31 Ağustos 2008, Pazar 07:29:03

Ortadoğu’nun en iyisi Air Arabia

Ülkemizde de İstanbul Sabiha Gökçen’e düzenli seferler yapan Sharjah merkezli Air Arabia, Ortadoğu’nun en iyi Düşük Maliyetli Havayolu (DMH) seçildi.

Skytrax tarafından 35 ayrı hususta yapılan değerlendirme tamamen bağımsız yolcu anketlerine dayanarak gerçekleştirildi. Anket çalışması 90 ayrı milliyetten 4,4 milyon yolcu ile yapıldı. Air Arabia, 2007 yılında Airbus tarafından Operasyonel Mükemmelik ve yine bu yıl içinde MENA Seyahat Ödülleri’nin de sahibi olmuştu.

Avrupa’da 90’lı yıllarda başlayan DMH rüzgarı 2000’li yıllarda artık Ortadoğu’ya da sıçramış durumda. Dünyanın en büyük network taşıyıcılarından olan Emirates de geçtiğimiz günlerde FlyDubai isminde çok iddialı bir DMH kurdu. Dubai’nin yeni havalimanı Jebel Ali merkezli havayolunun 50’den fazla uçak siparişi var.

Dubai civarında 3,5-4 saat mesafedeki tüm şehirlerin muhtemel uçuş destinasyonuna dahil olacağını beyan ediyorlar. Ülkemiz havalimanı işletmelerine duyurulur.

Artan yakıt fiyatları ve durağanlaşan AB ekonomisi nedeniyle havalimanı pazarlama ekiplerinin daha çok BDT, Çin, Hindistan, Uzakdoğu, Ortadoğu ve Doğu Avrupa’da faaliyetlerini artırmalarında fayda olacaktır. Özellikle iş, turizm ve finans merkezi olan İstanbul, tüm havayollarının her zaman muhtemel uçuş destinasyonu listesindedir.

Tabii ki Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün de bu ülkelerle ilgili anlaşmalarını yenilemesi, esnetmesi gerekir ki hem bu ülkelerden ülkemize turizm artsın hem de karşılıklı olarak Türk tescilli havayollarımız da oralara uçuşlar gerçekleştirsin.

Tolga TURGUT / Akşam

Ortadoğu’nun en iyisi Air Arabia

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000