16 Eylül 2013, Pazartesi 10:04:12

ERCAN HAVALİMANI'NI BEKLEYEN TEHLİKE!

Rum medyası Suriye'de yaşananların Akdeniz'de sivil hava trafiğini etkileyeceğini yazdı.
  • feribotla gidilir :) bol kusmuklu
  • Yeni terminal işletmecisinin artan ücretlerinden dolayı zaten seferler eksik yapıldı. Bir de savaş etkilerse artık kapanır herhalde.

Kıbrıs Gazetesi'nde yer alan habere göre; Rusya'nın uluslararası suları hava-deniz tatbikatı için kapattığı; ABD'nin de Suriye'yi vurma kararı alması halinde Lefkoşa FIR Hattının bazı bölgelerini kapatmasının beklendiği ifade edildi. ABD'nin hava sahasını kapatması halinde özellikle KKTC'deki uçuşların olumsuz etkileneceği; etkilenmeyecek tek havalimanının Baf olduğu bildirildi.

Rum basını Rusya'nın NOTAM yayımlayarak hava-deniz tatbikatı icra etmek maksadıyla uluslararası suları bağladığını yazdı.Bu durumun halen gemi seyirlerinde sorun oluşturduğunu aktaran Rum Politis gazetesi, Suriye'nin vurulma kararı verilmesi halinde ABD'nin de Lefkoşa FIR Hattı bölgelerini kontrol altına almasının beklendiğini belirtti.

Gazete, Perşembe günü de ABD'nin, Suriye hedeflerini vurma kararı alması halinde, benzer şekilde Suriye hava sahasını kontrol altına alınacağını da kaydetti.

Bunun sonucunda, Kıbrıs'ın, kara sularından daha geniş bir limanı kapsayan FIR hattını da etkileneceğini belirten gazete, KKTC'deki uçuşlarında bundan oldukça etkileneceğini okuyucularına duyurdu."

ERCAN HAVALİMANI'NI BEKLEYEN TEHLİKE!

Yorumlar

feribot ~ 11 yıl önce
feribotla gidilir :) bol kusmuklu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zaten etkilendi ~ 11 yıl önce
Yeni terminal işletmecisinin artan ücretlerinden dolayı zaten seferler eksik yapıldı. Bir de savaş etkilerse artık kapanır herhalde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000