15 Ocak 2010, Cuma 11:37:31

Ambulans uçaklarla yeni bir dönem başlayacak

Helikopter ambulansların aksine gece uçuşu da yapabilen, Türkiye'nin ilk uçak ambulansları Mart ayında hizmete girecek. Helikopter ambulanslara göre daha hızlı olan uçak ambulanslar yağmur, kar, sis gibi hava koşullarında da uçabilecek.
  • Dispatch (Lisanslı) kadro sayınız yetersiz. Gün doğumu, gün batımı çalışmanıza rağmen yinede yetersiz. SHGM Adam/Saat planını kontrol edebilir ! Tail commender.

Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Seracettin Çom, açıklamasında, uçak ambulansların, helikopter ambulanslar ile koordineli çalışacağını ifade etti.

Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Seracettin Çom, Türkiye'nin ilk uçak ambulanslarının hizmet alım ihalesinin tamamlandığını belirterek, "İki uçak ambulansın Mart ayında hizmete girmesi bekleniyor." dedi. Uçaklardan birinin jet tipi, diğerinin ise pervaneli olduğunu kaydeden Çom, "Pervaneli olan kısa mesafeli iniş-kalkış pistlerine inebilecek durumda. Bunlar, araçtan boşaltılmış bir otoyola da inebiliyor." diye konuştu.

Jet tipi uçak ambulansların daha uzak mesafelere gidebildiğini kaydeden Çom, "Bunların menzili daha uzun. Yurt dışına da çıkış yapabilecek." ifadesini kullandı.

Uçak ambulansların 7 gün 24 saat esası ile çalışacağını aktaran Çom, şöyle devam etti: "Mevcut helikopter ambulanslarımızın gece uçuşu yok. Uçak ambulanslar ise gece de çalışabilecek. Bir tanesi iki hasta alıyor. Bunlar daha ziyade, helikopterle koordineli çalışacak. Bir afet olduğunda, kısa süre içerisinde bir yerden bir yere sağlık personeli nakli yapacak. Ya da bu tür olaylarda dediğim gibi gece mesaisi yapacaklar. Ambulans uçaklar, helikoptere, ambulanslara göre daha hızlı uçuyorlar. Helikopterler, görerek uçtukları için yağmur, kar, sis gibi durumlarda uçamaz. Uçak ambulanslar ise uçuş yapabilir, normal uçaklar nasıl uçuyorlarsa, aynı şartlarda uçarlar." Çom, her iki ambulans uçağın da Ankara Esenboğa Havalimanı'na yerleştirileceğini sözlerine ekledi.

Ambulans uçaklarla yeni bir dönem başlayacak

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Dispatch (Lisanslı) kadro sayınız yetersiz. Gün doğumu, gün batımı çalışmanıza rağmen yinede yetersiz. SHGM Adam/Saat planını kontrol edebilir ! Tail commender.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000