29 Temmuz 2011, Cuma 08:00:18

TAM 24.6 MİLYON KİŞİ...

Dubai Uluslararası Havaalanı'nın bu yılın ilk altı ayında 24. 6 milyon yolcu ağırladığı ve geçen yılın aynı döneminde ise yolcu sayısının 22. 6 milyon olduğu bildirildi...
Dubai Uluslararası Havaalanı'nın bu yılın ilk altı ayında 24. 6 milyon yolcu ağırladığı ve geçen yılın aynı döneminde ise yolcu sayısının 22. 6 milyon olduğu bildirildi. Dünyanın dördüncü büyük havaalanını günde ortalama 135 bin 700 kişi kullandı. Hava trafiğinin artışında Dubai hükümetine ait Emirates havayolları ile ucuz maliyetli flydubai'nin filolarını genişletmesi, yeni merkezlere uçması ve uçuş sayısını çoğaltmasının etkili olduğu ifade edildi. 
 
Yetkililere göre trafik artışı yüzde 8. 8'i bulurken Dubai Uluslararası Havaalanı dört yıl içerisinde dünyanın en büyük uluslararası havacılık üssü olma yolunda ilerliyor. Bunun yanısıra havaalanındaki 7. 8 milyar dolarlık genişleme projesi tüm hızıyla devam ediyor. 
 
Şehir merkezindeki Dubai havaalanı ile şehir dışında inşası devam eden El Maktum Havaalanı'nı yöneten Dubai Havaalanları üst düzey yöneticisi Paul Griffiths, 'Avrupa ve ABD'deki ekonomik belirsizlik ve yüksek petrol fiyatlarına rağmen yolcu trafiğindeki büyümenin devam ettiğini ve bunda yeni rota ve frekansların etkili olduğunu' söyledi. 
 
Bazı bölge ülkelerdeki istikrarsızlık ve hava trafiğini etkileyen Japonya'daki depreme rağmen yılın ilk yarısında alınan sonuçların havaalanının 50 yıllık tarihindeki en büyük başarı olduğu kaydedildi. Belirtilen sürede Asya, Avrupa ve Afrika'ya 19 yeni merkeze 200'ün üzerinde yeni haftalık uçuş eklendi. Dubai havaalanından kalkan 130 havayoluna ait uçak, altı kıtada 220'nin üzerinde merkeze uçuyor. Bunun yanısıra havaalanından geçen kargo hacminde önemli değişiklik olmadığı öğrenildi. Geçen yılın ilk altı ayında 1. 055 milyon tonluk kargo işlem görürken bu yıl yüzde 0. 2'lik artışla 1. 058 milyon tonluk kargo hacmine ulaşıldı.
TAM 24.6 MİLYON KİŞİ...

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000