04 Haziran 2010, Cuma 08:10:56

Kabin memurluğundan iş dünyasına uçtu...

Emirates Havayolları'nda 8 yıl kabin memurluğu yaptıktan sonra Dubai'den gelen iş teklifiyle hayatı bir anda değişen 38 yaşındaki Gülay Avcı, bugün Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki Ras Al Khaimah Emirliği'ndeki (RAK) Serbest Bölge'nin önemli isimlerinden biri haline geldi.

İlk önce RAK Serbest Bölge Türkiye Masası'ndan Sorumlu Satış ve Pazarlama Müdürlüğü teklifi alan Avcı, 2007 yılında İstanbul'da temsilcilik açılması ile operasyonların Türk Masası Sorumluluğu'na getirildi.

Gülay Avcı'nın Orta Doğu Teknik Üniversitesi Tarih Bölümü'nden Dubai'ye uzanan ilginç öyküsü okuduğu bölümden çok farklı bir meslek seçmesi ile başlıyor. Avcı, üniversite yıllarında tarih dışında bir alanda çalışmak istediğini fark ediyor. "Karakterimin daha sosyal bir karakter olduğunu fark ettim" diyen Avcı, o yıllara ait anılarını şöyle anlatıyor: "Dünyayı görmek istiyordum. Bu yüzden Emirates Havayolları'na hosteslik için başvurdum ve bir dizi sınavın ardından çalışmaya başladım. 1995'te Dubai'ye taşındım. 2003 yılına kadar da Dubai'de yaşadım. Toplam 8 yıl uçtum. Çok keyif aldım. Emirates Havayolları'na girdiğimde hiç Türk hostes yoktu. Şimdi çok sayıda hostes var."

Hosteslik yaparken Dubai'de yaşayan Türklerle tanıştığını söyleyen Gülay Avcı, "İlk geldiğimde burada yaşayan yaklaşık 400 Türk vardı. Şimdi ise bu rakam 5 bini buldu" diyor. 
 
80 Türk şirketini RAK'a götürmeyi hedefliyor

Avcı, hostesliğin ardından Türkiye'ye dönüş kararı aldığını söylüyor. 2007 yılında evlendikten sonra İstanbul'a yerleşen Gülay Avcı, ardından Arçelik'te yöneticilik yapan eşi ile birlikte tekrar Dubai'ye yerleşiyor. Avcı, sonraki süreci şöyle anlatıyor: "İşte o dönemde ben iş aramadan Serbest Bölge, Türkiye Masası'ndan Sorumlu Satış ve Pazarlama Müdürü olarak bu işi bana teklif etti. Ben de bu görevi kabul ettim. Sonra 2 yıl daha Dubai'de yaşadım. 2007 yılında serbest bölge radikal bir kararla Türkiye'de bir irtibat bürosu açınca buraya transfer olduk. Hem serbest bölgenin çıkarları hem de benim çıkarlarım örtüştü. Serbest bölge bir devlet kurumu ve ben de o kurumun bir çalışanıyım. Bu yılki hedefim, bölgeye 80 Türk şirketi getirmek."

Avcı, Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri arasında yaşanan yakınlaşmaya dikkat çekiyor. Avcı, şöyle konuşuyor: "Dubai'de yemek masalarında 10 farklı ülke insanı ile bir araya gelebiliyorsunuz. Herkes kendi ülkesindeki deneyimlerini paylaşabiliyor. Güney Afrika'ya gitmeden Güney Afrika ile ilgili her şeyi öğrenebiliyorsunuz. Emirliklerde yaşayan Türkler, burada daha çok, büyük ve orta ölçekli şirketlerde yönetici olarak çalışıyor. Onların gözünde Türkiye, modernizmi temsil ediyor ve Müslümanlığın Avrupa'ya açılan kapısı olarak görülüyoruz." 
 
ŞEYHİMİZ ALÇAKGÖNÜLLÜ

RAK Şeyhi Faisal Bin Saqr Quassimi'nin alçakgönüllü kişiliğinden bahseden Avcı, "Sizinle herhangi bir yerde karşılaşsa halinizi hatırınızı sorar. Geçen yıl annem bir rahatsızlık geçirmişti. Ben iki hafta çalışamadım ve ailem ile ilgilendim. 6 ay kadar sonra serbest bölgeye gittiğimizde şeyhimiz de serbest bölgede bir yemeğe katıldı. 6 ay sonra şeyhin bana ilk sorduğu soru annemin sağlığı oldu" diyor. (Referans)

Kabin memurluğundan iş dünyasına uçtu...

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000