07 Ağustos 2013, Çarşamba 11:42:44

7 AĞUSTOS... ESENBOĞA'NIN KANLI GÜNÜ!

Ermeni Gizli Terör Örgütü ASALA'nın Esenboğa Havalimanı'na düzenlediği saldırının üzerinden tam 31 yıl geçti... Geçen yıllar acıların hafızalardan silinmesi için yetmedi...
  • bunların devamını daha beterleri aldı şimdi
  • MEHMET ÖZBAY ın her dediğine katılmamak mümkün değil.
  • Allah tum sehit diplomatlara ve ermeni teroru kurbanlarina rahmet eylesin. Malesef, bugun bile ayni teror devam ediyor Karabag`da. Malesef, akillanmiyoruz ve "hepimiz ermeniniyiz" diye bagiran icimizdeki insanlari akillandiramiyoruz.
  • levon ekmekçiyan gibiler yüzünden artin penik lere saldıran dışalayan faşist zihniyet kaybetmeye mahkumdur. yaşasın hakların kardeşliği.
  • Sonunu düşünen kagraman olamaz
  • Bugun derin devlet diye yaftalanip mühebbet hapse nahkum olanlar bitirdi. Nasil mi? Derin devlet tarafindan gorevlendirilen A. Çatli ve ekibi, asalanin en ust duzey yoneticileri tarafindan brükselin göbeğinde yapilan yapilan toplanti bombaladı. Asalanin sonunu getiren olay budur. Dunyanin butun ulkelerinde derin devlet olusumlari vardir ve butur faaliyetleri uniformali gorevlileri yapamayacagi icin çatli gibi yürekli vatansever leri kullanirlar. Bugun derin devlete vurulan darbe turkiyeyi bitirmek icin düğmeye basildiginin en büyük isaretidir. Bu isareti makarnaya tav olan halkimizin da anlamasi mumkun degildir.

Esenboğa Havalimanı saldırısı, Ermeni silahlı terör örgütü ASALA tarafından 7 Ağustos 1982 tarihinde gerçekleştirilmişti. ASALA tarafından Türkiye'de yapılan ilk ve en kanlı eylem olan Esenboğa Havalimanı saldırısında 9 kişi hayatı kaybetmiş 72 kişi de yaralanmıştı.

Olayın üzerinden tam 31 yıl geçti...

Ancak ASALA'nın Türkiye'deki ilk kanlı eylemi hala ilk günkü gibi akıllarda...

Peki, bu kanlı eylem nasıl gerçekleşmişti?

İşte tarih kitaplarında kara bir gün olarak bahsedilecek o saldırının ayrıntıları...

KAÇANLARA ATEŞ ETTİLER!

Saldırı, KLM havayolu şirketinin satış ofisine yakın bir noktada,pasaport kontrolü sırasında kimliği belirsiz kişilerin sakladıkları silahları ortaya çıkarmaları ve o esnada bir patlama yaşanması ile başladı. İsimleri Zohrab Sarkisyan ve Levon Ekmekçiyan olan saldırganlar tarafından yapılan eylem öncesi görgü tanıklarının ifadesine göre faillerinden biri "Sizden 25 kişinin ölmesi ne fark eder? Bizden bir milyon kişi öldü" diye bağırdı. Bu sırada bazı yolcular kaçmaya başladı ve eylemi gerçekleştiren teröristler kaçanlara ateş etti.

Yaşanan arbedede silahlı saldırganlar, kafeteryaya koşarak ve burada bulunan yirmi kişiyi rehin aldı. Güvenlik güçlerinin olay yerine gelmesiyle birlikte sıcak çatışmalar yaşandı.

9 ÖLÜ, 72 YARALI

İki saat boyunca yaşanan çatışma sonucunda, 9 kişi hayatını kaybederken 72 kişi yaralandı. Ölenler arasında üç Türk polis memuru, üç Türk yolcu, bir Türk havaalanı personeli, bir Amerikalı kadın yolcu ve bir Alman mühendis bulunuyordu.

ABD Dışişleri Bakanlığı görevlisi Falmouth Jean Bosworth, Amerikalı havaalanı görevlisi DF Bosworth'un bir kurşunla öldürüldüğünü açıkladı.

BİRİ ÖLÜ DİĞERİ YARALI OLARAK ELE GEÇİRİLDİ

Çatışma sırasında Zohrap Sarkisyan öldürülürken diğer terörist Levon Ekmekçiyan ise yaralı olarak yakalandı.

Olay anında Ankara'ya gelecek ailesini karşılamak üzere havalimanında bulunan Fen fakültesi kimya bölümü öğrencisi Bekir Sıtkı Sencer camdan aprona atladı. Güvenlik görevlileri öğrenciyi salgırlanlardan biri sanarak yakalayıp yere yatırdı ancak kısa süre sonra gerçek anlaşıldı. Vurulma tehlikesi atlatan öğrenci kalabalığın endişeli bakışları arasında hastaneye kaldırıldı.

SALDIRGAN İDAM EDİLDİ

Saldırı sonrası ASALA örgütü eylemi üstlendi ve Türk hükümetinin isteklerini yerine getirmemesi durumunda faaliyetlerine devam edeceğini duyurdu. Yakalanarak mahkemeye çıkarılan Levon Ekmekçiyan bu saldırıya çeşitli eğitimlerle motive edildiğini ancak yaşanan saldırı sonrası yaptığının saçma ve yanlış olduğunu anladığını ifade etti.

Ekmekçiyan, devlet topraklarının tamamını veya bir kısmını ayırmak ve başka bir devletin egemenliği altına girmeye yönelik eylemlerde bulunmak, silahlı örgüte üye olmak yönetmek ve adam öldürmek suçlarından idam cezasına mahkum edildi.

İdam cezası, benzeri olaylarda 5-8 yıl hapis cezası veren ülkelerde olumsuz karşılanmasına rağmen birçok uluslarası hukukçu tarafından haklı bulundu.

Ekmekçiyan, cezaevinde iken masum insanların öldürülmesi hakkındaki pişmanlık ifadesi içeren ve bir mektubu yazmış bu mektup Türk hükümeti tarafından ASALA örgütüne gönderildi. Avukatların yaptığı itiraza rağmen mahkeme kararı uygulandı ve 29 Ocak 1983 tarihinde Levon Ekmekçiyan idam edildi.

ARTİN PENİK KENDİNİ YAKTI!

Esenboğa Havalimanı saldırısı sonrasında, ASALA'nın kanlı eylemlerine tepki olarak Ermeni asıllı Türk Vatandaşı Artin Penik, 10 Ağustos 1982 günü Taksim Meydanı'nda üzerine benzin dökmüş ve elindeki çakmakla kendini tutuşturarak yaktı. Penik bu olaydan hemen sonra hastaneye kaldırıldı.

2 saat süren bir ameliyatta bütün derileri ayıklandı ve -1 derecelik suda yıkandı. Fakat bütün müdahalelere rağmen, hastanede 5 gün yattıktan sonra hayatını kaybetti.

Penik, hastanedeki üçüncü gününde yaptığı açıklamalarla "Pişman değilim. Ülkem için canımı vermeye hazırım" demişti.

İŞTE PENİK'İN O TARİHİ AÇIKLAMALARI

https://www.youtube.com/watch?v=uh2f2qsc5Yg

TÜM YAŞANANLARI ANLATTI

Olay sırasında Esenboğa Havalimanı’nda bulunan ve üç saate yakın teröristlerin elinde rehin kalan Sıtkı Bekir Sencer, ASALA'nın baskını nasıl başlattığını, yaşanan paniği ve gergin anları, teröristlerin rehinelere nasıl davrandıklarını, kendisinin teröristlerin elinden nasıl kurtulduğunu ve baskınla ilgili birçok ilginç ayrıntıyı CNNTürk'te yayınlanan "Oradaydım"  belgeselinde anlatmıştı. 

Yaşanan hain saldırıda hayatını kaybedenlere AirportHaber Ailesi olarak bir kez daha Allah'tan rahmet diliyoruz.

Derleme: AirportHaber.com

7 AĞUSTOS... ESENBOĞA'NIN KANLI GÜNÜ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

........... ~ 11 yıl önce
bunların devamını daha beterleri aldı şimdi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TYLER ~ 11 yıl önce
MEHMET ÖZBAY ın her dediğine katılmamak mümkün değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
evet ~ 11 yıl önce
Bende katılıyorum ama gülmekten:))
... ~ 11 yıl önce
kendi kendine gülmek orta düzeyde psikolojik rahatsızlıklardan biridir. depresif kişilerde ve bipolar bozuklukları olan kişiliklerde atak olarak seyreder. tedavi edilmesi gerekirse de asıl sorunun sosyal uyumsuzluk olması nedeni ile ilaç tedavisinin oldukça uzun sürdüğü görülmektedir. genelde ciidiye alınmazsa da bu gülmeler başka bir atak da ağlamaya saldırganlaşmaya, çevre ve sosyal hayatla kopmaya kadar da gidebilir. önlem alınmazsa klinik tedavi de söz konusu olabilir. çok ileri vakalarda bu konuda uzmanlaşmış hastanelerimiz de vardır, isterseniz buraya yazın, ben size bir kaç yer önerebilirim. kendi kendine gülmeleriniz en azından tedavi olur...tabi ne kadar rahatsızlığınız olduğunu bilmiyorum ama iyi değilsiniz.
Gecmis olsun ~ 11 yıl önce
Allah tum sehit diplomatlara ve ermeni teroru kurbanlarina rahmet eylesin. Malesef, bugun bile ayni teror devam ediyor Karabag`da. Malesef, akillanmiyoruz ve "hepimiz ermeniniyiz" diye bagiran icimizdeki insanlari akillandiramiyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tyler ~ 11 yıl önce
levon ekmekçiyan gibiler yüzünden artin penik lere saldıran dışalayan faşist zihniyet kaybetmeye mahkumdur. yaşasın hakların kardeşliği.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Polat ~ 11 yıl önce
Sonunu düşünen kagraman olamaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
nasil bittiler ~ 11 yıl önce
Bugun derin devlet diye yaftalanip mühebbet hapse nahkum olanlar bitirdi. Nasil mi? Derin devlet tarafindan gorevlendirilen A. Çatli ve ekibi, asalanin en ust duzey yoneticileri tarafindan brükselin göbeğinde yapilan yapilan toplanti bombaladı. Asalanin sonunu getiren olay budur. Dunyanin butun ulkelerinde derin devlet olusumlari vardir ve butur faaliyetleri uniformali gorevlileri yapamayacagi icin çatli gibi yürekli vatansever leri kullanirlar. Bugun derin devlete vurulan darbe turkiyeyi bitirmek icin düğmeye basildiginin en büyük isaretidir. Bu isareti makarnaya tav olan halkimizin da anlamasi mumkun degildir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:) ~ 11 yıl önce
katilleri kutsamayı bırakın artık. vatansevermiş
mehmet özbay ~ 11 yıl önce
abdullah çatlı, faşist bir katildir. ankara da 7 öğrencin katledildiği olayın faillerindendir.bu işler öyle vurmayla kırmayla olmuyor, bak ermeni diasporası şimdi seni parmağında oynatıyor. bugün derin devlete darbe falan vurulduğu yok, yapılan derin devletin de -o neyse- biz o na gladio ya da kont gerilla diyelim, içinde olduğu emperyalist güçlerin Türkiye yi tasfiye etme ve bop planlarını uygulamasıdır. Türkiyenin nato ya girişi ile örgütlenmişler halen aydınlatılmamış bir çok cinayet ve katliamlara ortak olmuşlar ve yönetmişlerdir.soğuk savaşın sona ermesi ile birlikte de ağırlıklı olarak bu işlerin içine girmişlerdir. işte çatlı ve benzeri adamlar bunların oyunlarının sadece piyonu olmuşlardır, işleri bitince de atılmışlardır. sonları malum. bişeyler demek istemişsin ama yanlış.
Nasılya ? ~ 11 yıl önce
Ne Çatlısı kardeşim.. Çatlı gibiler neden PKK yı bitirmedi peki ? Türkiyede PKK ya kaşrı devlet eli ile Kontra Gerilla kuruldu, Jitem Kuruldu, Hizbullah Kuruldu.. Ama Levon kardeşimin son nefesinde söylemeye çalıştığı gibi bu hukuk dışı yapılar geldi yine bizi vurdu.. Uğur Mumcuyu vurdu !! Bırakın kardeşim şiddetden medet ummayı.. Bak seninkiler içeri girdiğinden beri faali mechul kalmadı ülkede. Bu kaadar kör olayın. Bırakın bu halkı aşağılamayı.
Abdullah ~ 5 yıl önce
Levona kardesim yazana yuh olsun

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000