31 Aralık 2013, Salı 09:11:45

ERCAN HAVALİMANI'NIN ÇEHRESİ DEĞİŞİYOR

Ercan Havalimanı’nın üst katı; modern pasaport kabinleri ve geniş duty free mağazası ile yolcu gidiş bölümü olarak hizmete girdi.
  • Sayın yetkililer. Trafiğin hızını artırmak için paralel bir taxi yolu yapın. Back track yaparak zaman kaybediyoruz.
  • Engelli havalimanı. Bravo yani
  • Yeryüzünde özellikle engellilere seyahat etmesin diye yapılan tek havalimanı. Zoru başarmışınız. Bunu düşünebilen mimarın adını da yazsanız da halk bir bilse. Pes yani hükümetde buna bir şey demiyor demek
  • Uzun zamandır Ercan Havalimanından geçmemiştim. Elinize sağlık çok güzel olmuş.
  • Üst kata wheelchairler nasıl çıkacak sayın genel müdür? Bir asansörle mi? İnsanlara neden eziyet edersiniz. Düşünmeden iş yapmak budur
  • Üst kat tamamen göz boyamacadır. Tekerlekli sandalyeli yolcular için eziyetten başka bir şey değildir. Tüm dünya engelsiz havalimanı yaparken KKTC de engelli havalimanı yapılıyor. Freeshop ların gelirini arttırmak için Kıbrıslılara ve gelen turistlere eziyet çektirdiğinizin farkında değilsiniz. Ne olur biraz dünyada ki diğer havalimanlarına bir bakın. Bilmemek ayıp değil. Yakında özürlüler derneklerinin aşırı tepkisi ile karşılaşacaksınız
  • İstersen altından yap, içinden ırmaklar geçir, direkt uçuşlar olmadığı sürece yolcu sayısı istenilen seviyelere gelemez.
  • Üst kat hicte atıl değil. Kendimden biliyorum gecen sene askerlik icin gittiğimde taburun araçları gelecek diye saatlerce tasın üstünde öylece bekledik,oturma yerini geçin ne bir temiz var nede baska birsey.son derece soguk. Kıbrıs'a ilk girişte esir toplama kampı. Gec gelmiş bir düzenleme.
  • Oh be sonunda, kaç yıldır yeni terminal bekleniyor. Bu ihmal yüzünden KKTC'nin turizm sektörü hiç gelişemedi. Birde GKRY'ye bakın, Larnaka havalimanının gelişmesiyle turizm'de ne kadar büyüdü.

Ercan Havalimanı’nda yenilikler devem ediyor. Ercan’ın yıllardır atıl durumda olan ve kullanılmayan üst katı gidiş bölümü olarak yeniden düzenlendi. Önceki akşam yolcuların kullanımına açıldı. “Giden” yolcular artık üst kata çıkıp pasaport kontrolünden geçip tekrardan eski salona inerek uçuşlarını gerçekleştirecek.

Alt katta muhaceret bölümündeki kabinler kaldırıldı ve üst kata çıkılabilmesi için iki tane yürüyen merdiven konuldu. Ayrıca, havaalanının içi ve dışı yeni yıl için özel olarak süslendi. Alt kata büyük bir yılbaşı ağacı yerleştirildi.

Ercan’ın yenilenen üst katı hizmete girdi

Özelleştirilip, 25 yıllığına Taş Yapı-Terminal (T&T) ve yerli ortak Kaner Grubu’na devredilen Ercan’ın daha kullanışlı hale geldiği kaydedilirken, TT Havalimanı İşletmeciliği İnşaat Sanayi ve Ticaret Şirketi Ltd Genel Müdürü M. Serhat Özçelik, mevcut havalimanının 800 bin yolcuya göre tasarlandığını belirtti.

Özçelik, yeni projeyi yapmalarının esas sebebinin yolcunun geçişini rahatlatmak olduğunu kaydetti.

Yeni projenin uygulamaya girmesiyle Ercan’da bazı saatlerde yaşanan yoğunlukla oluşan uzun kuyrukların artık olmayacağını kaydeden Özçelik, atıl olan alanların değerlendirilmesi mantığıyla bu projeye başladıklarını söyledi.

Özçelik, yeni açılan üst kattaki proje ile birlikte iki yürüyen merdiven ve bir de asansör ile giden yolcunun üst katta çıktığını ve geniş bir alanda uluslar arası standartlarda son derece modern dizayn edilmiş 10 adet pasaport kabini, biri yeni üç adet de X- ray cihazının bulunduğunu ifade etti.

Pasaport kontrolünün ardından geniş bir duty free mağazası yapıldığına dikkat çeken Özçelik, dutty free’nin eskisinden dört kat daha büyük olduğunu belirtti.

Yolcunun Ercan’da çok rahat ortamda alışverişini yapıp uçağa gidebilmesi için gerekli önlemlerin alındığını da anlatan Özçelik, eski bölümdeki duty free bölümlerinin bakıma alındığını söyledi.

YENİ TERMİNAL İÇİN "YER TESLİMİ" BEKLENİYOR

Projenin ikinci ayağının eski duty free’deki alanlarla ilgili olduğunu ve burada CIP ve bankalar için ayıracakları lounge’lar olabileceğini kaydetti.

Özçelik üst bölüme çıkan yolcuların kendilerini tamamen ferah bir ortama bulduklarını söyledi.

Özçelik, şu anda Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’ndan kendilerine Ercan’ın yer teslimini yapmalarını beklediklerini ifade etti.

Yeni Ercan’ın inşaatına başlamak için sabırsızlıkla yer tesliminin gerçekleşmesini beklediklerini de söyleyen Özçelik, ayrıca oto parktaki ekipmanları da değiştirdiklerini ve yeni oto park planını beklediklerini söyledi.

6 günde 413 sefer, 70 bin yolcu

Özçelik, Ercan’dan 27 Aralık akşamından 2 Ocak dönemine kadar altı günde 70 bin yolcunun giriş ve çıkış yapacağını belirterek bunun önemli bir rakam olduğunu kaydetti.

Yeni yılda da uçakların Kıbrıs’a olan uçuşlarından turizmin canlı geçeceğini gördüklerini anlatan Özçelik, şu anda yeni ek seferler olmaması durumunda bile altı günde Ercan’a 413 sefer yapılacağını söyledi.

Özçelik yılbaşı tatili boyunca Ercan’a Cuma akşamı 62, cumartesi 55, pazar 59 uçağın geldiğini ve gittiğini; pazartesi 67, Salı 40, çarşamba 72 ve Çarşamba günü ise 58 sefer yapılacağını belirtti. (Kıbrıs Gazetesi)

ERCAN HAVALİMANI'NIN ÇEHRESİ DEĞİŞİYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Sayın yetkililer. Trafiğin hızını artırmak için paralel bir taxi yolu yapın. Back track yaparak zaman kaybediyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Engelli havalimanı. Bravo yani

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Yeryüzünde özellikle engellilere seyahat etmesin diye yapılan tek havalimanı. Zoru başarmışınız. Bunu düşünebilen mimarın adını da yazsanız da halk bir bilse. Pes yani hükümetde buna bir şey demiyor demek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Oyuncu ~ 10 yıl önce
Uzun zamandır Ercan Havalimanından geçmemiştim. Elinize sağlık çok güzel olmuş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Üst kata wheelchairler nasıl çıkacak sayın genel müdür? Bir asansörle mi? İnsanlara neden eziyet edersiniz. Düşünmeden iş yapmak budur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Üst kat tamamen göz boyamacadır. Tekerlekli sandalyeli yolcular için eziyetten başka bir şey değildir. Tüm dünya engelsiz havalimanı yaparken KKTC de engelli havalimanı yapılıyor. Freeshop ların gelirini arttırmak için Kıbrıslılara ve gelen turistlere eziyet çektirdiğinizin farkında değilsiniz. Ne olur biraz dünyada ki diğer havalimanlarına bir bakın. Bilmemek ayıp değil. Yakında özürlüler derneklerinin aşırı tepkisi ile karşılaşacaksınız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Altından ~ 10 yıl önce
İstersen altından yap, içinden ırmaklar geçir, direkt uçuşlar olmadığı sürece yolcu sayısı istenilen seviyelere gelemez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Noyan ~ 10 yıl önce
Üst kat hicte atıl değil. Kendimden biliyorum gecen sene askerlik icin gittiğimde taburun araçları gelecek diye saatlerce tasın üstünde öylece bekledik,oturma yerini geçin ne bir temiz var nede baska birsey.son derece soguk. Kıbrıs'a ilk girişte esir toplama kampı. Gec gelmiş bir düzenleme.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Oki Doki ~ 10 yıl önce
Oh be sonunda, kaç yıldır yeni terminal bekleniyor. Bu ihmal yüzünden KKTC'nin turizm sektörü hiç gelişemedi. Birde GKRY'ye bakın, Larnaka havalimanının gelişmesiyle turizm'de ne kadar büyüdü.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000