09 Aralık 2013, Pazartesi 10:31:09

ESENBOĞA'DA UÇAK KAÇIRMA TATBİKATI

Hataya yer olmayan görevler için eğitilen Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı’na (JÖAK) bağlı Jandarma Komando Operasyon Taburu, Esenboğa Havalimanı’nda “uçaktan rehine kurtarma” tatbikatı yaptı.
  • Esenboğa'da biraz da yurtdışı direk uçuş tatbikatı yapsalar ya. yeri gelmişken tav Galeri'den sonra film stüdyosu olarak da kullanılabilir Esenboğa dış hatlar terminali.

Timler, teröristlerce kaçırılan ve içinde rehinelerin bulunduğu varsayılan uçağa operasyon düzenledi.

Tatbikat gereği yapılan ihbar üzerine Esenboğa Havalimanı’na konuşlanan tim, teröristlerin uçak içindeki yerlerini belirliyor. Ardından yanlarındaki özel merdivenlerle uçağa yaklaşmaya başlıyor.

Uçağın ön ve arka kapılarının yanı sıra kanatlardaki acil çıkış kapıları da timler tarafından tutuluyor. Verilen işaretin ardından tırmandıkları merdivenlerden kapıları açan tim üyeleri uçağa girerek atışla teröristleri kısa sürede etkisiz hale getiriyor. Tim üyeleri daha sonra uçakta arama yapıyor. Timler eğitimleri süresince her hareketi defalarca tekrarlıyor. Soğuk havaya rağmen zorlu eğitim saatlerce sürüyor. Tim üyelerinin kullandığı silahlar da dikkat çekiyor. Keskin nişancılar Türk mühendislerince projelendiren Bora 12 keskin nişancı tüfeğini kullanıyor.

ÖZEL SEÇİLİYORLAR

JÖAK, personelini seçerek alıyor. Bu birliğe katılmak isteyen jandarmalar, Jandarma Genel Komutanlığına dilekçeyle başvuruyor. Yapılan değerlendirmenin ardından uygun görülenler JÖAK’ta atış, spor, mülakat testlerine giriyor.
Bu testlerde başarılı olanlar önce iki haftalık intibak eğitimine alınıyor. Eğitimin ardından Jandarma Komando Operasyon Taburunda 16 haftalık yoğunlaştırılmış yeterlilik eğitimi veriliyor. Tim üyeleri bina, uçak, tren ve kara araçlarından rehine kurtarmanın yanı sıra birçok eğitim alıyor. Taburda özel operasyon timlerinin yanında keskin nişancı timleri de görev yapıyor.

ESENBOĞA'DA UÇAK KAÇIRMA TATBİKATI

Yorumlar

tatbikat ~ 10 yıl önce
Esenboğa'da biraz da yurtdışı direk uçuş tatbikatı yapsalar ya. yeri gelmişken tav Galeri'den sonra film stüdyosu olarak da kullanılabilir Esenboğa dış hatlar terminali.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000