09 Ağustos 2009, Pazar 08:58:28

Komutanlar ölümden döndü!

Kanada Ordusunun üst düzey 9 komutanının kendilerini taşıyan uçağın bir başka uçakla çarpışmadan son anda kurtulmasıyla ölümden döndükleri, bunun da ülkede VIP uçuşlarda ''güvenlik zaafı'' tartışması yarattığı bildirildi.
  • Emirates'teki 266 kişi can taşımıyor mu?
  • sıradan bir airmiss olayı..VIP trafikler için de ayırma miniması 1000 feettir.kontrolör iki uçak arasında ayırmayı sağlayamamış ve yakın geçme hadisesi yaşanmış.sonuçta uçaklar TCAS resolution uygulamış.kontrolörün kulağını çekerler olur biter.sık yaşanan olaylar bunlar
  • Sadece komutanlar değil diğer tüm insanlar da...

Kanada Devlet Televizyonu CBC'nin, Savunma Bakanlığı kaynaklarına dayandırarak verdiği habere göre, Kara ve Hava Kuvvetleri komutanları ile Deniz Kuvvetleri eski Komutanı Oramiral Drew Robertson ve 6 üst düzey komutanı Vancouver'dan Ottawa'ya götürmek üzere havalanan CC-144 Challenger Jet tipi VİP uçağı, 11,200 metre irtifada Los Angeles'tan Dubai'ye gitmekte olan Emirates Havayolları'na ait Boeing 777 yolcu uçağı ile karşılaştı. 
 
Uluslararası uçuş kurallarına göre, her uçağın etrafında bulunması gereken 300 metrekarelik güvenlik çemberinin 213 metreye kadar düşmesi üzerine 266 yolcusu olan Boeing 777 ani yükselişe, CC-144 Challenger Jet de hızla dalışa geçti.

Uçuş güvenliğinin sağlanması üzerine de her iki uçak normal rotalarına dönerken, 24 Nisan 2009 tarihinde meydana gelen olayda her iki uçaktan da yaralanan olmadı.

CBC'ye konuşan Kanada Seyahat Acentaları Derneği'nden Tanya Racz, ''Üst düzey görevliler grup halinde uçurulamaz'' derken, Kanada Savunma Bakanlığı ise konuyla ilgili açıklamasında, bu yönde bir uygulamalarının olmadığını ifade etti.

Ottawa Üniversitesi ve Kanada Kraliyet Askeri Koleji Öğretim Üyelerinden Philippe Lagasse, ''Sorun, Ordu komutanlarına tanınan seyahat bütçesinin biraz artırılması ile çözülür'' derken, Kanada Ulaşım Güvenliği Kurulu da olayla ilgili soruşturma başlattı.

Komutanlar ölümden döndü!

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Emirates'teki 266 kişi can taşımıyor mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
sıradan bir airmiss olayı..VIP trafikler için de ayırma miniması 1000 feettir.kontrolör iki uçak arasında ayırmayı sağlayamamış ve yakın geçme hadisesi yaşanmış.sonuçta uçaklar TCAS resolution uygulamış.kontrolörün kulağını çekerler olur biter.sık yaşanan olaylar bunlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Sadece komutanlar değil diğer tüm insanlar da...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000