03 Nisan 2010, Cumartesi 08:03:39

İlk kez bölgesel havaalanına düzenli uçuş yapacak

Dubai merkezli havayolu şirketi Emirates, 1 Eylül 2010 tarihinden itibaren Airbus’ın superjumbo A380 uçağı ile Manchester’a uçmaya başlayacak.

Dünyanın en genç ve ileri teknolojilerle donatılmış A380, 517 yolcu kapasitesi ile bu hatta hali hazırda uçan Boeing 777’lerin yerini alacak ve böylece Manchester düzenli olarak A380 hizmeti verilen dünyanın ilk bölgesel havaalanı olacak.

Emirates Avrupa ve Rusya Federasyonu’ndan Sorumlu Başkan Yardımcısı Salem Obaidalla: “Manchester büyüyen uçuş ağımızda en iyi performans gösteren uçuş noktalarımızdan bir tanesi haline geldi. Diğer havayolları bölgesel uçuşları kaldırırken bizim bölgesel ağlarımıza verdiğimiz önem müşterilerimizi oldukça mutlu ediyor. Manchester yolcularımıza havacılıkta devrim yaratan son teknoloji ürünü A380 ile hizmet vermekten mutluluk duyuyoruz” dedi.

Manchester Havalimanı Genel Müdürü Andrew Cornish: “Emirates’in Dubai ve Machester arasında superjumbo A380 uçağı ile günlük aktarmasız uçuş düzenleme kararı gerek havalimanımız gerekse de bölgemiz için çok önemli bir gelişme. Havalimanımız ve terminalimizi yenileyerek A380’e ve Emirates yolcularına uygun ortamı hazırlamak için yaklaşık 10 milyon Euro’ya yatırım yaptık” dedi.

Emirates şu anda sekiz adet A380 ile; Londra Heathrow, Sidney, Paris, Cidde, Auckland, Bangkok, Seul ve Toronto’ya uçuşlar gerçekleştiriyor.

Uçağın ikinci katında Business Class kabininin arka tarafında First ve Business Class yolcularının kullanımına açık Lounge bulunuyor. Barda ödüllü markaların içkileri, seçme sıcak ve soğuk kanepeler ve aperatifler yer alıyor. Ayrıca Lounge’da iki adet kanepe bulunuyor ve uçağın pozisyonu ve dış kameralarla sağlanan görüntüler 42 inç’lik ekrandan gösteriliyor. Özel ışıklandırmaya sahip lounge yolculara rahatlatıcı bir atmosfer ortamı sunuyor.

Emirates’in A380 tipi uçağı First Class yolcularına tamamıyla düz yatabilen masaj donanımlı koltuklara sahip 14 özel süit sunuyor. Süitler kişisel olarak kontrol edilebilen elektronik kapılar, 23 inç dijital geniş ekran tv ve elektrik kontrollü mini bar ile hizmet veriyor.

Uçağın ikinci katında bulunan tamamen düz yatabilen 76 koltuk kapasitesine sahip Business Class bölümünde; her yolcunun kendi mini barı, kişiye özel masa, laptop ve  koltuk fonksiyonlarını kontrol etmek için dokunmatik ekranda ‘Kablosuz Entegre Yolcu Koltuk Kumandası bulunuyor.

A380’in 399 koltuk kapasitesine sahip Ekonomi Sınıfı, 32 inç koltuk aralığına sahip ayarlanabilir başlıklı koltuklar ile yolcuların rahatlamasına imkan sağlayarak piyasadaki en cömert kişisel alanı sunuyor. Bütün koltuklarda Emirates’in ödüllü eğlence sistemi ice’a bağlantılı10.6 inç kişisel ekran bulunuyor.

İlk kez bölgesel havaalanına düzenli uçuş yapacak

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000