SMART)'' kapsamında Esenboğa, Atatürk, Adnan Menderes, Antalya, Dalaman Hava Limanlarındaki hava trafik kontrol sistemleri ve hava trafik yönetimi altyapısının ara modernizasyonu çalışmaları hava trafiğinde aksamalara neden oluyor.


Türkiye havacılık tarihinin en önemli projelerinden biri olan ve hava kontrol sistemlerinin tek merkezden yürütülmesine olanak tanıyan SMART projesine geçiş aşaması sürerken zaman zaman sıkıntılar da yaşanmıyor değil. Özellikle son birkaç gündür hava trafiğinde yaşanan aksaklıklar artarken yolcular ve havayolu şirketleri de duruma tepki gösteriyor.


Gün içinde hemen her uçakta 2 saati bulan rötarlar yaşandığını belirten yetkililer, iniş ve kalkışlar kontrollü ve yavaş yapıldığı için bir çok uçağın havada tur attırıldıktan sonra iniş yaptığını, trafik yavaşladığı için de kalkış yapacak uçakların zamanında kalkış gerçekleştiremediğini belirttiler. Özellikle havayolu şirketi yöneticileri mevcut aksaklığın kendilerine büyük ekonomik yük getirdiğini ifade ederek, havada tur attırılan ya da apronda bekletilen uçakların yakıt giderlerinin arttığına dikkat çekti.

Öte yandan zamandan tasarruf sağladığı için havayolunu tercih eden yolcular da saatler süren rötarlar karşısında isyan etme noktasına geliyor. Hemen her uçakta yaşanan rötarlar zaman zaman gergin anlar yaşanmasına neden olurken, havayolu şirketi yetkilileri ile yolcular arasında tartışmalar yaşanıyor.

Hava trafiği karıştı. Uçaklar havada tur atıyor

Yorumlar

ugur1403 ~ 16 yıl önce
SÖYLEYECEK KELİME BULAMIYORUM. RÖTARLAR 4-5 SAATİ BULUYOR. TÜRK SİVİL HAVACILIĞI İÇİN KARA BİR GÜN. BİR PROJE ANCAK BU KADAR ACEMİCE YÖNETİLEBİLİR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ugur1403 ~ 16 yıl önce
2 Saatlik gecikmeler fazla iyimser.4-5 saatlik rötarlar oluyor. Üstüne üstlük Antalya'da ikinci pistin acemice kullanması ile olaylar iyice çığırından çıktı.Bir proje ancak bu kadar acemice yönetilebilir.Kınıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000