11 Ekim 2012, Perşembe 10:42:39

BAKAN YILDIRIM'DAN SURİYE UÇAĞI AÇIKLAMASI

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, dün Esenboğa Havalimanı'na indirilen Suriye uçağıyla ilgili açıklama yaptı
  • Simdi Ruslar ve Suriyelilerde haklarini kullanacak 10 misli fazlasiyla. Istibahrati yanlis aldin, elinde patladi iste. Madara oldun. Bari kafani eg ve kusura bakmayin zor bir donemdeyiz istibahrat gelmisti uzgunuz de. Cok mu zor?

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Esenboğa Havalimanı'na indirilen Suriye'ye ait yolcu uçağına ilişkin olarak, ''Türkiye ulusal ve uluslararası mevzuattan doğan haklarını kullanarak böyle bir işlem yapmıştır'' dedi.

Hava sahasının her zaman barışçıl amaçla kullanılması gerektiğini belirten Yıldırım, "Aksi halde biz ulusal ve uluslararası mevzuattan doğan haklarımızı kullanırız. İşte bugün de kullandık, gerekirse bundan sonra da kullanırız'' diye konuştu.
Sivil amaçlı uçuş yapan uçakların hiçbir şekilde askeri malzeme taşıyamayacaklarını kaydeden Yıldırım, eğer böyle bir şey yapılacaksa 10 gün önceden ilgili ülkeden izin alınması gerektiğini söyledi.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü acil kodlu geçtiği bilgi ile Suriye hava sahasını kullanan tüm sivil Türk uçaklarının derhal geri dönmesini istemişti.

Bakan Yıldırım bu konu ile ilgili, “Uçakların güvenliği garanti edilmedikçe biz herhangi bir risk almayız. Türkiye ulusal ve uluslararası mevzuattan doğan haklarını kullanarak böyle bir işlem yapmıştır” ifadelerini kullandı.

BAKAN YILDIRIM'DAN SURİYE UÇAĞI AÇIKLAMASI

Yorumlar

hak mi? ~ 11 yıl önce
Simdi Ruslar ve Suriyelilerde haklarini kullanacak 10 misli fazlasiyla. Istibahrati yanlis aldin, elinde patladi iste. Madara oldun. Bari kafani eg ve kusura bakmayin zor bir donemdeyiz istibahrat gelmisti uzgunuz de. Cok mu zor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000