30 Ocak 2013, Çarşamba 15:32:47

HEATHROW'U GÖZLERİNE KESTİRDİLER!

Birleşik Arap Emirlikleri'nin ticari merkezinde yer alan Dubai Uluslararası Havalimanı'nın uluslararası yolcu sayısında dünyanın en kalabalık üçüncü havalimanı haline geldiği bildirildi.

Resmi makamlar tarafından yayınlanan istatistiklere göre havalimanının yolcu sayısı, bir önceki yıla kıyasla yüzde 13.2 arttı ve 57.6 milyona ulaştı. Bu rakam ile dünya sıralamasında Dubai, Hong Kong'u geçerek üçüncü sıraya yerleşti. Ayrıca havalimanı yönetiminin sene başında öngördüğü 56.5 milyon yolcu sayısının bir milyon üzerine çıkılmış oldu. Havalimanında geçen yıl 344 bin 245 uçak hareketi gözlendi.

Hong Kong Uluslararası Havalimanı'nı geçen yıl yüzde 4.7'lik artış ile 56.5 milyon yolcu kullandı. Bu havalimanında yüzde 5.3 artış ile 352 bin uçak hareketi kaydedildi.

Yılbaşı tatili nedeniyle Dubai Havalimanı'ndan geçen ay 5.3 milyon kişi uçtu. Aralık 2011'deki yolcu sayısı ise 4.6 milyon olmuştu. Böylece Aralık, havalimanının 52 yıllık tarihinde yolcu sayısında 5 milyonun üzerine çıkıldığı ikinci ay oldu.

Yetkililer, Hong Kong'u geride bıraktıklarını ve artık sırada dünyanın en kalabalık havalimanı Londra Heathrow'u geçmek olduğunu söyledi. Terminalin yeni uzantılarının hizmete girmesiyle tahminlere göre bu yıl Dubai Havalimanı'nı 65.4 milyon yolcu kullanacak.

Dubai'den yapılan uçuşlarda en büyük artış yüzde 99.4 ile Güney Amerika piyasası oldu. Bu artışta Emirates havayollarının Buenos Aires ve Rio de Janeiro'ya başlattığı seferlerin etkili olduğu ifade edildi. Geçen yıl Dubai'den en çok yolcu 7.3 milyon ile Hindistan'a seyahat etti.

HEATHROW'U GÖZLERİNE KESTİRDİLER!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000