31 Ağustos 2012, Cuma 08:25:31

"BAYRAM SONRASINA KADAR SÜRE VERİN"

Esenboğa Havalimanı çevresinde faaliyet gösteren besiciler, ahırlarının kapatılması işleminin durdurulmasını ve kendilerine Kurban Bayramı sonuna kadar süre verilmesini istedi.
  • Bu yerlerin hemen hemen hepsi 3. Pist kamulastirma sahasinda yilan hikayesine donen kamulastirmayi yapin sonu gelir. siz yapmazsaniz zaten mahkeme karariyla bu kamulastirma zaten yapilacak
  • Yazıda bahsedilen Gübre Toplama Merkezi, Tavuk Çiftlikleri, Akyurttan gelen Dere ve Besi Çiftliklerinin Havaalanına en yakın olanları Esenboğa 3. pist kamulaştırma sahası içindedir. 31 Mayıs 2011 de bu işletmelere ve bölgedeki diğer arazi sahiplerine Kamulaştırma Tebligatı gönderilince, bu işletmeler zaten nasıl olsa kamulaştırılacak diye faaliyetlerine son vermişti, fakat daha sonra Esenboğa Kamulaştırması için ayrılan ödenek, kanunlara aykırı biçimde HİZMET KUSURU İŞLENEREK, Çukurova Bölgesel havaalanı Kamulaştırmasına aktarılınca, bu işletme sahipleride haklı olarak tekrar faaliyetlerine başladılar. Bölgedeki arazilere kamulaştırma yapılacağı gerekçesi ile hiç bir şekilde inşaat iznide verilmiyor, bu yüzden de 40 yakın KAMULAŞTIRMASIZ EL ATMA davası açılmış durumda ve bu davaların sonucunda mahkeme kamulaştırmaya karar verecektir. Sonunda mahkeme eliyele yapılacak olan kamulaştırmayı DHMİ kendiliğinden yaparsa hem bu sorun % 90 çözülür, hemde devlet avukat parası vermekten kurtulur
  • Iddia ediyorum, bayrama kadar da sure verseniz bu adamlar yeni birseyi bahane edip yine kapatmayacaklar. Once acitasyon yoluna gidiyorlar, sonra isi laf kalabaligina getiriyorlar. 2 seneden beri ayni film gosterimde. Ya bugun kapatirlar ya da hicbir zaman

 

Ankara İli Kırımızı Et Üreticileri Birlik Başkanı Zihni Yüce, yaptığı açıklamada, besicilik sektörünün zor bir dönemden geçtiğini ve bu kararın bölgede faaliyet gösteren 132 üreticinin sonu olacağını savundu.

Bölgedeki ahırlarda Ankara'da yaşayan insanların kurbanlık ihtiyacını karşılayabilmek için yaklaşık 15 bin canlı hayvan bulunduğunu belirten Yüce, şöyle konuştu:

"Besicilik sektörü son zamanlarda karlı bir sektör olmaktan çıkarak, zarar eden bir sektör konumuna gelmiştir. Ancak Kurban Bayramı nedeniyle kar etmek ümidi içerisindeki üreticilerimiz besilik hayvan beslemeye başlamışlardır. Besicimiz, çok büyük bir borç yükü altındayken, bu hayvanlar kesime sevk edilirse o zaman tamamen altından kalkamayacak bir borç yükünün altına girmiş olacak ve evleri, iş yerleri, malları, arazileri bankalar tarafından haczedilecek.

Biz şu anda Kurban Bayramı arifesinde ahırlarımızın kapatılmasını istemiyoruz. Çevre kurallarına uymak kaydıyla en azından Kurban Bayramı'na kadar, hem halkımızın kurban ihtiyacını karşılamak hem de besicilerimizin ellerindeki hayvanları Kurban Bayramında satarak borçlarını ödemeleri için besi faaliyetlerimizi sürdürmek istiyoruz."

Çevre kurallarına saygılı şekilde hareket ettiklerini dile getiren Yüce,

"Bizlere daha önce söylenen tüm çevre kurallarına uyuyoruz. Kesinlikle çevreye gübre atmıyoruz, kapalı römorklarda biriktirdiğimiz gübreleri belediyeler tarafından gösterilen gübre toplama yerlerine götürüyoruz" dedi.

Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Numan Akman'ın havalimanı çevresindeki koku unsurları hakkındaki araştırmasına da dikkat çeken Yüce, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bilimsel araştırmaya göre ilk koku unsuru havaalanı çevresindeki gübre toplama merkeziydi. İkinci koku unsuru ise Akyurt ilçesinden gelen ve havaalanının içerisinden geçen dere yatağıydı. Üçüncüsü ise orada bulunan tavuk çiftlikleriydi ve onlar halen faaliyetlerini sürdürüyor. Dördüncü ise besici olarak bizdik. Bizler günah keçesi olduk ve tüm koku bizim üzerimize yükleniyor."

Havalimanına yakın oldukları gerekçesi ile besicilik yapmalarına izin verilmediğini dile getiren besici Cemal Yılmaz da, hayvanları ahırdan çıkararak dışarıda beslemelerinin mümkün olmadığını belirterek, "Benim 500 bin TL borcum var. Daha yem borcum hariç... Ben bunları satamazsam neyle ödeyeceğim" diye konuştu.

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel'in bir süre önce Esenboğa Havalimanı çevresinde faaliyet gösteren ve kötü koku yayan işletme ve çiftliklerin kapatılması talimatını vermesi besicilerin tepkisine neden olmuştu.

"BAYRAM SONRASINA KADAR SÜRE VERİN"

Yorumlar

sonu var bu isin ~ 12 yıl önce
Bu yerlerin hemen hemen hepsi 3. Pist kamulastirma sahasinda yilan hikayesine donen kamulastirmayi yapin sonu gelir. siz yapmazsaniz zaten mahkeme karariyla bu kamulastirma zaten yapilacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ÇÖZÜM BASİT ~ 12 yıl önce
Yazıda bahsedilen Gübre Toplama Merkezi, Tavuk Çiftlikleri, Akyurttan gelen Dere ve Besi Çiftliklerinin Havaalanına en yakın olanları Esenboğa 3. pist kamulaştırma sahası içindedir. 31 Mayıs 2011 de bu işletmelere ve bölgedeki diğer arazi sahiplerine Kamulaştırma Tebligatı gönderilince, bu işletmeler zaten nasıl olsa kamulaştırılacak diye faaliyetlerine son vermişti, fakat daha sonra Esenboğa Kamulaştırması için ayrılan ödenek, kanunlara aykırı biçimde HİZMET KUSURU İŞLENEREK, Çukurova Bölgesel havaalanı Kamulaştırmasına aktarılınca, bu işletme sahipleride haklı olarak tekrar faaliyetlerine başladılar. Bölgedeki arazilere kamulaştırma yapılacağı gerekçesi ile hiç bir şekilde inşaat iznide verilmiyor, bu yüzden de 40 yakın KAMULAŞTIRMASIZ EL ATMA davası açılmış durumda ve bu davaların sonucunda mahkeme kamulaştırmaya karar verecektir. Sonunda mahkeme eliyele yapılacak olan kamulaştırmayı DHMİ kendiliğinden yaparsa hem bu sorun % 90 çözülür, hemde devlet avukat parası vermekten kurtulur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sonu yok bu isin ~ 12 yıl önce
Iddia ediyorum, bayrama kadar da sure verseniz bu adamlar yeni birseyi bahane edip yine kapatmayacaklar. Once acitasyon yoluna gidiyorlar, sonra isi laf kalabaligina getiriyorlar. 2 seneden beri ayni film gosterimde. Ya bugun kapatirlar ya da hicbir zaman

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000