27 Mayıs 2009, Çarşamba 15:07:03

Emirates'ten müthiş kâr

Dubai merkezli Emirates Grubu, 2008-2009 finansal yılının sonunda 406 milyon dolar net kar açıkladı. Havayolu karı 268 milyon dolar oldu. Grubun Dubai ekonomisine katkısı ise yaklaşık 16 milyar dolar...
  • benzin bedava olunca kar yapmassan ne yaparsin bilmiyorum o kadar benzinle... :))
  • Arap ya... Milleti saf sanıyorlar
  • Bu aciklamalari yapan seyh bir durumu gizlemeye calismis. Yapilan kar ve ekonomiye katkiyi merkeze alarak, gecen yil ne kadar kar edilmis evvelki yil ne kadar? bu saklanmis. Iki gun once Amerika Gazetelerinde vardi. 2008 de 2007 ye gore rekor kar dususu yasadi. Bu haberi de uluslar arasi havacilik bultenleri abonelerine postaladi. Eger isterseniz gonderebilirim. Emirates karlilikta inanilmaz bir dusus yasadi ve yasiyor. Ilgileri baska yone cekmek, PR sihirbazligi olsa gerek. Bence medya bu tip operasyonlara karsi uyanik olmali.

Bu yıl 31 Mart'ta sona eren finansal yıl sonuçlarına göre Emirates Grubu'nun net karı; yılın ilk altı ayında yükselen yakıt fiyatları ve küresel ekonomik durgunluğa rağmen 406 milyon dolar oldu. Grup geliri bir önceki seneye göre % 10,4 artarak 12,6 milyar dolar oldu.

Aynı zamanda Emirates Grubu'nun bir önceki sene 3,8 milyar dolar olan nakit bakiyesi 2008-09 mali yılında 2,4 milyar dolar oldu. 2008-09 mali yılında Emirates Grubu Birleşik Arap Emirlikleri ekonomisine tahminen 16 milyar dolar toplam katkı sağladı.

BAŞKAN MAKTOUM ANLATIYOR

Emirates Havayolu ve Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Şeyh Ahmed bin Saeed Al Maktoum "21 yıldır üst üste kar açıklıyoruz ve bu koşullar altında sonuçları tatmin edici buluyoruz." dedi. Maktoum, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu seneki performans grubun zorlu ekonomik dönemdeki esnekliğini ve iş ve müşteri taleplerine göre stratejik büyüme yeteneğini gösteriyor. Yıl içinde şirket; teknoloji, yeni ürünler ve müşteri hizmetlerine yaptığı yatırımlarla operasyonlarını maliyetleri kontrol altında tutarak kuvvetlendirdi.

Geçen yıl ilk altı ayda yakıt fiyatları varil başına 147 dolar arttı ve sonra zayıflayan küresel ekonomi ile talepler azaldı. Buna bağlı olarak doların gücü diğer para birimlerine göre arttı böylece azalan karlılık ve azalan net marjına bağlı olarak net marjı geçen sene %13,2 iken bu sene % 3,3 oldu.

Yakıt giderleri geçen beş yılda olduğu gibi bu sene de yüzde 36.2 ile toplam maliyet giderlerinin başında yer aldı. Geçen sene bu oran yüzde 32,9 idi.

YENİ BİR DÖNEM BAŞLADI

Biz bu zorluklarla etkinliğimizi geliştirerek ve sektörün yenilikçi lider girişimlerini kararlılıkla uygulayarak baş ediyoruz. 2008-09 mali yılında grubumuzun iki önemli başarısı oldu. Bunlardan ilki ilk Airbus A380 tipi uçağın teslim alınması ve böylece eko-verimli filomuzun müjdecisi olarak yeni bir dönemin başlaması oldu. Bir diğer gelişme ise Dubai Uluslararası Havalimanı'nda yer alan ve tamamen Emirates işlemlerine tahsis edilen modern Terminal 3'ün açılışının gerçekleşmesi oldu"

"Yeni bir finansal yıla girerken yakıt fiyatlarının düşüş göstermesine rağmen bir çok pazarda business ve first class'a olan talep hala çok zayıf. Küresel ekonomik durumu ve bizim sektörümüz için onun zorluklarını önemsiz gibi göstermeden önümüzdeki yılın Emirates Grubu için tatmin edici bir büyüme sağlayacağına inanıyorum."

GELİŞME PLANLARIMIZDA DEĞİŞİKLİK YOK

"Biz geçen 12 ayı tatmin edici bir büyümeyle ve ödüllü hizmet kalitemizi, personel sayımızı belirsiz gelecek günler karşısında koruyarak atlattık. Biz havayolumuzu, Dnata ve birçok alt kuruluşumuzu geliştirerek ilerlemeye devam edeceğiz."

Emirates'ten müthiş kâr

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
benzin bedava olunca kar yapmassan ne yaparsin bilmiyorum o kadar benzinle... :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Arap ya... Milleti saf sanıyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bu aciklamalari yapan seyh bir durumu gizlemeye calismis. Yapilan kar ve ekonomiye katkiyi merkeze alarak, gecen yil ne kadar kar edilmis evvelki yil ne kadar? bu saklanmis. Iki gun once Amerika Gazetelerinde vardi. 2008 de 2007 ye gore rekor kar dususu yasadi. Bu haberi de uluslar arasi havacilik bultenleri abonelerine postaladi. Eger isterseniz gonderebilirim. Emirates karlilikta inanilmaz bir dusus yasadi ve yasiyor. Ilgileri baska yone cekmek, PR sihirbazligi olsa gerek. Bence medya bu tip operasyonlara karsi uyanik olmali.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000