14 Nisan 2012, Cumartesi 17:05:10

TAHRAN'A ABD'Lİ YOLCU İÇİN ZORUNLU İNİŞ YAPTI

ABD'ye giden bir yolcu uçağı İran hava sahasında bulunduğu sırada bir yolcu kalp krizi geçirdi.Yolcunun tedavisinden sonra İran şu açıklamayı yaptı: "Halkımızın hayatı uluslararası yaptırımlarla tehlikeye atılmasına rağmen biz bir ABD'liye yardım ettik."
  • havacilik olsun denizcilik olsun, acil durumlarda, insan hayati soz konusu oldugunda herkes yardima kosar, gemilerini, ucaklarini havalimanlarini acar. Milliyet, cinsiyet, irk, politik ayrimcilik yapilmaz. Bu boyledir ve bu guzel olgu boyle olmaya devam edecektir. Cok degil birkac gun once iran donanmasi cin gemisinin murettabatini somalili korsanlarin elinden kurtardi.
  • birkaç sene öncede THY nin uçağında israilli bir bilimadamı vardı yanlış hatırlamıyorsam. ya bizim uçakta bir problem vardı kısacası irana divert etmişti uçağımız.bunu öğrenen yolcuların içinden o israilli yolcu hayır inmeyin oraya beni kaçıracaklar konuşturacaklar demişti.hatırlayanlar hatırlar.yolcuları ve özelliklede o yahudi bilimadamını çiçeklerle karşılamışlardı iranlı yetkililer.tabiiki alana gelen bir isim daha vardı gecenin o saatinde evinden kalkıp gelen ahmedinejat...bu önemli bir olaydı aklıma geldi birden...
  • Amerika bayrak Cargo ve yolcu ucagi suanda bile iran uzerinden geciyorlar. ve hic bi yasaklik yok arkadasim. sadece Israil ucagi iran sahasini kullanamaz. baska ulkelerin ucaklari kullanabiliyor .
  • daha once amerikaya ayit bir havayollari iranda mecburi inis yapmis. ve bundan sonrada nezaman gerekirse Iranda her havayollari mecburi inis yapabilir. amerika , turkiye ve ya farkli bi ulke soz konusu degil. kurallar ve insanlik var yolcular icin.
  • Uçak ABD uçağı değil; sadece yolcu Amerikalı. Bunda tuhaf bir şey yok.
  • başlık yanlış emirates bir american havaoylu değildir dubai şehliğine aittir rahatsızlana yolcu bir american vatandaşıdır o kadar. ayrıca amerikan bayraklı hiçbir uçak askeri veya sivil amaçlı olsun, yolcu uçağı cargo uçakları iran hava sahasını asla kullanmazlar bunu net olarak bilin. başlığı düzeltin..
Birleşik Arap Emirlikleri'nin Emirates Havayolları'na ait Dubai-Seattle seferini yapan uçakta kalp krizi geçiren bir Amerikalı yolcu, İran'daki hastaneye kaldırıldı.

İran İSNA ajansının haberine göre, Dubai-Seattle seferini yapan uçak İran hava sahasındayken ABD'li yolcu rahatsızlandı. Pilot, uçağı İran'ın başkenti Tahran havalimanına indirme kararı aldı.

İran Sivil Havacılık Kurumu Halkla İlişkiler Müdürü Abbas Musayebi, Emirates uçağının dün İran hava sahasındayken kontrol kulesiyle irtibata geçerek, bir ABD'li yolcunun kalp krizi geçirdiğini kendisine ilettiğini söyledi.

TAHRAN'DA HASTANEYE KALDIRILDI

Uçağın Tahran'daki Uluslararası İmam Humeyni Havalanı'na iniş yaptığı, sağlık ekiplerinin 52 yaşındaki ABD'liyi başkentteki bir hastaneye götürdüğü belirtildi.

Musayebi, "İran halkına uygulanan, onların hayatını tehlikeye atan uluslararası yaptırımlara rağmen dün biz ülkemizde bir Amerikalı'ya yardım ettik" dedi.

İran'daki ABD çıkarlarını gözeten İsviçre Büyükelçiliği olayla ilgili yorum yapmadı.
TAHRAN'A ABD'Lİ YOLCU İÇİN ZORUNLU İNİŞ YAPTI

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 12 yıl önce
havacilik olsun denizcilik olsun, acil durumlarda, insan hayati soz konusu oldugunda herkes yardima kosar, gemilerini, ucaklarini havalimanlarini acar. Milliyet, cinsiyet, irk, politik ayrimcilik yapilmaz. Bu boyledir ve bu guzel olgu boyle olmaya devam edecektir. Cok degil birkac gun once iran donanmasi cin gemisinin murettabatini somalili korsanlarin elinden kurtardi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
birkaç sene öncede THY nin uçağında israilli bir bilimadamı vardı yanlış hatırlamıyorsam. ya bizim uçakta bir problem vardı kısacası irana divert etmişti uçağımız.bunu öğrenen yolcuların içinden o israilli yolcu hayır inmeyin oraya beni kaçıracaklar konuşturacaklar demişti.hatırlayanlar hatırlar.yolcuları ve özelliklede o yahudi bilimadamını çiçeklerle karşılamışlardı iranlı yetkililer.tabiiki alana gelen bir isim daha vardı gecenin o saatinde evinden kalkıp gelen ahmedinejat...bu önemli bir olaydı aklıma geldi birden...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Amerika bayrak Cargo ve yolcu ucagi suanda bile iran uzerinden geciyorlar. ve hic bi yasaklik yok arkadasim. sadece Israil ucagi iran sahasini kullanamaz. baska ulkelerin ucaklari kullanabiliyor .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
daha once amerikaya ayit bir havayollari iranda mecburi inis yapmis. ve bundan sonrada nezaman gerekirse Iranda her havayollari mecburi inis yapabilir. amerika , turkiye ve ya farkli bi ulke soz konusu degil. kurallar ve insanlik var yolcular icin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Uçak ABD uçağı değil; sadece yolcu Amerikalı. Bunda tuhaf bir şey yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
başlık yanlış emirates bir american havaoylu değildir dubai şehliğine aittir rahatsızlana yolcu bir american vatandaşıdır o kadar. ayrıca amerikan bayraklı hiçbir uçak askeri veya sivil amaçlı olsun, yolcu uçağı cargo uçakları iran hava sahasını asla kullanmazlar bunu net olarak bilin. başlığı düzeltin..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000