05 Ocak 2012, Perşembe 11:05:48

ESENBOĞA'DA DA SİS UÇUŞLARI VURDU...

Esenboğa Havaalanı'nda yoğun sis nedeniyle uçak seferlerinde aksamalar yaşandı.
  • gene havaciligin duayeni sanal pilotlar yorumlarini yapmis.. elde kahve onunde flight simulator ohhh mis
  • sawa degıl degıl arkadaslar asrye geldıler bızzat karsıladım ve apronda dondum
  • CATIIIA'nın RVR min. değerleri 200m, 125m ve 75m.'dir (pist başı, ortası, pist sonu). Eğer resmi rapor (kulenin verdiği) bu değererin altındaysa OM (outer marker) noktasından sonra devam edemezsiniz, pas geçersiniz (OM'in ne olduğunu bilmiyorsanız saçma sapan yorum yazmadan önce araştırıp öğrenin). RVR değerleri uygunsa CATIIIA 50 feet yüksekliğe kadar alçalmanıza izin verir, o noktada devam edebilmek ve inebilmek için pisti, ışıkları, çizgileri (pistin doğru yerinde olduğunuzu ve inişin emniyetli bir şekilde yapılabileceğini ispatlayan ipuçlarını) görmeniz gerekir. Göremezseniz o zaman da devam edip inemezsiniz, pas geçmeniz gerekir. Sadece CATIIIC yaklaşması sıfır görüşle inişe izin verir ama bu yaklaşma dünyada yok (kulllanılmıyor).
  • hani esenboğa'da cat3 sistemi vardı. sıfır görüşte bile uçaklar inebiliyordu? acaba pilotların cat3 sertifikası mı yoktu da sabiha gökçen'e gittiler?
  • bize neeeee :))
  • Dün Esenboğa'ya sabah 9 gibi indim ,minimumdan hemen önce app lights-minimumda pist görüşü sağladık.Meydan açıktı.
Alınan bilgiye göre, Esenboğa Havaalanı'nda yoğun sis nedeniyle sabah 07.30 ile 10.00 saatleri arasında uçuşlar durduruldu. Sisin etkisini azaltmasının ardından uçuşlar saat 10.00 itibariyle yeniden başladı.

2.5 buçuk saat boyunca etkili olan sis nedeniyle Esenboğa Havalimanı'na uçaklar iniş ve kalkış yapamadı. Sisin saat 10.00 itibariyle etkisini kaybetmesiyle uçuşlar da normale döndü.
ESENBOĞA'DA DA SİS UÇUŞLARI VURDU...

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 12 yıl önce
gene havaciligin duayeni sanal pilotlar yorumlarini yapmis.. elde kahve onunde flight simulator ohhh mis

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
sawa degıl degıl arkadaslar asrye geldıler bızzat karsıladım ve apronda dondum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
CATIIIA'nın RVR min. değerleri 200m, 125m ve 75m.'dir (pist başı, ortası, pist sonu). Eğer resmi rapor (kulenin verdiği) bu değererin altındaysa OM (outer marker) noktasından sonra devam edemezsiniz, pas geçersiniz (OM'in ne olduğunu bilmiyorsanız saçma sapan yorum yazmadan önce araştırıp öğrenin). RVR değerleri uygunsa CATIIIA 50 feet yüksekliğe kadar alçalmanıza izin verir, o noktada devam edebilmek ve inebilmek için pisti, ışıkları, çizgileri (pistin doğru yerinde olduğunuzu ve inişin emniyetli bir şekilde yapılabileceğini ispatlayan ipuçlarını) görmeniz gerekir. Göremezseniz o zaman da devam edip inemezsiniz, pas geçmeniz gerekir. Sadece CATIIIC yaklaşması sıfır görüşle inişe izin verir ama bu yaklaşma dünyada yok (kulllanılmıyor).

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
hani esenboğa'da cat3 sistemi vardı. sıfır görüşte bile uçaklar inebiliyordu? acaba pilotların cat3 sertifikası mı yoktu da sabiha gökçen'e gittiler?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
bize neeeee :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Dün Esenboğa'ya sabah 9 gibi indim ,minimumdan hemen önce app lights-minimumda pist görüşü sağladık.Meydan açıktı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000