07 Temmuz 2010, Çarşamba 08:32:25

Ortadoğu'da havacılık sektörü büyümeye devam ediyor

Küresel ekonomideki durgunluğun ardından diğer bölgelerin aksine Ortadoğu'da havacılık sektörüne yapılan yatırımlar devam ediyor.
  • Eğer THY'de emirates gibi 60 kusur A380 ve diğer geniş gövdelilerden alıp dünyanın en büyük havalimanına sahip olsaydı inanın oda patlama yapardı..

Geçen hafta Dubai'de, tamamlandığında dünyanın en büyüğü olacak El Maktum Havaalanı'nın resmi açılışı yapıldı ve kargo uçuşlarına başlandı. Aynı zamanda Dubai hükümetine ait Emirates havayolları, dünyanın en büyük uçağı Airbus 380'den yeni sipariş verdiğini açıkladı.

AlixPartners tarafından bu hafta yayınlanan "2010 Küresel Havacılık ve Savunma Değerlendirmesi" adlı rapora göre, küresel havacılık ve savunma sanayisinin, küresel durgunluğun doğrudan ve dolaylı etkilerinden kurtulması yıllar alacak. Raporda orjinal ekipman üreticileri ve tedarikçileri, geçen yıl iyi performans göstermelerine rağmen bu olumlu ortamın devam etmesini beklememeleri konusunda uyarıldı. Emirates ve Katar havayolları gibi Ortadoğulu havayollarının özellikle uzun mesafeli yolculuklardaki pazar payı ve kargo rotaları konusunda daha eski ve oturmuş havayollarına meydan okumaya devam edeceği de kaydedildi.

Araştırmayı yapan şirketin idari müdürü Eric Bernardini, havacılık ve savunma endüstrilerinde görülen beş yıllık büyüme devrinin geçen yıl sona erdiğini ve önümüzde bu endüstriyi zorlu bir dönem beklediğini söyledi. Bernardini, endüstrinin geçen yıl üretim kapasitesini düşürerek başarısını artırdığını ve Irak ile Afganistan savaşları nedeniyle ABD savunma harcamalarının da 2009 ve 2010'da yükselişte olduğunu ifade etti. Bernardini, Ortadoğu'daki havayollarının konum, ağ, kapasite ve altyapı gibi avantajlarını kullanarak uzun mesafeli trafiği ve bölgeden geçen kargo hacmini artırabileceklerini vurguladı.

(Sondakika.com)

Ortadoğu'da havacılık sektörü büyümeye devam ediyor

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Eğer THY'de emirates gibi 60 kusur A380 ve diğer geniş gövdelilerden alıp dünyanın en büyük havalimanına sahip olsaydı inanın oda patlama yapardı..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000