20 Haziran 2008, Cuma 17:06:45

SKY CARGO STRATEJİSİNİ BELİRLEDİ

Emirates SkyCargo ’nun tüm dünyada 100’den fazla ofisinden gelen yöneticiler, şirketin düzenlediği Worldwide Konferans 2008 için Dubai’de buluştu. Ödüllü kargo şirketi Emirates SkyCargo’nun üç gün süren konferansında önümüzdeki zorlu yıl için yeni stratejiler geliştirildi.

Bu yıl hava kargo taşımacılığı; yüksek yakıt ücretleri, Amerika’daki subprime krizinden kaynaklanan yavaşlama ve kötü hava şartlarının önemli bölgelerde tarımsal üretimi etkilemesi gibi nedenlerden dolayı düzensiz bir yıl geçirdi. Bu düzensizliğe rağmen geçen yıldan yüzde 10.9 fazla 1.3 milyon ton kargo taşıyan ve iyi bir performans sergileyen Emirates SkyCargo  ise gelirini yüzde 20 artırarak 1.8 milyar dolara çıkarttı. 

Kargo geliri havayolunun toplam taşıma gelirine yüzde 19 katkı sağladı ki bu da aynı filoya sahip diğer havayollarından çok daha yüksek bir katkı. SkyCargo’nun bu başarısı, dünyadaki bütün havayollarında benzer bir filoyla yapılabilecek en yüksek katkılardan biri olarak değerlendiriliyor.  

Emirates kargo Bölümü Kıdemli Başkan Yardımcısı Ram Manen kısa bir konuşma yaparak: “Önümüzdeki yıl hiç kolay olmayacak” diyerek delegeleri uyardı.

Manen, “Ama pazarın kendini düzelteceği bir döneme gireceğiz. Bütün kargo taşımacıları işletme uygulamalarını ıslah etmek zorunda kalacak ve yakıt tasarrufu olmayan uçakları kullanan havayolları hayatta kalamayacaklar. Evet, bizim önümüzde de büyük zorluklar var ama bu aynı zamanda bizim için çok büyük bir şans. Bu yıl, dünyanın açık ara en ekonomik yakıt tüketimine sahip çift motorlu ve 103 ton kapasiteye sahip ilk Boeing 777’imizi teslim alıyoruz” dedi.

Konferansta geçen yılın en iyi performansını gösteren SkyCargo ofisleri de ödülleriyle buluştu. Sekiz ödülü alabilmek için oluşturulmuş kriterler sadece mali başarı ile sınırlı kalmadı. Bunun yanı sıra tutulmuş kayıtlar, geliştirilmiş işletmeler, SkyChain sisteminin verimli kullanılması ve kargo trafiğindeki büyüme gibi farklı faktörler de göz önünde bulundurularak ödüller sahiplerini buldu.

Dünyanın en iyi performans gösteren ofisi ödülüne Hong Kong layık görüldü. Hong Kong ve Güneydoğu Çin’ in Kargo Müdürü Jacky Lau ödülü tüm Hong Kong ofisi çalışanları adına aldı. 2007-08 yılında bir önceki seneye göre %27 oranında bir gelişme sağlayan Hong Kong ofisi SkyCargo’nun her hafta Hong Kong- Dubai arasında 15 adet Boeing 747-700 kargo uçaklarıyla çalışan en yoğun ofisi.

Her bölgenin en iyi performans gösteren ofisleri ise: Türkiye ( Avrupa ve Kuzey Amerika); Lübnan (Ortadoğu, Gulf ve İran); Mısır (Afrika); Japonya (Doğu Asya ve Avustralya- Asya) ve Hindistan (Hint Okyanusu). Avustralya en verimli SkyChain kullanıcısı seçilirken, Sri Lanka’nın Forbes Air Services ise en iyi yardımcı genel satış acentesi ödülüne sahip oldu.

En son 2006 yılında gerçekleşen konferanstan beri Skycargo 20’ye yakın yeni noktayı hizmete soktu. Ortalama 67 aylık bir filoya sahip olan Emırates önümüzdeki günlerde sekiz adet Boeing 777 kargo uçağı ve on adet yakıt tasarruflu Boeing 747-8 kargo uçağını filosuna ekleyecek.

SKY CARGO STRATEJİSİNİ BELİRLEDİ

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000