13 Mayıs 2014, Salı 11:55:23

BAŞBAKANLIK FİLOSUNA 2 HELİKOPTER DAHA KATILACAK

Başbakanlık makamının 2 helikopter daha almak isteği ortaya çıktı. Savunma Sanayi Müsteşarlığı tarafından hazırlanan ve kamuoyu ile üç gün önce paylaşılan 2013 faaliyet raporunda, Başbakanlık'a 2 yeni helikopter daha alınacağı bilgisi yer aldı.
  • yiyelim itinayla bu milletin vergisini yiyelim sonra reza gibileri kurtarır bizi nasılsa!!!
  • 2 tane mi ??? Ne yapacak 2 helikoptere ayni anda mi binecek ???
  • 330 cok gerekliydi umarim en kosa zamanda teslim edilir.
  • Kendi hava kuvvetlerini kuruyorlar, hala anlamadınız mı?
  • Yok yetmez kardeşim, 51 tane F-35, 73 tane Apache, 10 tane a10, 5 tane a380, 40 tane de CH 57 alsınlar. Valizleri ve korunması için ancak yeter. Bulgaristan devlet başkanının dahi araba ve hava araçları konusunda lükse kaçmamaya özen gösterdiği bir coğrafyada, yüzünü ve aklını petrol zengini ülkelere dönmüş, kendini de o ülkelerden birinin lideri sanıp böylesine hovardaca hareket edenlere, bir de bunlara alkış tutanlara inanamıyorum. Bundan önceki devlet büyükleri bu kadar akıllı değildi demek ki, devletin askeri helikopterlerini, THY' nin uçaklarını falan kullanmakla yanlış yaptılar. O değilde bunca şatafattan sonra bir de fakir-fukara edebiyatı yapıyorlar ya ona bitiyoruz asıl. Yiyin efendiler yiyin, bu han-ı iştiha sizin, Doyunca, tıksırınca, çatlayıncaya kadar yiyin! Verir zavallı memleket, verir ne varsa, malını, Vücudunu, hayatını, ümidini, hayalini, Bütün ferağ-ı halini, olanca şevk-i balini. Hemen yutun düşünmeyin haramını, helalini...
  • Yakışır başbakana
  • nedir bu kadar hv filosu anlamak zor.3 adet skorsky,1 adet a320,1 adet a330,g4 vs.bu kadar da olmaz artık.toploumun büyük bir kesimini asgari ücrete talim ettiği bir ülkede bir başbakanın bu kadar fazla bir hv filosu fazla.bu sektördeki bir insan olarak bu fiatları biliyoruz ve havayolu kurmak için bile 3 uçak yeterken bu miktarlara daha farklı hizmetler yapılabilir.başbakanın bunları hesaplaması gerekir diye düşünüyorum.bir başbakanın elbetteki ulaşımı için gerekli olan taşıtlar ancak aşırıya kaçınılmaması gerekir.bizler eğer bu kadar zengin bir ülke isek neden insanlar sokaklarda ekmek kavgası yapıyorlar.bir savurganklıktır gidiyor Allah sonumuzu hayır etsin inşallah.
  • Eğer Türkiye,ingiltere gibi dünyanın dört bir yanını sömürseydi,yıllardır projelendirilmeyen,projelendirilse bile bütçe verilmeyen, metro yapıları Türkiye de olsaydı;o zaman biz de başbakanı görebilirdik, diyeceğim ama Türkiye dandik bir ada ülkesi olmadığı için. Metro hatları olsa bile bir yanın da suriye,bir yanın da ırak,bir yanın da ermenistan,bir yanında yunanistan gibi sırtlanlar mevcu,t bu ortamda helikopterle bile gidene adam derler.
  • Başbakan, petrol zengini arap devlet başkanları ve şeyhlerinden aşağı mı kalsın yani? Yoksulu olmıyan, asgari ücretle geçinen ülkenin başbakanın her sene denk gelen bütçesi, iki tane daha helikoptere mi yetmiyecek? Acaba kendi adına bir hava yolu açmayı mı düşünüyor dersiniz?
  • Bu kadar helikopteri ne yapacak?

Savunma Sanayii Müsteşarlığı tarafından hazırlanan ve kamuoyu ile üç gün önce paylaşılan 2013 faaliyet raporunda, Başbakanlık’a 2 yeni helikopter daha alınacağı bilgisi yer aldı. Daha önce sipariş edilen iki S-92 helikopteri için 58 milyon 850 bin dolar ödeme yapılmıştı. Başbakanlık’ın helikopter filosunun yanı sıra uçak filosu da genişletildi.

Cumhuriyet Gazetesi'nin haberine göre, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ’ın göreve geldiği 2003’ten bu yana Başbakanlık’a toplam 3 adet S-92 helikopteri alındı. Başbakanlık’ın helikopter filosunun yanı sıra uçak filosu da genişletildi. Başbakanlık’a ait hava filosu için Esenboğa Havalimanı’nda hangarlar inşa edilirken, envanterde şu uçak ve helikopterler bulunuyor:

TC-ANA A319CJ: Airbus A319CJ tipi uçak filoya 2005’te katıldı. Ancak uzun uçuşlarda hem menzil hem de yolcu kapasitesi yeterli görülmediği için daha sonra A330 siparişi verildi.

TC-TUR ’un adı ‘ FATİH ’: Başbakanlık VIP filosu için yaklaşık 4 yıl önce sipariş edilen Airbus 330 tipi uçak halen teslim alınmadı. Uçağın teslimatının bu yıl içinde gerçekleşmesi bekleniyor. İlk uçuşunu 2011 yılında yapan TC-TUR kuyruk tescilli “Fatih” adı verilen uçağın modifikasyon ile birlikte maliyetinin yaklaşık 400 milyon dolar olacağı kaydediliyor.

GULFSTREAM G550’LER: Nisan 2009’da hava filosuna Gulfstream G550 tipi TC-DAP uçak katıldı.

3 VIP HELİKOPTERİ VAR: Başbakanlık’a ait 3 adet S 92 helikopteri bulunuyor. Sikorsky üretimi helikopterlerin ilki 2007 yılında OBA ismiyle envantere girmişti. Daha sonra sipariş edilen iki S-92 helikopteri için ise 58 milyon 850 bin dolar ödeme yapılmıştı.

BAŞBAKANLIK FİLOSUNA 2 HELİKOPTER DAHA KATILACAK

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

ye babam ye ~ 10 yıl önce
yiyelim itinayla bu milletin vergisini yiyelim sonra reza gibileri kurtarır bizi nasılsa!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BILO ~ 10 yıl önce
2 tane mi ??? Ne yapacak 2 helikoptere ayni anda mi binecek ???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
330 cok gerekliydi umarim en kosa zamanda teslim edilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Filo ~ 10 yıl önce
Kendi hava kuvvetlerini kuruyorlar, hala anlamadınız mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hava kuvveti ~ 10 yıl önce
Yok yetmez kardeşim, 51 tane F-35, 73 tane Apache, 10 tane a10, 5 tane a380, 40 tane de CH 57 alsınlar. Valizleri ve korunması için ancak yeter. Bulgaristan devlet başkanının dahi araba ve hava araçları konusunda lükse kaçmamaya özen gösterdiği bir coğrafyada, yüzünü ve aklını petrol zengini ülkelere dönmüş, kendini de o ülkelerden birinin lideri sanıp böylesine hovardaca hareket edenlere, bir de bunlara alkış tutanlara inanamıyorum. Bundan önceki devlet büyükleri bu kadar akıllı değildi demek ki, devletin askeri helikopterlerini, THY' nin uçaklarını falan kullanmakla yanlış yaptılar. O değilde bunca şatafattan sonra bir de fakir-fukara edebiyatı yapıyorlar ya ona bitiyoruz asıl. Yiyin efendiler yiyin, bu han-ı iştiha sizin, Doyunca, tıksırınca, çatlayıncaya kadar yiyin! Verir zavallı memleket, verir ne varsa, malını, Vücudunu, hayatını, ümidini, hayalini, Bütün ferağ-ı halini, olanca şevk-i balini. Hemen yutun düşünmeyin haramını, helalini...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Yakışır başbakana

Yanıtla

Kalan karakter 1000
havacı ~ 10 yıl önce
nedir bu kadar hv filosu anlamak zor.3 adet skorsky,1 adet a320,1 adet a330,g4 vs.bu kadar da olmaz artık.toploumun büyük bir kesimini asgari ücrete talim ettiği bir ülkede bir başbakanın bu kadar fazla bir hv filosu fazla.bu sektördeki bir insan olarak bu fiatları biliyoruz ve havayolu kurmak için bile 3 uçak yeterken bu miktarlara daha farklı hizmetler yapılabilir.başbakanın bunları hesaplaması gerekir diye düşünüyorum.bir başbakanın elbetteki ulaşımı için gerekli olan taşıtlar ancak aşırıya kaçınılmaması gerekir.bizler eğer bu kadar zengin bir ülke isek neden insanlar sokaklarda ekmek kavgası yapıyorlar.bir savurganklıktır gidiyor Allah sonumuzu hayır etsin inşallah.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İngiltere ~ 10 yıl önce
Eğer Türkiye,ingiltere gibi dünyanın dört bir yanını sömürseydi,yıllardır projelendirilmeyen,projelendirilse bile bütçe verilmeyen, metro yapıları Türkiye de olsaydı;o zaman biz de başbakanı görebilirdik, diyeceğim ama Türkiye dandik bir ada ülkesi olmadığı için. Metro hatları olsa bile bir yanın da suriye,bir yanın da ırak,bir yanın da ermenistan,bir yanında yunanistan gibi sırtlanlar mevcu,t bu ortamda helikopterle bile gidene adam derler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
XXXXX ~ 10 yıl önce
Başbakan, petrol zengini arap devlet başkanları ve şeyhlerinden aşağı mı kalsın yani? Yoksulu olmıyan, asgari ücretle geçinen ülkenin başbakanın her sene denk gelen bütçesi, iki tane daha helikoptere mi yetmiyecek? Acaba kendi adına bir hava yolu açmayı mı düşünüyor dersiniz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bu kadar helikopteri ne yapacak?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000