15 Aralık 2009, Salı 07:32:11

GAP Havaalanı için test uçağı bekleniyor

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sabri Ertekin, GAP Havaalanında Aletli İniş Sistemi(ILS) cihazının devreye girmesi için AK Parti Şanlıurfa Milletvekili A.Emin Önen ile yaptıkları görüşmede cihaz için test uçağının beklendiğini belirtti.
  • sayın vekilin verdiyi cevap beni hiç ama hiç tatmin etmedi gerçeklik payı varmıdır o da muama ya ne ise ben bir urfalı olaraktan sayın ticaret odası başkanımıza teşekürlerimi iletiyorum urfanın tek sorunlarına dibine kadar inen insan....

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Önen ile yaptıkları görüşmede Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odasına konuyla ilgili bilgi notu geldiğini aktaran Ertekin, gelen bilgi notunda “GAP Havaalanındaki ILS cihazının Dataları ilgili firma tarafından Almanya’ya gönderilmiş ve analizleri yapılmıştır. Herhangi bir arızası yoktur. Ancak test uçağının programı şu an yoğun olduğundan gereken testlerin yapılması biraz zaman alacaktır. Test uçağının en kısa sürede gelmesi için de bakanlık nezdinde görüşmelerimiz devam etmektedir “ifadelerinin yer aldığını açıkladı

Son günlerde GAP Havaalanının ILS cihazının çalışmadığına dair ulusal ve yerel basında haberlerin çıktığını hatırlatan ŞUTSO Başkanı Ertekin, sorundan haberler çıkmadan önce bildiklerini problemin çözülmesi için girişimlerinin olduğunu dile getirdi.

AK Parti Şanlıurfa milletvekili A.Emin Önen’in Havaalanı ILS Cihazı ile alakalı ŞUTSO Başkanı Ertekin’e gönderdiği bilgi notu şöyle;” Türkiye’de faal olarak çalışan 45 havaalanının sadece 26’sında bu cihaz bulunmaktadır. Yani bu konuda Şanlıurfa’mız şanslı durumdadır. Van, Adıyaman, Mardin, Erzincan, Maraş, Sinop gibi daha birçok havaalanında ILS cihazı yoktur. Bu cihazlar yabancı bir şirket tarafından Yap-İşlet-devret modeli ile anahtar teslimi yapılan ve çok hassas olan bir cihazdır. İlk kurulduğunda bu tür şikâyetler dünyanın her yerinde olmaktadır. Şu an Ankara Esenboğa Havalimanında aynı durum söz konusudur. Geçtiğimiz günlerde İstanbul Atatürk Havalimanına inemeyen 64 uçak başka yerlere yönlendirilmiştir.

GAP Havaalanındaki ILS cihazının Dataları ilgili firma tarafından Almanya’ya gönderilmiş ve analizleri yapılmıştır. Herhangi bir arızası yoktur. Ancak test uçağının programı şu an yoğun olduğundan gereken testlerin yapılması biraz zaman alacaktır.

Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da konunun takipçisi olacağız. Test uçağının en kısa sürede gelmesi için de bakanlık nezdinde görüşmelerimiz devam etmektedir.”

GAP Havaalanı için test uçağı bekleniyor

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
sayın vekilin verdiyi cevap beni hiç ama hiç tatmin etmedi gerçeklik payı varmıdır o da muama ya ne ise ben bir urfalı olaraktan sayın ticaret odası başkanımıza teşekürlerimi iletiyorum urfanın tek sorunlarına dibine kadar inen insan....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000