30 Ağustos 2012, Perşembe 16:08:49

UÇAKTA DOĞUM ŞAŞKINLIĞI...

35 yaşındaki Filipinli anne uçak tuvaletinde bir erkek çocuğu dünyaya getirdi. Gebeliğin 27. haftasında doğan bebeğin adı; uçağın uçuş kodu EK...
  • Uçak şirketlerinin yüzde 90 ı 28-32 hafta arasındaki hamilelikler için doktor raporuyla uçuşa müsaade etmekte..
  • 7 aylık bebeğin yaşayacağını tabii ki biliyorum benim yeğenimde 7 aylık doğdu.. Ama doğar doğmaz küveze konuldu.. Benim anlamadığım uçağın basıncına nasıl dayandı daha ciğerleri gelişmemiş çocuk? Ve anneye nasıl uçuş izni verildi?
  • 7 aya az kalmış 7 aylık doğum duymadınız mı hiç. ayrıca babam 5,5 aylık doğmuş ve yaşıyor :) uçakta doğan bebeğin dünya vatandaşı sayılması gerekiyor diye biliyorum, eğer öyleyse bebek için şanslı doğum olmuş..
  • Yaşar.
  • 27 haftalık doğan bi bebek gerçekten nasıl yaşıyo bende anlamadım.. Doğar doğmaz küveze konulması gerekir.. Sadece battaniye ve oksijen maskesiyle olmaz ki! Ciğerleri daha gelişmemiş prematüre bebek uçaktaki basınca nasıl dayanmış? Ayrıca o kadın niye uçakla seyahat ediyor? Doktorlar nasıl izin vermiş ki bu seyahate?
  • Bebiş ömür boyu Emirates ile ücretsiz mi uçacak şimdi?
  • bi bebek zaten 40 haftalık civarı doğmuyormu 27 hafta erken doğan bebek nasıl yaşıyor.

Filipinli bir anne, ‘Emirates’ hava yollarının Dubai’den Manila’ya uçuşu sırasında doğum yaptı. Uçağın tuvaletinde gerçekleşen erken doğum iki hemşirenin yardımıyla gerçekleşti.


Doğuma yardım eden hemşirelerden Karen Caballes Santos XPRESS sitesine 

'Annenin acı içinde tuvalete doğru giderken gördüm. Eşi ise huzursuz görünüyordu. Durumu anlayınca yardım teklif ettim' açıklamasını yaptı.

Tuvalette gerçekleşen doğumun ardından prematüre doğan bebek uçak battaniyelerine sarıldı, anne ve bebeğe oksijen maskeleri verildi. (ntvmsnbc)

 

UÇAKTA DOĞUM ŞAŞKINLIĞI...

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

UMUT ~ 12 yıl önce
Uçak şirketlerinin yüzde 90 ı 28-32 hafta arasındaki hamilelikler için doktor raporuyla uçuşa müsaade etmekte..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
7 aylık bebeğin yaşayacağını tabii ki biliyorum benim yeğenimde 7 aylık doğdu.. Ama doğar doğmaz küveze konuldu.. Benim anlamadığım uçağın basıncına nasıl dayandı daha ciğerleri gelişmemiş çocuk? Ve anneye nasıl uçuş izni verildi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
abc ~ 12 yıl önce
7 aya az kalmış 7 aylık doğum duymadınız mı hiç. ayrıca babam 5,5 aylık doğmuş ve yaşıyor :) uçakta doğan bebeğin dünya vatandaşı sayılması gerekiyor diye biliyorum, eğer öyleyse bebek için şanslı doğum olmuş..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:) ~ 12 yıl önce
Yaşar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Saçmalık ~ 12 yıl önce
27 haftalık doğan bi bebek gerçekten nasıl yaşıyo bende anlamadım.. Doğar doğmaz küveze konulması gerekir.. Sadece battaniye ve oksijen maskesiyle olmaz ki! Ciğerleri daha gelişmemiş prematüre bebek uçaktaki basınca nasıl dayanmış? Ayrıca o kadın niye uçakla seyahat ediyor? Doktorlar nasıl izin vermiş ki bu seyahate?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Chronos ~ 12 yıl önce
Bebiş ömür boyu Emirates ile ücretsiz mi uçacak şimdi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rbbk ~ 12 yıl önce
bi bebek zaten 40 haftalık civarı doğmuyormu 27 hafta erken doğan bebek nasıl yaşıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000