02 Aralık 2012, Pazar 09:24:00

ESENBOĞA HAVALİMANI'NDA YANGIN

Ankara Esenboğa Havalimanı'nda uçuşlar yapılamıyor...
  • Yangini Istanbul`a tayini cikanlar mi organize etmis
  • Ne patonundan bahsediyorsun sen be?Lafını bilde konus.Ha sen patronsun,bizler kokpitte senin işçinmiyiz?Açıkça şöyle,böylemi değerlendiriyorsun yaptığın işi.
  • arkadaşım bu kim kime diş geçirirse diye bir yarış degildir atc yardımcı olmak istiyor yaklaşmayla defalarca pilotun istegi konusunda yardımcı oluyor ki bunu yapmak zorunda degil neden iş hayatında insanlıgınızı unutuyosunuz neden atc pilot a patronun kim oldugunu gostermesi gereksin ki ne kadar insancıl bir şekilde caba harcıyor defalarca soruyor hayır dön park yerin surası dese dahamı şık havacılıgın en guzel yanlarından ikisidir nezaket ve kibarlık ama sende haklsın dürtülmeye alısık bir toplumdan insan gibi konusmaya emek harcamaya boyle yorumları yadırgamamak lazım bagırmak emir vermek "yap dedik yorum yapma ulan patron benim yapacaksın"lara alısık olmanız cok dogal...!
  • Dedigim gibi ATC bir amator. Ozel (amator) hayatta nezaket icin ozur dilenir, profosyonellikte nezaket icin ozur dilenmez. ATC otoritesini kuracak bir dil kullanmasi gerekli, pilotlar karsisinda eziliyor, ve pilot ona isini nasil yapabilecegini gosterebiliyor. Acikca ATC dediklerinden emin degil. Bu davramis ATC'nin kisiliginde bir eksiklik olmasindan degil, egitim eksikligi ve calisma ortamindaki bozuklugun, ozellikle is yerindeki kademelesmede ki problemlerden dogan bir sonuc, buyuk ihtimal.
  • Hava trafik kontrol hizmetinin taniminda once ucaklarin emniyeti... Diye baslayan cumle ne frekans ne radar yoksa nasil yapilacak bu ucus ,,, acin dokumanlara bakin.. Bu is dolmus otobus surmeye benzemez ucak ve ifr ucustan bahsediyorum...bir de yasadisi frekans girisim riski var... Guc unitesi yangini sonucu yedek olan aku bitmesine 45 dakika kala elektronik sistem riski ortadan kalkti ve hava sahasi ni toplamda bir saat kapatmistik notamla..ben o nobeti tutan radar kontroloruyum. Elektronikciler tamam diyince tum trafik hizmeti tekrar eski haline geldi.boyle olaylarin benzeri heryerde oluyor ve notamla yayinlaniyor.. Notam incelemeyi bilmeyen pilotlara ..ne ankaradaki enroute ve approach hizmeti nasil veriliyor hicbirsey bilmeden dolmus soforu gibi hemen elestirmeye basliyorlar..ne AİP den ne Atc Rules dan bihaberler!!!!!....
  • ATC oldukca profosyonellikten uzak ve kararsiz bir dille konusuyor. Kedinin hic bir hatasi olmadigi bir sey icinde ozur diliyor, komik duruma dusuyor.
  • Tabi bu arada sabiha gokcen havaalanindan kalkan 10 ucagin bu sebeple geri dondugu ve bu yolcularin ucaktan cikartilip 1 saat bekletildigi sonra tekrardan yollandigi hic onemli degil sanirim...
  • Approach/Departure talimatınlarına bağlı bırakılmak gerçekten anlaşılamyor. Radarı olmayan meydanlarda, bölgelerde nasıl operasyon yapılıyorsa Ankarada ve doğusunda da benzer operasyon yapılabilirdi. Ankara Radar popoyu kurtardı uçuşları geciktirerek. Peki ya havayolu şirketlerinin uğradığı zarar, yolcu siniri ne olacak? tazmini var mı? Böyle saça böyle tarak. Hayır doğuya gidecek, Ankaraya inmeyecek trafikleri bile erteledi bunlar bu bahaneyle. Başkent kontrolorü olunca iltimas mı gerekiyor. Ben paçayı kurtarayım, elimi taşın altına koymayayım gerisi tufan zihniyetinin yıkılması için tabansız ESB ATC yöneticisinin derhal oradan alınması ve Ankara ATC personelinin derhal terapiden geçirilmesi lazım. Baksanıza beklenmedik durumlar için tek yapılan uçuşları bekletmek. Yok olmadı nefes alınmasını, yaşamayı da engellesinler bari. Zaten yanlız bu ANK ATC çalışanlarının short cut konusunda esnek olmamaları da arızayı işaret etmekte. Sanki petrol şirketlerine primle çalışıyor muhteremler...
  • ARFF (itfaiye) hava seyrü sefer içinde yer almadığı ifade edilip havacılık tazminatında en düşük grupta yer alan ARFF birimi yangını söndürmüş... ARFF yangını söndürmeseydi uçaklar uçabilir miydi?
  • Başta hava trafik camiası olmak üzere tüm havacılara geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Anlaşılan olağanüstü hal başarıyla atlatılmış. Allah tekrar yaşatmasın.

Ankara Esenboğa Havalimanı'nda bu sabah çıkan yangın nedeniyle uçuşların yapılamadığı öğrenildi.

Esenboğa Havalimanı'na elektrik sağlayan kuvvet santralinde çıkan yangın nedeniyle radar sistemleri durdu, FIR'ın kullanılmaması talimatı  nedeniyle bu sabahtan itibaren uçuşların yapılamadığı bildirildi. Ankara'dan kalkacak uçuşlarda gecikme yaşanırken, Ankara'ya inecek olan uçaklar da uçuşlarını gerçekleştiremiyor.

Sorunun giderilerek uçaklarının kalkmasını bekleyen yolcuların bu sabahtan itibaren yaklaşık 2-3 saattir Esenboğa Havalimanı terminalinde, Ankara'ya gidecek olan yolcuların da uçakların içinde ve havalimanlarında bekletildikleri öğrenildi.

Ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğü ve kısa bir süre sonra FIR'ın kullanılmasına başlanacağı gelen bilgiler arasında.

*Güncel Bilgi (10:30) / AirportHaber'in Ankara Esenboğa Havalimanı'ndan aldığı bilgiye göre; Teknik ekiplerin çalışmaları neticesinde sorunun giderildiği, notamın kalkarak operasyon ve uçuşların normale döndüğü öğrenildi.

İşte kulenin kalkış için izin bekleyen kokpit ekibiyle yaptığı görüşmeler:

©AirportHaber Özel

ESENBOĞA HAVALİMANI'NDA YANGIN

Yorumlar Tüm Yorumlar (48)

anadolujet ~ 11 yıl önce
Yangini Istanbul`a tayini cikanlar mi organize etmis

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir Dost ~ 11 yıl önce
Ne patonundan bahsediyorsun sen be?Lafını bilde konus.Ha sen patronsun,bizler kokpitte senin işçinmiyiz?Açıkça şöyle,böylemi değerlendiriyorsun yaptığın işi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mukemmelsiniz/Amator bir konusma ~ 11 yıl önce
arkadaşım bu kim kime diş geçirirse diye bir yarış degildir atc yardımcı olmak istiyor yaklaşmayla defalarca pilotun istegi konusunda yardımcı oluyor ki bunu yapmak zorunda degil neden iş hayatında insanlıgınızı unutuyosunuz neden atc pilot a patronun kim oldugunu gostermesi gereksin ki ne kadar insancıl bir şekilde caba harcıyor defalarca soruyor hayır dön park yerin surası dese dahamı şık havacılıgın en guzel yanlarından ikisidir nezaket ve kibarlık ama sende haklsın dürtülmeye alısık bir toplumdan insan gibi konusmaya emek harcamaya boyle yorumları yadırgamamak lazım bagırmak emir vermek "yap dedik yorum yapma ulan patron benim yapacaksın"lara alısık olmanız cok dogal...!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cabalamak ~ 11 yıl önce
Isinde cabalamak demek, yaptigin ise hakim degilsin, o isi yapmak icin iyi egitilmemisin, belkide o isi yapmayi hak etmemissin de demek.
niyet ~ 11 yıl önce
niyetinize bağlı, kotu niyetliyseniz bu dusunce tarzınız olağan iyi niyetliyseniz yardımcı olmak içinde çabalarsınız.
Amator bir konusma / mukemmelsiniz ~ 11 yıl önce
Dedigim gibi ATC bir amator. Ozel (amator) hayatta nezaket icin ozur dilenir, profosyonellikte nezaket icin ozur dilenmez. ATC otoritesini kuracak bir dil kullanmasi gerekli, pilotlar karsisinda eziliyor, ve pilot ona isini nasil yapabilecegini gosterebiliyor. Acikca ATC dediklerinden emin degil. Bu davramis ATC'nin kisiliginde bir eksiklik olmasindan degil, egitim eksikligi ve calisma ortamindaki bozuklugun, ozellikle is yerindeki kademelesmede ki problemlerden dogan bir sonuc, buyuk ihtimal.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atc ~ 11 yıl önce
Hava trafik kontrol hizmetinin taniminda once ucaklarin emniyeti... Diye baslayan cumle ne frekans ne radar yoksa nasil yapilacak bu ucus ,,, acin dokumanlara bakin.. Bu is dolmus otobus surmeye benzemez ucak ve ifr ucustan bahsediyorum...bir de yasadisi frekans girisim riski var... Guc unitesi yangini sonucu yedek olan aku bitmesine 45 dakika kala elektronik sistem riski ortadan kalkti ve hava sahasi ni toplamda bir saat kapatmistik notamla..ben o nobeti tutan radar kontroloruyum. Elektronikciler tamam diyince tum trafik hizmeti tekrar eski haline geldi.boyle olaylarin benzeri heryerde oluyor ve notamla yayinlaniyor.. Notam incelemeyi bilmeyen pilotlara ..ne ankaradaki enroute ve approach hizmeti nasil veriliyor hicbirsey bilmeden dolmus soforu gibi hemen elestirmeye basliyorlar..ne AİP den ne Atc Rules dan bihaberler!!!!!....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Amator bir konusma ~ 11 yıl önce
ATC oldukca profosyonellikten uzak ve kararsiz bir dille konusuyor. Kedinin hic bir hatasi olmadigi bir sey icinde ozur diliyor, komik duruma dusuyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mükemmelsiniz ~ 11 yıl önce
özür sadece hata yaptıgında degil nezaktende kullanılan bir cumledir elinde olmayan sebepleri anlatır yabancı dilinmi Türkçe? sen kendi işinde ne kadar profesyonelsin herkesi elistirin zaten ama siz hata yapsanız insanlık hali olur. ama sizin karakterinizdekiler genelde zaten sucu hep baskasında ariyacagı için sorun yok siz mukemmelsiniz...!
Yorumsuz ~ 11 yıl önce
Tabi bu arada sabiha gokcen havaalanindan kalkan 10 ucagin bu sebeple geri dondugu ve bu yolcularin ucaktan cikartilip 1 saat bekletildigi sonra tekrardan yollandigi hic onemli degil sanirim...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
uçuş enmiyeti? ~ 11 yıl önce
bir siz biliyosunuz zaten butun atcler yol kontrolleri bilmiyo bir tek sizin bilginiz dahilinde...! UÇUŞ EMNİYETİ HERŞEYDEN ÖNCE GELİR...!
Approach/Departure ~ 11 yıl önce
Approach/Departure talimatınlarına bağlı bırakılmak gerçekten anlaşılamyor. Radarı olmayan meydanlarda, bölgelerde nasıl operasyon yapılıyorsa Ankarada ve doğusunda da benzer operasyon yapılabilirdi. Ankara Radar popoyu kurtardı uçuşları geciktirerek. Peki ya havayolu şirketlerinin uğradığı zarar, yolcu siniri ne olacak? tazmini var mı? Böyle saça böyle tarak. Hayır doğuya gidecek, Ankaraya inmeyecek trafikleri bile erteledi bunlar bu bahaneyle. Başkent kontrolorü olunca iltimas mı gerekiyor. Ben paçayı kurtarayım, elimi taşın altına koymayayım gerisi tufan zihniyetinin yıkılması için tabansız ESB ATC yöneticisinin derhal oradan alınması ve Ankara ATC personelinin derhal terapiden geçirilmesi lazım. Baksanıza beklenmedik durumlar için tek yapılan uçuşları bekletmek. Yok olmadı nefes alınmasını, yaşamayı da engellesinler bari. Zaten yanlız bu ANK ATC çalışanlarının short cut konusunda esnek olmamaları da arızayı işaret etmekte. Sanki petrol şirketlerine primle çalışıyor muhteremler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
atc'ye ~ 11 yıl önce
altına kesinlikle imzamı atarım...
insanların hayatı taşın altına konan el değildir...! ~ 11 yıl önce
o zaman kaptan iptal etsin ifr ı pilot sorumlulugunda vfr uçsun. kontrollu yollarda kontrolsuz uçulmaz neden izin versin. bunun tasın altına elini koymakla ne alakası var neden anlamsız bir risk alınsın zarar dedigin şey insan hayatından dahamı önemli bir kaza oldugundada boyle konusacakmısın o zamanda gene atc ye kaldırmasaydın gunahı boynuna diye ahkam kesiyo olucaktınız. herkes kendi işini yapsın...!
İdrak problemi ~ 11 yıl önce
Burada anlatılan sorun elektrik problemidir efendim, hayır idrak yollarınızda bir sıkıntı mı var bilemedim, elektrik yoktu etrafta ELEKTRİK! Frekansı çalıştıracak olan elektrik yoktu ve bu sebepten ötürü, yedek gücün de her an gitmesine önlem mahiyetinde bu kararlar alındı. Açın "Esenboğa Havalimanı Acil Eylem Planı"nı okuyun. Öyle işkembeden "böyle yapıyorlar doğuda hede hödö" demekle olmuyor işler. Doğuda frekans mı yokmuş ki doğuda frekanssız iniş gerçekleştirilmiş? İddianız bu yönde zira. ...uçuş emniyetini falan boşvereceksiniz, yetersiz ve kötü niyetli pilotların hepsine en kötü niyetli halinizle davranacaksınız aslında. Anlaşılan istenen muamele bu. Uçuş emniyeti diyorsunuz, "terapiye gönderin" diyor. ...okuduğunu anlamak babında, ilkokula geri dönmeye ne dersiniz?
ATC ATC ATC ~ 11 yıl önce
yazmayayım diyorum yazmadan edemiyorum... şu manasız, anlamsız ve havacılıktan bihaber arkadaş... doğu meydanı ile burası bir mi. elekriksiz uçağa talimatı bağırarak mı duyuracağım. herkes kendi işine baksın. şu yoruma cevap bile yazılmaz da insan sinirleniyor işte... yok mu havacılıktan anlayan biri.
ARFF ~ 11 yıl önce
ARFF (itfaiye) hava seyrü sefer içinde yer almadığı ifade edilip havacılık tazminatında en düşük grupta yer alan ARFF birimi yangını söndürmüş... ARFF yangını söndürmeseydi uçaklar uçabilir miydi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yolcu ~ 11 yıl önce
Başta hava trafik camiası olmak üzere tüm havacılara geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Anlaşılan olağanüstü hal başarıyla atlatılmış. Allah tekrar yaşatmasın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000