21 Mart 2008, Cuma 09:48:03

İşadamından Emirates'e dava

Uçakta valizleri kaybolan Türk işadamına Hindistan'daki Türk Koleji öğretmenleri sahip çıktı. İşadamı Emirates'e tazminat davası açtı...

İş görüşmesi için Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'ye giderken Dubai'de valizleri kaybolan Manavgatlı iş adamı Abdullah Çelmeli, Batı Bengal Eyaleti Kalküta şehrindeki Türk Koleji'ne giderek yardım istedi.

Valizlerinin 5 gün sonra geç teslim edilmesinden ötürü Emirates Hava Yolları firmasına 50 bin dolarlık tazminat davası açtığını belirten işadamı Abdullah Çelmeli, eğitim gönüllüsü bir avuç öğretmenin kendisine sahip çıkmasından ötürü yurtdışında okul yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Çelmeli, başından geçen olayı şöyle anlattı: "Aktarmalı uçakla Hindistan'a giderken Dubai'de valizlerim kayboldu. Bir gün sonra da Yeni Delhi'de bir deri fabrikası ile iş görüşmem vardı. 2008 yılı moda deri çanta, kemer ve cüzdan modelleri hepsi valizimde idi. Modellerim ve bazı evraklarım valizde olduğu için 5 gün Hintli işadamları ile görüşme yapamadım, ortada kaldım. Yeni Delhi'deki İndo-Turkish Business Association (ITBA) Eğitim Şirketi'nden yardım istedim. ITBA yetkilileri ve Türk koleji öğretmenleri çok yakın ilgi gösterdi. Hepsine çok çok teşekkür ederim. Yine 25 gün sonra Çin'in başkenti Pekin'e bir iş görüşmesi için gideceğim ve oradaki eğitim gönüllülerini ziyaret edeceğim."

İş görüşmeleri için sık sık yurtdışına çıktığını belirten işadamı Çelmeli, Türk okullarının dünyada Türkiye'yi en güzel şekilde temsil ettiğini söyledi. Çelmeli, Hindistan'da Türk okullarına karşı büyük ilgi olduğunu da ifade etti.

İşadamından Emirates'e dava

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000