02 Aralık 2012, Pazar 08:35:24

ŞAM HAVALİMANI ÇATIŞMANIN ORTASINDA KALDI

Suriye'nin başkenti Şam'ın uluslararası havaalanı yolu üzerinde şiddetli çatışma ve patlamaların meydana geldiği bildirildi...

Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC), Uluslararası Şam Havalimanı yolu üzerinde yer alan 5. köprü yanında Özgür Suriye Ordusuna (ÖSO) bağlı birliklerle Suriye Ordusu arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını ve patlamaların meydana geldiğini duyurdu.

Patlamalar nedeniyle olay yerine çok sayıda itfaiye aracının geldiğini kaydeden SRGC, bölgeden yoğun bir şekilde dumanın yükseldiğini ve havaalanının elektriğinin kesildiğini belirtti.


Üç günden bu yana silahlı muhalifler Uluslararası Şam Havaalanı ve bölgesini ele geçirmek için ordu birlikleriyle çatışıyor.

Havaalanını şehir merkezine bağlayan karayolunun hakimiyetini kaybeden Esad güçleri, ÖSO birliklerinin havaalanını da ele geçirmesini engellemeye çalışıyor.

Ülkenin en büyük sivil havalimanı olan Uluslararası Şam Havalimanı'nın şehir merkeziyle bağlantısını sağlayan karayolunun ÖSO denetimine geçmesinin ardından havalimanıyla şehir merkezi arasındaki ulaşım kesilmiş, Şam'ın Mezze bölgesindeki havalimanı faaliyetlerini durdurmak zorunda kalmıştı.

Birleşik Arap Emirlikleri'ne ait Emirates Havayolları ile Mısır Havayolları Suriye seferlerini durdurmuştu. (CNN Türk)

ŞAM HAVALİMANI ÇATIŞMANIN ORTASINDA KALDI

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000