11 Ekim 2012, Perşembe 19:40:43

BAŞBAKAN'DAN İLK SURİYE AÇIKLAMASI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev ile düzenlediği ortak basın toplantısında Suriye uçağının Esenboğa Havalimanı'na indirilmesini değerlendirdi.
  • erdoğan türk politik hayatında 0 dan zirveye çok hızlı çıktı, kendi bile şaşırmıştır duruma. aynı şaşkınlığı düşüşde de yaşayacak :) şimdikiler yanında olmayacak o zaman ama tayyip biz seninle başbaşa olacaz :) sabırsızlanıyoruz...
  • BOP tıkır tıkır yürüyor,eşbaşkan sağolsun
  • Hem TSK ya balyoz indireceksin hem de etrafa TSK aracılığı ile efeleneceksin.TSK sadece Genel Kurmay Başkanı'ndan ibaret değildir.
  • herşeyi bildiğini zannedip,hiç birşey bilmeyenler
  • moderatörleri bazı yorumları yayınlamaktan imtina ettikleri için kınıyorum. Düşündiklerimizi paylaşmamıza engel olmayın lütfen. Diğer taraftan bu politikacıların bu iki yüzlülüğü gerçekten mide bulandırıcı. Her gün Trabzon Meydanına inip yakıt alıp giden Trans Service logolu uçaklar var. Bu uçaklar full Afganistandaki ABD askeri ile dolu ve bu uçaklarda ki ABD nin askerleri ikmal sırasında dış hatlar terminaline alınmakta. X-Ray imiz yok ki uçağın kargosunu görelim, askerden başka şeyler de taşımadığı ne malum. Bazen yolcular dış hatlara alınmadan yakıt ikmali yapıyor. Malum ikmalde yolcu uçakta tutulmaz. Diğer yandan Atatürkt Havaalanında birkaç yıl önce çıkan yangında gizli bir altın kargosu ortaya çıkmışmıydı? Son olarak başbakan toplu çakı taşımak yasak diyor ancak toplu radikal islamcı terörist, muhalif, taliban, el-kaide, hizbut tahrir örgüt üyesi vs. taşımak serbest mi sormak gerek.
  • onay olsa boyle bi durum olur mu ey akıllı Artislik yapıp dokturmussun kendımı ispat edeyim diye Dangerous goods bi daha anlat bakem
  • icao nedir bilirmisin
  • Suriye easa ve faa kurllarına tabi değildr. Bu nedenle toplu çakı bile gönderemezsiniz ifadesi ynlıştır. Başbakanın ilgisine arz...
  • Afganistan operasyonunda sadece Türkiye değil, tüm diğer NATO ülkelerinin görev yapan askerleri sivil yolcu uçakları ile uçmuşlardır.Bazı batılı ülkelerin tam donanımlı olan bu askerleri bellerinde beylik tabancıları mevcut olmak üzere piyade tüfekleri kargoda taşınmıştır.Üstüne üstelik yurtdışında özellikle kendi toprağın sayılan TC uçaklarına elin polisleri bellerinde silah ile dalarak arama yapabiliyor , buna şirketler ve düşişleri sesini dahi çıkaramıyor.Bu bir.İkincisi de , Türkiye bugün ÖSÖ denen haydut topluluğuna silah yardımı dahil her türlü desteği verirken , başka ülkelere baş parmağını sallayarak silah yardımının (varsa eğer)sivil uçaklarla yapılamayacığını söylemesinden daha komiği yoktur.Kimse Essad mı esed mi ne ise savunmuyor.Ancak bugün Türkiye aynı İttihat ve Terakki yönetiminde olan Osmanlı gibi dış politikada alanında akıl ve mantık ölçütünü kaybetmiş , bir avuç bankerin Avrupa'da batan alacaklarını tahsile çıkmış fedai gibi ortada serseri mayın gibi dolaşmaktadır.
  • Ne taktın la boynuna?

Yolcu uçaklarında savunma sanayine ait malzemelerin taşınmasının yasak olduğunu vurgulayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Toplu miktarda çakı bile götüremezsiniz. Bu bile yasaktır, burada maalesef bu yasak çiğnenmiştir" diye konuştu. Başbakan Erdoğan, malzemelerin Rusya'dan Suriye Milli Savunma Bakanlığı'na gönderilmekte olduğunu belirtti.

"EL KONULAN MALZEMELER ÜZERİNDEKİ ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR"
Başbakan Erdoğan, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev ile düzenlediği ortak basın toplantısında Esenboğa Havalimanı'na indirilen Suriye uçağı hakkında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, uçağın indirildikten sonra yapılan aramada bulunan bazı malzemelere el konulduğunu ifade ederken, ilgili birimlerin çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Erdoğan şöyle konuştu: "Dün akşam saatleri sırasında bu olay cereyan etti. Uçak yerel saati itibariyle 16.10'da Esenboğa'ya inişe razı oldu. Bu inişi yaptıktan sonra da ilgili birimlerimiz devreye girdi. Kendilerine terminal binalarımızda istiharat etme imkanı sağlandı. Tabi gelen ihbar üzerine oradaki araştırmalar yapıldı. Görüldü ki, içeride maalesef bu tür malzemeler var. Bu malzemelerle ilgili olarak çalışmalar yapıldı. Bunlar tutanaklarla tespit edilmek üzere çalışmalar yapıldı. Araştırma sonrasında el koymak suretiyle ilgili birimlere gönderildi. Bunların ne olduğu konusunda o birimlerimiz yapıyor. Gerek gönderilen yer, gerek gönderen yer, bunların hepsi belli. Konuyla ilgili olarakta bu açıklamaları ilgili birimlerimize yaptık."

"TOPLU MİKTARDA ÇAKI BİLE GÖTÜREMEZSİNİZ"
Yolcu uçağında savunma Sanayisi'ne ait malzemelerin taşınamayacağına dikkat çeken Başbakan Erdoğan, "Yolcu uçaklarıyla her halükarda asla bu tür savunma sanayine ait veya silah, mühimmat hiçbir malzeme taşınamaz. Bu uuluslararası anlaşmaların gereğidir. Tabi hava sahamızdan bu tür uçağın geçmesi de uluslararası uçuşlara aykırıdır. Toplu miktarda çakı bile götüremezsiniz. Bu bile yasaktır, burada maalesef bu yasak çiğnenmiştir" diye konuştu.

"MALZEMELER RUSYA'DAN, SURİYE SAVUNMA BAKANLIĞI'NA GİDİYORDU"
Erdoğan, Uçakta el konulan malzemelerin Rusya'da savunma sanayi için üretim yapan bir firma tarafından Suriye Savunma Bakanlığı'na gönderilmekte olduğunu vurgularken, ihbarın neden geldiğinin açıklanmayacağını söyledi. Başbakan Erdoğan, "Rusya'dan Suriye Savunma Bakanlığı'na gönderilen araç gereçlerdir. Bütün bunlara el konulduktan sonrada bunlar tutanaklarla tespit edilmiştir. Uçak, yolcularıyla beraber yaklaşık 9 saatlik alıkonulmadan sonra güzergahlarına bırakılmışlardır. Bu konularda ihbarın nereden yapıldığı açıklanmaz. Silah ve mühimmat üretimini yapan bir kurumdan onun gönderdiği ürünler bunlar, alıcı da Suriye Milli Savunma Bakanlığı artık bunun neler olabileceğini de sizler tahmin edin. Bu tür malzemelere el konulmuştur. Üzerlerindeki çalışmalar da devam etmektedir" dedi.

PUTİN'LE GÖRÜŞME
Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile 3 Kasım'da yapacağı Türkiye ziyaretinin 4 gün önce kendisiyle yaptığı telefon konuşmasında kararlaştırıldığını söyledi.

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

BAŞBAKAN'DAN İLK SURİYE AÇIKLAMASI

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

prometheus ~ 12 yıl önce
erdoğan türk politik hayatında 0 dan zirveye çok hızlı çıktı, kendi bile şaşırmıştır duruma. aynı şaşkınlığı düşüşde de yaşayacak :) şimdikiler yanında olmayacak o zaman ama tayyip biz seninle başbaşa olacaz :) sabırsızlanıyoruz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BOP ~ 12 yıl önce
BOP tıkır tıkır yürüyor,eşbaşkan sağolsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BALYOZ ~ 12 yıl önce
Hem TSK ya balyoz indireceksin hem de etrafa TSK aracılığı ile efeleneceksin.TSK sadece Genel Kurmay Başkanı'ndan ibaret değildir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vhf ~ 12 yıl önce
herşeyi bildiğini zannedip,hiç birşey bilmeyenler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Trans Service ~ 12 yıl önce
moderatörleri bazı yorumları yayınlamaktan imtina ettikleri için kınıyorum. Düşündiklerimizi paylaşmamıza engel olmayın lütfen. Diğer taraftan bu politikacıların bu iki yüzlülüğü gerçekten mide bulandırıcı. Her gün Trabzon Meydanına inip yakıt alıp giden Trans Service logolu uçaklar var. Bu uçaklar full Afganistandaki ABD askeri ile dolu ve bu uçaklarda ki ABD nin askerleri ikmal sırasında dış hatlar terminaline alınmakta. X-Ray imiz yok ki uçağın kargosunu görelim, askerden başka şeyler de taşımadığı ne malum. Bazen yolcular dış hatlara alınmadan yakıt ikmali yapıyor. Malum ikmalde yolcu uçakta tutulmaz. Diğer yandan Atatürkt Havaalanında birkaç yıl önce çıkan yangında gizli bir altın kargosu ortaya çıkmışmıydı? Son olarak başbakan toplu çakı taşımak yasak diyor ancak toplu radikal islamcı terörist, muhalif, taliban, el-kaide, hizbut tahrir örgüt üyesi vs. taşımak serbest mi sormak gerek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dgrcye ~ 12 yıl önce
onay olsa boyle bi durum olur mu ey akıllı Artislik yapıp dokturmussun kendımı ispat edeyim diye Dangerous goods bi daha anlat bakem

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sacma dıyene ~ 12 yıl önce
icao nedir bilirmisin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Saçma ~ 12 yıl önce
Suriye easa ve faa kurllarına tabi değildr. Bu nedenle toplu çakı bile gönderemezsiniz ifadesi ynlıştır. Başbakanın ilgisine arz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MAYIN ~ 12 yıl önce
Afganistan operasyonunda sadece Türkiye değil, tüm diğer NATO ülkelerinin görev yapan askerleri sivil yolcu uçakları ile uçmuşlardır.Bazı batılı ülkelerin tam donanımlı olan bu askerleri bellerinde beylik tabancıları mevcut olmak üzere piyade tüfekleri kargoda taşınmıştır.Üstüne üstelik yurtdışında özellikle kendi toprağın sayılan TC uçaklarına elin polisleri bellerinde silah ile dalarak arama yapabiliyor , buna şirketler ve düşişleri sesini dahi çıkaramıyor.Bu bir.İkincisi de , Türkiye bugün ÖSÖ denen haydut topluluğuna silah yardımı dahil her türlü desteği verirken , başka ülkelere baş parmağını sallayarak silah yardımının (varsa eğer)sivil uçaklarla yapılamayacığını söylemesinden daha komiği yoktur.Kimse Essad mı esed mi ne ise savunmuyor.Ancak bugün Türkiye aynı İttihat ve Terakki yönetiminde olan Osmanlı gibi dış politikada alanında akıl ve mantık ölçütünü kaybetmiş , bir avuç bankerin Avrupa'da batan alacaklarını tahsile çıkmış fedai gibi ortada serseri mayın gibi dolaşmaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
o nedir? ~ 12 yıl önce
Ne taktın la boynuna?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000