06 Ağustos 2014, Çarşamba 09:33:47

HAVAYOLLARI İSTİYOR... BAKANLIK ONAY VERMİYOR!

ABD Ulaştırma Bakanlığı ve havayolu firmaları uçuşlarda cep telefonu kullanımı konusunda ortak bir sonuca varamadı.
  • lütfeeeen...bizim insanlarımız genelde çok saygısız...
  • Uçak kalktıktan sonra Emirates te uydu aracılığı ile cep telefonun açıksa mesaj geliyor yüksek sesle yanındakini rahatsız etmeden konuşabileceğin ve telefonunu kullanabileceğin yazıyor. İstedigin her yeri arayabilirsin ana paketin yoksa uydu görüşmesi olarak çok yüksek fatura geliyor.Thy nin bazı 777 lerde wifi var wifiye baglanarak wiber,tango üzerindende görüşme yapabilirsiniz.
  • Kemal bey o irtifada telefonunuzun çekim kapasitesi zaten yoktur. Uçuş esnasında görüşmeler olanaksız zaten. Ama güvenlik açısından sakıncalı bence. Uçuş öncesi verilen video demolara dikkat etmez kimse, edeninde dikkatini dağıtır zaten. Acil durum ve kriz anında zaten %100 hafıza mümkün olmayacağından demoların dikkatli izlenmesi gerektiğini düşünüyorum. Bence gereksiz, uçuş başlamadan 5 dk önce, bittikten sonra 5dk sonra arayıp haber versen de olur diye düşünüyorum aramak istediğin kişiyi.
  • Ben de uçakta ya da toplu ulaşım araçlarında telefonla konuşma yapılmasına karşıyım. Bilmiyorum diğer toplumlarda nasıl ama biz bu konuda oldukça görgüsüzüz. geçenlerde şehirler arası otobüste benden 4-5 arka sıradaki kız erkek arkadaşını çekiştiriyordu biriyle telefonda... Düşünün İst-Newyork uçuyorsunuz, zar zor uyumuşsunuz, yanınızdaki dingil yok şuranın üstündeyiz, yok buradayız diye anlatmaya başlayacak, ya da ikide bir birinin telefonu "nerdesiniz, ne zaman ineceksiniz?" diye sormak için çalacak. Çıldırtıcı olmaz mı?

ABD Ulaştırma Bakanlığı, uçaklarda telefon kullanımı konusunda kesin bir dille hayır demek istese de, hava yolları şirketleri bu kararda son sözün kendilerine bırakılması gerektiğini düşünüyorlar.

Delta, Southwest ve Virgin America gibi hava yolu şirketleri, yolcularının uçuş sırasında telefonla konuşmalarına, başka yolcuları rahatsız edeceği ve dikkat dağıtacağı gibi nedenlerle izin vermezken, Dubai merkezli Emirates gibi firmalar, telefon konuşmalarına izin vermekte bir sakınca görmüyor.

Konu hakkında henüz kesin bir karara varılmazken, mailleşme ve mesajlaşma gibi daha "sessiz" seçeneklerin, makul olabileceği düşünülüyor.

HAVAYOLLARI İSTİYOR... BAKANLIK ONAY VERMİYOR!

Yorumlar

müsaade edilmesin ~ 10 yıl önce
lütfeeeen...bizim insanlarımız genelde çok saygısız...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Uçak kalktıktan sonra Emirates te uydu aracılığı ile cep telefonun açıksa mesaj geliyor yüksek sesle yanındakini rahatsız etmeden konuşabileceğin ve telefonunu kullanabileceğin yazıyor. İstedigin her yeri arayabilirsin ana paketin yoksa uydu görüşmesi olarak çok yüksek fatura geliyor.Thy nin bazı 777 lerde wifi var wifiye baglanarak wiber,tango üzerindende görüşme yapabilirsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uçucu ~ 10 yıl önce
Kemal bey o irtifada telefonunuzun çekim kapasitesi zaten yoktur. Uçuş esnasında görüşmeler olanaksız zaten. Ama güvenlik açısından sakıncalı bence. Uçuş öncesi verilen video demolara dikkat etmez kimse, edeninde dikkatini dağıtır zaten. Acil durum ve kriz anında zaten %100 hafıza mümkün olmayacağından demoların dikkatli izlenmesi gerektiğini düşünüyorum. Bence gereksiz, uçuş başlamadan 5 dk önce, bittikten sonra 5dk sonra arayıp haber versen de olur diye düşünüyorum aramak istediğin kişiyi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kemal ~ 10 yıl önce
Ben de uçakta ya da toplu ulaşım araçlarında telefonla konuşma yapılmasına karşıyım. Bilmiyorum diğer toplumlarda nasıl ama biz bu konuda oldukça görgüsüzüz. geçenlerde şehirler arası otobüste benden 4-5 arka sıradaki kız erkek arkadaşını çekiştiriyordu biriyle telefonda... Düşünün İst-Newyork uçuyorsunuz, zar zor uyumuşsunuz, yanınızdaki dingil yok şuranın üstündeyiz, yok buradayız diye anlatmaya başlayacak, ya da ikide bir birinin telefonu "nerdesiniz, ne zaman ineceksiniz?" diye sormak için çalacak. Çıldırtıcı olmaz mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000