16 Eylül 2011, Cuma 08:33:42

BURSA-ERZURUM 9,5 SAAT

Bursa Hakimiyet Gazetesinin köşe yazarlarından Yılmaz İşel, Bursa-Erzurum seferlerinin iptal edilmesinden sonra 450.000 kişinin mağdur olduğunu ve Esenboğa aktarmalı seferlerin 9 10 saati bulduğunu köşesine taşıdı.
  • bursaya gelip gitmeyi hak etmek için ne yapmalılar acaba böyle saçma bi düşünce olur mu ya
  • her iki şehir de bursaya uçakla gelip gitmeyi hak etmiyor (erzurum ve trabzon)
  • okadar beklemektense niye SAW dan ucmuyor millet??
  • misafir adlı arkadaşın yazdıkları sabihagökcen için sanırım ve arkadaşlar 1.5saate yenişehire nasıl gidilir yapmayın etmeyin yol 50km. yenişehirde herşey çok kolay daha salı günü yenişehirdeydim 15-20dk kadar otopark ücretsiz otopark düzenli personeldede hiç bir sıkıntı yok
  • öğrencilik yıllarımdan beri önce istanbul atatürk, sonra istanbul sabiha gökçene mahkum edildik. sanki 3 milyon nüfuslu bir şehirde değilde 50-60 bin nüfuslu bir kasabada yaşıyoruz.
  • Bursa teminal den hemen hemen gündüz her saat sabiha gökçen hava lanına Pegasus logulu bir minibüs sürekli yolcu taşıyor bunu niye yazmadınız.? Yenişehire Havaalanına Bursadan bugünlerde 60 km yi 0130 saat gibi bir sürede varıyorsunuz. Uçak saatlerinde isetrafik polisleri ise Awacs uçakları gibi kurbanlarını bekliyor. Bunları niye yazmıyorsunuz? Polis tektek yolculara gbt sorgulaması yapıyor. Vatandaşa kibar davranmayan personel var bunlarıda yazın. Gelen yolcu arbaları otoparka girmeye zorlanıyor.5 dk beklemelrine bile izin verilmiyor. Otoparkçı acaba avanta mı veriyor? Süphe etmemek elde degil. Daha yazılcaka başka şeylerde çıkar hele siz konuyu biraz daha açın. saygılar.
  • Bu Ankara aktarma sevdasından çektiğimiz ne kardeşim. İlla birşeyleri aktaracaksan gidin kendinizi başka kuruma aktarın. Bırakın bu işi sebze haline gidin. Karpuz kavunu o kasadan bu kasaya aktarın yahu. Direkt seferde uçak duluyorsa elleşmeyin millete de uçakla gitmenin avantajını görebilsin. Sanki kıtalararası uçuyoz da aktarmaymış. İki sefer Tokata aktarılarak gitmek istedik. Az kaldı aktarılamıyorduk birinde... Arabamla aktarılmadan aynı sürede gidiyorum. Tabii ki buna sebep olanların kulaklarını çınlatarak. Biraz rahatlatıyor ne de olsa.Bursa-Erzurum yolcularına da tavsiyemdir.
  • borajet&anadolujet esb baglantılı ucuyor yenişehirdeki potansiyeli lufthansa görüyorda bizim şirketlerimiz iç-dış hatlarda bunu göremediklerine inanamıyorum bunun sebebi saw özel işletilmesi kesinlikle
  • bursadan erzurum trabzon gibi uzak ve potansiyeli olan yerlere direkt seferler olmalı söylenen rakamlar haricinde erz u kullanacak karslı ardahanlıları tzx ı kullanacak artvinlileride katarsanız o rakamlar daha büyür bu iki hatta sunexpres ucarken seferler %70 doluluk vardı saw acılmasıyla ucuslar oraya yönlendirildi bu potansiyeli görüp biraz reklam ve sabırla sefer yapan firma çok kazanclı çıkacaktır borajet gibi reklam yapmadan kısa süreli seferlerle olmaz
  • bursa-erzurum hangi şirket uçuyordu?
Uçakla bazı noktalara gidiş sürelerine baktım.
İstanbul’dan uçakla Çin’e gidiş süresi 9 saat.
İtalya’ya 2,5 saat.
Kahire’ye 2 saat.
Monaco’ya 2,5 saat.
Barselona’ya 3,5 saat.
Peki.
Bursa’dan (Yenişehir Havaalanı’ndan) uçakla Erzurum’a gidiş süresi ne kadar biliyor musunuz?
Tam 9 saat 35 dakika!
Belki şaşırmış olabilirsiniz ama gerçek böyle.
Bursa Yenişehir’den Erzurum’a gitmek için sabah 10.30’da uçağa binen bir yolcu ancak saat 20.05’te Erzurum’a varabiliyor.
Trabzon’a gidecekler için ise bu süre 10 dakika daha uzun ve 9 saat 45 dakikayı buluyor.

“KOLAYLIK DEĞİL EZİYET…”
Uçakla sanki Maldivler’e gidiyorsunuz.
Çünkü Maldivler’e gidiş süresi de 9,5 saat!
Bu nasıl oluyor?
Erzurum Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Ömer Ömeroğulları dün bu çarpıcı sorunu açtı ve bakın neler anlattı.
“Yenişehir’den Erzurum’a direkt uçak seferleri konulduğunda 1,5 saatte Erzurum’a gidebiliyorduk. Daha sonra bu seferler iptal edildi ve yerine Ankara aktarmalı seferler konuldu. Böylece bizim de çilemiz başladı. Çünkü Erzurum’a gitmek için saat 10.30’da Yenişehir’den uçağa bindiğinizde saat 11.30’da Ankara’da oluyorsunuz. Bu saatten sonra Erzurum’a gidecek ilk uçağın kalkış saati ise 18.40’ta. Tam 7 saat 10 dakikada Ankara’da bu uçağın kalkmasını bekliyorsunuz. 18.40’da uçağa bindiğinizde de saat 20.05’te Erzurum’a inebiliyorsunuz. Böylece Bursa’dan Erzurum’a uçakla geliş süresi 9 saat 35 dakikayı buluyor. Bu kolaylık değil ki, eziyet.”

“KAFAMIZDAN SİLDİK…”
Ömeroğulları bu sözlerin ardından yaşadıkları başka sorunları da açıkladı ve şunları ekledi:
“Eğer Erzurum’da değil de ilçelerine ya da civar illere gidecekseniz o saatten sonra araç bulamadığınızdan geceyi zorunlu olarak Erzurum’da geçiriyorsunuz. Dolayısıyla Erzurum ilçelerine ya da civar illere ulaşmanız 24 saati de geçiyor. Dönüşte de aynı sıkıntıları yaşıyoruz. Üstelik bir de bagaj sorunumuz var. Bagaj için kişi başına 15 kilogramlık bir hak tanınıyor ki, gelenler için bu getirecekleri patatese bile yetmiyor. Sonuçta Yenişehir’den Erzurum’a uçakla gitmeyi kafamızdan sildik. Ya otobüsle gidiyoruz, ya da Sabiha Gökçen’den Erzurum’a direkt uçuyoruz. Otobüsle Erzurum’a gidiş süresi 16-17 saat ve yolcu bileti de 70 lira. Uçak bilet ücreti ise 200 liranın üzerinde. Ben bu tarifenin değişmesi ve Ankara’dan Erzurum’a öğle saatlerinde uçak seferi konulması için çok uğraştım ama bir sonuç alamadım. Bu yanlış tarife halen devam ediyor ve bizler de cezalandırılıyoruz.”
Cezalandırılan kaç kişi biliyor musunuz?
Tam 428 bin kişi!

Bursa’da ilçeleriyle birlikte 49 Erzurumlular Derneği bulunuyor ve Ömeroğulları’nın 2010 nüfus sayımına dayanarak açıkladığı rakama göre de Bursa’da 428 bin Erzurumlu yaşıyor.

Aynı sorun Bursa’da yaşayan Trabzonlular için de geçerli.
Çünkü Ankara’dan Trabzon’a gidecek uçağın kalkış saati 18.50 varış saati de 20.15.
Trabzon ve çevre illerine gidecek olanları da bu hesaba katarsanız “uçak cefası” çekmek zorunda bırakılan nüfusu bir düşünün!
Bu kadar insanın çektiği çileyi sona erdirecek ve bu garabeti ortadan kaldıracak kimse yok mu?

(Bursa Hakimiyet)
BURSA-ERZURUM 9,5 SAAT

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

Misafir ~ 13 yıl önce
bursaya gelip gitmeyi hak etmek için ne yapmalılar acaba böyle saçma bi düşünce olur mu ya

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
her iki şehir de bursaya uçakla gelip gitmeyi hak etmiyor (erzurum ve trabzon)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
okadar beklemektense niye SAW dan ucmuyor millet??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
misafir adlı arkadaşın yazdıkları sabihagökcen için sanırım ve arkadaşlar 1.5saate yenişehire nasıl gidilir yapmayın etmeyin yol 50km. yenişehirde herşey çok kolay daha salı günü yenişehirdeydim 15-20dk kadar otopark ücretsiz otopark düzenli personeldede hiç bir sıkıntı yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
öğrencilik yıllarımdan beri önce istanbul atatürk, sonra istanbul sabiha gökçene mahkum edildik. sanki 3 milyon nüfuslu bir şehirde değilde 50-60 bin nüfuslu bir kasabada yaşıyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bursa teminal den hemen hemen gündüz her saat sabiha gökçen hava lanına Pegasus logulu bir minibüs sürekli yolcu taşıyor bunu niye yazmadınız.? Yenişehire Havaalanına Bursadan bugünlerde 60 km yi 0130 saat gibi bir sürede varıyorsunuz. Uçak saatlerinde isetrafik polisleri ise Awacs uçakları gibi kurbanlarını bekliyor. Bunları niye yazmıyorsunuz? Polis tektek yolculara gbt sorgulaması yapıyor. Vatandaşa kibar davranmayan personel var bunlarıda yazın. Gelen yolcu arbaları otoparka girmeye zorlanıyor.5 dk beklemelrine bile izin verilmiyor. Otoparkçı acaba avanta mı veriyor? Süphe etmemek elde degil. Daha yazılcaka başka şeylerde çıkar hele siz konuyu biraz daha açın. saygılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu Ankara aktarma sevdasından çektiğimiz ne kardeşim. İlla birşeyleri aktaracaksan gidin kendinizi başka kuruma aktarın. Bırakın bu işi sebze haline gidin. Karpuz kavunu o kasadan bu kasaya aktarın yahu. Direkt seferde uçak duluyorsa elleşmeyin millete de uçakla gitmenin avantajını görebilsin. Sanki kıtalararası uçuyoz da aktarmaymış. İki sefer Tokata aktarılarak gitmek istedik. Az kaldı aktarılamıyorduk birinde... Arabamla aktarılmadan aynı sürede gidiyorum. Tabii ki buna sebep olanların kulaklarını çınlatarak. Biraz rahatlatıyor ne de olsa.Bursa-Erzurum yolcularına da tavsiyemdir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
borajet&anadolujet esb baglantılı ucuyor yenişehirdeki potansiyeli lufthansa görüyorda bizim şirketlerimiz iç-dış hatlarda bunu göremediklerine inanamıyorum bunun sebebi saw özel işletilmesi kesinlikle

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bursadan erzurum trabzon gibi uzak ve potansiyeli olan yerlere direkt seferler olmalı söylenen rakamlar haricinde erz u kullanacak karslı ardahanlıları tzx ı kullanacak artvinlileride katarsanız o rakamlar daha büyür bu iki hatta sunexpres ucarken seferler %70 doluluk vardı saw acılmasıyla ucuslar oraya yönlendirildi bu potansiyeli görüp biraz reklam ve sabırla sefer yapan firma çok kazanclı çıkacaktır borajet gibi reklam yapmadan kısa süreli seferlerle olmaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bursa-erzurum hangi şirket uçuyordu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000