12 Nisan 2010, Pazartesi 09:36:50

Gül ile Erdoğan aynı uçağa binmiyorlar...

Polonya’da devletin zirvesinin adeta çökmesine yol açan uçak kazası, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Tayyip Erdoğan’ın AK Parti’nin kurulduğu 2001’den bu yana aldığı “aynı uçağa binmeme” kararını gündeme getirdi.
  • Hanimlarin kus olmasindan degil herkesin ahini aldikalrindan ama en cok da olum korkusunadir.Bir de olum riskine karsi akillarinca aldiklari bir onlemdir.Vergi ve olum kacinilmazdir :)))))
  • BORELLI ayakkabi giyenleri neden kovdular cekemez kardesim?
  • "yapsammı acaba" ağzından bal damlıyor birader.keşke yapsa biriside 70milyon bayram etse.
  • Nerede o kokoreçi yasaklayan geri zekalı AB kriterleri. Kimse demedi mi bu gelişmemiş AB ülkesine böyle bir hata yapmayın diye. Bakın bizim takunyalılar bile işe vakıf hamdolsun... Aynı uçağa binmiyorlarmış...
  • Teşekkürler
  • Eee zaten böyledir,bu Polonyanın yaptığı iş iş değilki bunu herkes bilir.Bu sadece devlet yöneticileri için değil holding patronlarıda varisleri ile seyahat etmez.Uçak içinde 2 pilot bile zehirlenmeye karşı mutlaka ayrı yemek menüsü yediği gibi en ince ayrıntıları düşünülen havacılıktan devlet üst kademeleride faydalanmalı.Bence yemekli toplantılarda aynı menüyü bile tercih etmesinler.
  • Yerinde ve akıllıca bir karar. Yakışır
  • Recep Tayyip ile ABDullah Gül uçakta yolculuk yapıyorlarmış.Tayyip; ben şu pencereden aşağı 20 tl atsam 20 kişi sevinir der Gül de ben 50 tl atsam 50 kişi sevinir der Bunun üzerine pilot sinirlenir ve Ben sizi atsam 70 MİLYON sevinir der:)
  • Onların derdi başka. Böyle daha havalı oluyor, daha iyi gövde gösterisi yapıyorlar diye. Ayrıca da hanımlar küs!

Erdoğan ve Gül, aynı yerlere gidecek olsalar bile aynı uçağa birlikte binmiyor. Bunların başında kritik 17 Aralık Brüksel Zirvesi geliyor. Gül ve Erdoğan, Brüksel’e aynı uçakla gitmemişti. Yine Gül ve Erdoğan Türkmenbaşı’nın cenaze töreni için Türkmenistan’a gidip dönerken de ayrı uçakları kullandılar. ABD’de uygulanan, Başkan ve Başkan Yardımcısı’nın aynı uçağa binmemesi yönündeki uygulamayı sessiz sedasız uygulayan Gül ve Erdoğan, son olarak 9 Mart’ta İstanbul’da Prof. Dr. Sebahattin Zaim’in cenaze törenine katıldılar. Ancak 25 dakika arayla ve farklı uçaklarla Ankara’ya döndüler. Kabine üyeleri de Gül’ün ve Erdoğan’ın bulunduğu uçaklara dağıtıldı. Kabinenin tamamı aynı uçağa binmedi.

TEK İSTİSNA ALMANYA DÖNÜŞÜ

Gül ve Erdoğan, bu kuralı sadece Airbus anlaşması için gittikleri Almanya’dan birlikte dönerek bozdular. 2004 yılındaki bu uçuşta, Gül Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı görevini yürütüyordu.

Başbakan Erdoğan’ın atlattığı kazalar

Başbakan olduktan sonra 241 yurtdışı seyahat yapan Erdoğan, dün 242’nci ziyaretini ABD’ye yaptı. Zamanının önemli bölümü uçak yolculuklarında geçen Başbakan Erdoğan’ın atlattığı uçak kazaları şöyle :

Erdoğan’ın içinde bulunduğu Ata uçağına 1 Mart 2005’te havada 4 kez yıldırım düşmüştü.

29 Temmuz 2002’de özel uçakla Ankara’dan Kayseri’ye giderken havalandıktan kısa süre sonra uçağın kapısı açıldı.

16 Ocak 2003’te Çin’den Türkiye’ye dönen Erdoğan ve heyetini taşıyan uçağın hava basıncında problem çıktı.

27 Şubat 2003’te Bursa’ya gitmek üzere Esenboğa Havalimanı’ndan havalanan uçak hidrolik arızası nedeniyle zorunlu iniş yaptı.

2006’da Erdoğan’ın içinde bulunduğu ATA uçağının iniş takımları, Esenboğa’dan havalandıktan sonra kapanmadı. Pilot, ani dönüşle uçağı tekrar Esenboğa’ya indirdi.

2007 yılında Davos zirvesi sırasında Zürih’e giden Erdoğan’ı taşıyan helikopter, hava muhalefeti nedeniyle yönünü kaybetti ve yarım saat gecikmeli olarak indi.

29 Mart yerel seçimleri öncesinde İstanbul’dan Oba helikopteriyle Bolu’ya gelen Erdoğan, yoğun sis sebebiyle belirlenen piste 4 km uzaklıkta bir yere zorunlu iniş gerçekleştirdi.

(HaberTürk)

Gül ile Erdoğan aynı uçağa binmiyorlar...

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Misafir ~ 14 yıl önce
Hanimlarin kus olmasindan degil herkesin ahini aldikalrindan ama en cok da olum korkusunadir.Bir de olum riskine karsi akillarinca aldiklari bir onlemdir.Vergi ve olum kacinilmazdir :)))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
BORELLI ayakkabi giyenleri neden kovdular cekemez kardesim?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
"yapsammı acaba" ağzından bal damlıyor birader.keşke yapsa biriside 70milyon bayram etse.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Nerede o kokoreçi yasaklayan geri zekalı AB kriterleri. Kimse demedi mi bu gelişmemiş AB ülkesine böyle bir hata yapmayın diye. Bakın bizim takunyalılar bile işe vakıf hamdolsun... Aynı uçağa binmiyorlarmış...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Teşekkürler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Eee zaten böyledir,bu Polonyanın yaptığı iş iş değilki bunu herkes bilir.Bu sadece devlet yöneticileri için değil holding patronlarıda varisleri ile seyahat etmez.Uçak içinde 2 pilot bile zehirlenmeye karşı mutlaka ayrı yemek menüsü yediği gibi en ince ayrıntıları düşünülen havacılıktan devlet üst kademeleride faydalanmalı.Bence yemekli toplantılarda aynı menüyü bile tercih etmesinler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yerinde ve akıllıca bir karar. Yakışır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Recep Tayyip ile ABDullah Gül uçakta yolculuk yapıyorlarmış.Tayyip; ben şu pencereden aşağı 20 tl atsam 20 kişi sevinir der Gül de ben 50 tl atsam 50 kişi sevinir der Bunun üzerine pilot sinirlenir ve Ben sizi atsam 70 MİLYON sevinir der:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Onların derdi başka. Böyle daha havalı oluyor, daha iyi gövde gösterisi yapıyorlar diye. Ayrıca da hanımlar küs!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000