02 Ağustos 2009, Pazar 07:42:02

Esenboğa'da kıskıvrak yakalandılar...

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri yaptıkları 2 ayrı operasyonda değişik dönemlere ait çok sayıda tarihi eser ve yurtdışından ülkeye sokulmak istenen yüklü miktarda cep telefonu ele geçirdi...

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri yürüttükleri istihbari çalışmalar neticesinde 2 ayrı operasyon düzenledi. Operasyonlardan ilki yurtdışından yurda havayolu ile çok sayıda elektronik cihazı geçirmek isteyen kişilere yapıldı.

Uzakdoğu ülkelerinden havayolu ile Esenboğa Havaalanı'na gelen M.K ve N.A isimli şüpheli şahısların yanlarında bulunan çantalarda yapılan aramalarda gümrük kaçağı herhangi bir fatura ve belgesi olmayan yabancı menşeli 176 adet cep telefonu, 220 adet flash bellek ve 4 adet oto dvd çalar ele geçirildi.

Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri ikinci operasyonu ise tarihi eser kaçakçılarına yönelik olarak yaptı. Yapılan istihbari çalışmalarda H.Ç, A.K, C.K isimli şüphelilerin ellerinde çok miktarda değişik dönemleri ait tarihi eser niteliği taşıyan malzemeler olduğu ve ellerindeki eserleri pazarlamak için müşteri aradıkları tespit edildi.

Şahısların 30 Temmuz günü Aşti Şehirlerarası Otobüs Terminali'nden ellerinde bulunan tarihi eserleri il dışına çıkartacaklarının belirlenmesi üzerine operasyon düzenlendi.

Gerçekleştirilen operasyonda H.Ç, A.K, C.K isimli şüpheliler 238 adet değişik döneklere ait tarihi eser niteliği taşıyan sikke, pişmiş toprak kandil, insan heykelciliği, ok uçları ve muhtelif taş ve metal objeler ele geçirildi.

Her 2 operasyonda yakalanan toplam 5 kişi hakkında yasal işlem başlatıldı.

Esenboğa'da kıskıvrak yakalandılar...

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000