09 Nisan 2009, Perşembe 13:50:36

Son Concorde uçağına talip var

İngiliz Havayolları'na (British Airways) ait ve halen Londra Heathrow havaalanında park halinde bulunan son Concorde uçağının Dubai'ye satılabileceği belirtiliyor.
  • Concorde British Airways'in simgeleri arasindadir ve asla satilmamalidir
  • hele dadaş hoş misen , dolu misen boş misen. ayahlarin yan basir yohsam sen SERHOŞ misen .. hade ikile.
  • kurt kocayınca itin maskarası olurmuş
  • Son Concorde Erzurum'a gönderilsin, yolda kıtlama şekerli çay ikram edilsin...

İngiltere'de yayınlanan The Times'ın haberine göre tam 40 yıl önce bugün, Concorde 22 dakika süren ilk seferini gerçekleştirmişti.
Concorde hayranlarının 40'ıncı yılı kutlama isteklerine son uçağın da halka teşhir yerine parçalanıp Dubai'ye gönderilme planı ise gölge düşürdü. Geçtiğimiz sene Queen Elizabeth 2 adlı dünyanın en hızlı gezi gemisi de 'yüzen otel'e çevrilme amacıyla Dubai'ye satılmıştı.

Dubai merkezli bir konsorsiyumun bu gemi ve yine dünyanın en hızlı uçağı Concorde'u tanıtım ve promosyon amacıyla beraber kullanmak istediği ve uçağı insan yapımı palmiye adalarında sergileyeceği tahmin ediliyor. Fakat uçağın gemiye yüklenebilmesi için öncelikle kanatlarının kesilip gövdeden ayrılması gerekli.

İngiliz Havayolları altı yıl önce yedi adet Concorde uçağının hepsini hizmet dışına çıkardığını açıklamış ve altı tanesini müzelere vermişti. Son kalan Alpha Bravo kod adlı Concorde da Heathrow havaalanında yine havayoluna ait uçak bakım merkezinin arkasında saklanıyordu.

FRANSIZLAR GURUR DUYUYOR

Habere göre Fransa'ya ait Air France ise tam aksine Concorde uçağını Charles de Gaulle havaalanındaki genel merkezinde sergiliyor. Diğer Concorde uçağı da Paris Hava ve Uzay Müzesi'nde sergilenirken mühendisler elektronik ve hidrolik sistemlerin bakımını düzenli olarak yapıyor.

İngiliz Havayolları iki yıl once Heathrow havaalanına girişte 16 yıldır bulunan Concorde model uçağını kaldırmış ve yerine Emirates havayollarına ait Airbus 380 uçağın modeli koyulmuştu. Son Concorde uçağının Dubai'ye gitmesi durumunda konsorsiyumun, uçağı turistlerin ziyaretine açabilmesi için iç dekorasyona milyonlarca dolar harcaması gerektiği ifade edildi.

Son olarak, İngiliz Havayolları Concorde'u Heathrow havaalanından kaldırmayı düşündüklerini kabul ederken Dubai merkezli konsorsiyuma satacaklarına dair bir yorumda bulunmadı.

Son Concorde uçağına talip var

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Concorde British Airways'in simgeleri arasindadir ve asla satilmamalidir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
hele dadaş hoş misen , dolu misen boş misen. ayahlarin yan basir yohsam sen SERHOŞ misen .. hade ikile.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
kurt kocayınca itin maskarası olurmuş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Son Concorde Erzurum'a gönderilsin, yolda kıtlama şekerli çay ikram edilsin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000