10 Eylül 2011, Cumartesi 08:30:05

PİLOT, KOLTUĞU SALLANINCA UÇAĞI UÇURMADI!

Emirates Havayolları'na ait yolcu uçağının pilotu kalkış yapmadan önce koltuğunu tamir ettirdi...
  • Bendenmiş... K.Z.
  • helal olsun kaptan a..
  • No -Go item Kalkış esnasında o koltuk geriye giderse, koltuğa bağlı olduğunuz için hiç bir şey yapamazsınız.
  • uçuş güvenliği işte budur. tekniğin, uçuş işletmenini, baş pilotun, tip şefinin vs. vs. bi sürü insanın ricasıyla uçanların ornek alması gereken bir durum. sonra da niye biz en güvenliler arasında yokuz diye soruyorsunuz. işte cevap burada; örnek al, uygula, sen de güvenilir ol...
  • Simdi herkes ya ne olacak koltuk sallaninca diyebilr ama ucakta Pilot koltugunun mekanizmasi calismaz ise veya bunun gibi sallanirsa;hangi ucak olursa olsun ucagin kitaplari ve yoneymelikler ucagin ucmasina musaade etmez,cunku kalkis ve iniste koltukta olabilecek bir geri-ileri kayma ucagin dusmesine bile neden olabilir,bence biz pilotlar icin guzel bir ornek olmus,idare eder inince hallederiz mantigi yok;dogrusu neyse o yapilmis ,tebrikler sahsen benim icin ders oldu, ornek oldu,hatirlatma oldu.
Dün Atatürk Havalimanı'ndan kalkarak İstanbul-Dubai seferini yapacak olan Emirates Havayolları'na ait Boeing 777 tipi uçağın kaptan pilotu, koltuğu fazla sallanınca tamir ettirdi.

Kalkış yapmak için pist başına doğru ilerleyen uçağın kaptan pilotu, koltuğunun rahatsız edecek ölçüde sallanması üzerine geri dönerek koltuğunu tamir ettirdi. Teknisyenlerin tamiratını bitirmesinden sonra hareket eden uçak, yaklaşık 1.5 saat gecikmeyle Dubai'ye uçtu.
PİLOT, KOLTUĞU SALLANINCA UÇAĞI UÇURMADI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 13 yıl önce
Bendenmiş... K.Z.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
helal olsun kaptan a..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
No -Go item Kalkış esnasında o koltuk geriye giderse, koltuğa bağlı olduğunuz için hiç bir şey yapamazsınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
uçuş güvenliği işte budur. tekniğin, uçuş işletmenini, baş pilotun, tip şefinin vs. vs. bi sürü insanın ricasıyla uçanların ornek alması gereken bir durum. sonra da niye biz en güvenliler arasında yokuz diye soruyorsunuz. işte cevap burada; örnek al, uygula, sen de güvenilir ol...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Simdi herkes ya ne olacak koltuk sallaninca diyebilr ama ucakta Pilot koltugunun mekanizmasi calismaz ise veya bunun gibi sallanirsa;hangi ucak olursa olsun ucagin kitaplari ve yoneymelikler ucagin ucmasina musaade etmez,cunku kalkis ve iniste koltukta olabilecek bir geri-ileri kayma ucagin dusmesine bile neden olabilir,bence biz pilotlar icin guzel bir ornek olmus,idare eder inince hallederiz mantigi yok;dogrusu neyse o yapilmis ,tebrikler sahsen benim icin ders oldu, ornek oldu,hatirlatma oldu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000