04 Aralık 2008, Perşembe 07:48:18

Emirates'ten İstanbul methiyesi!

Dünyanın en ünlü havayolu şirketlerinden biri olan Dubai merkezli Emirates Havayolları, uçak içi magazin dergisi Open Skies'da, İstanbul'a övgüler yağdırdı.
  • Tipik bir emirates pazarlaması. Elde kalan seferler nasıl dolar taktiğiyle yapılmış basit bir plan.
  • Dergideki yazıda deniz kenarında yer alan Hong Kong,New York,Sydney ve Liverpool'dan daha güzel bir şehir olan İstanbulun mutlaka görülmesi tavsiye ediliyormuş. Peki Bu İstanbul methiyesinin sebebi nedir bir soran varmı? Emirates haftada 7 olan sefer sayısını 11'e çıkardı hemde tarifedeki uçak tipini bozmadan B777lerle. Haftalık ilave koyulan 4 adet seferin 4'üde şu an %40'ın altında dolulukla uçuyor.İlave koyulan bu geniş gövdeli uçaklar, mega operasyon maliyetleri sebebiyle, Emirates için İstanbul hattında büyük ticari kayıplar oluşturuyor. Yıllardır büyük paralar kazandıkları İstanbul hattında, şu an ciddi bir karlılık kaybıyla uçmaya devam ediyorlar. Derhal çok hızlı düşünüp İstanbul tarifesindeki 777'lerini 330larla değiştirmelidirler. Emirates'in Dubai çıkışında Hindistan Pakistan vb.. destinasyonlarındaki overbook hatları ilave 777 tipini beklerken, İstanbul hattına pervasızca 777 sevkedip yüzlerce boş koltukla şirketi zarara uğratmak akıl karı değildir.EK Türkiye Müdürü hanıma duyurulur.

Dergideki yazıda, deniz kenarında yer alan Hong Kong, New York, Sidney ve Liverpool'dan daha güzel bir şehir olan İstanbul'un mutlaka görülmesi tavsiye ediliyor.

Uçaklardaki konforu ve sunduğu hizmetiyle 5 yıldızlı havayollarından Emirates, Open Skies'da, 'A Ferry Good Time' (Vapur'da İyi Zaman) başlıklı gezi yazısı ile İstanbul'a 5 sayfa yer ayırdı. Jeremy Seal'ın kaleme aldığı yazıda, vapur gezisi ve İstanbul'un tarihî güzelliklerine vurgu yapıldı. İstanbul Boğazı'nın sahil şeridinde yer alan muazzam güzellikteki yerleri şehrin kapsamlı vapur servisini kullanarak görmenin mümkün olduğu anlatılan yazıda, vapurun arka güvertesinde, bir bardak siyah çay eşliğinde eski görkemli manzaranın keyfinin çıkarılabileceğine dikkat çekiliyor. Makalede, dünyada deniz kenarında yer alan ve feribot sistemine sahip Hong Kong, New York, Sidney ve Liverpool gibi kentlerin ilham verici görüntüler eşliğinde cezbedici bir gezinti imkânı sunduğuna vurgu yapılarak, "Ama açıkça söylemek gerekirse Boğaz'ın suları tarafından ikiye bölünmüş İstanbul, bunların hepsinden çok daha etkileyici bir silüete sahip." ifadelerine yer veriliyor.

Yazıda, büyük bir feribot ağına sahip İstanbul'un, sürekli gelişmeye devam ettiği belirtilirken, genişleme programı çerçevesinde yeniden düzenlenen iskelelerin daha bakımlı hale getirilerek eski görkemli günlerine geri döndüğü kaydedildi. Galata Köprüsü tarafında yer alan şehrin iki önemli iskelesinden Eminönü ve Karaköy'ün, tartışmasız en önemli vapur merkezleri olduğu belirtilerek, şu tespitler yer alıyor: "1,3 Türk Lirası ödeyerek tek yöne gidiş bileti alabilir ve turnikeden geçerek eskiyi hatırlatan hoş bekleme odasında siyah beyaz eski İstanbul resimlerini Boğaz'ın ışık saçan görüntüsü eşliğinde görebilirsiniz. İskeleler arasında zikzak yaparak işportacılar ve her gün vapur sistemini kullanarak işlerine giden insanları, bahriyeli öğrencileri gözlemleyebilirsiniz. Çaylarla dolu tepsiler, taze portakal suları ve peynirli tostlar vapurdan akılda kalan kareler arasında yer alıyor."

Tümü geniş gövdeli 120'nin üstünde uçağı ile gökyüzünün en genç filolarından birine sahip Emirates, dünyanın en hızlı büyüyen uluslararası havayolu şirketleri arasında yer alıyor. Toplam 61 ülkede 101 noktaya uçan şirket, İstanbul-Dubai arasında Boeing 777 tipi uçaklar ile haftada 11 sefer düzenliyor. Emirates'in Türkiye (İstanbul) Satış Ofisi'nin rakamlarına göre, ocak-kasım döneminde 90 bin yolcuya bilet satıldı.

 

Emirates'ten İstanbul methiyesi!

Yorumlar

Yolcu ~ 15 yıl önce
Tipik bir emirates pazarlaması. Elde kalan seferler nasıl dolar taktiğiyle yapılmış basit bir plan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
overload55 ~ 15 yıl önce
Dergideki yazıda deniz kenarında yer alan Hong Kong,New York,Sydney ve Liverpool'dan daha güzel bir şehir olan İstanbulun mutlaka görülmesi tavsiye ediliyormuş. Peki Bu İstanbul methiyesinin sebebi nedir bir soran varmı? Emirates haftada 7 olan sefer sayısını 11'e çıkardı hemde tarifedeki uçak tipini bozmadan B777lerle. Haftalık ilave koyulan 4 adet seferin 4'üde şu an %40'ın altında dolulukla uçuyor.İlave koyulan bu geniş gövdeli uçaklar, mega operasyon maliyetleri sebebiyle, Emirates için İstanbul hattında büyük ticari kayıplar oluşturuyor. Yıllardır büyük paralar kazandıkları İstanbul hattında, şu an ciddi bir karlılık kaybıyla uçmaya devam ediyorlar. Derhal çok hızlı düşünüp İstanbul tarifesindeki 777'lerini 330larla değiştirmelidirler. Emirates'in Dubai çıkışında Hindistan Pakistan vb.. destinasyonlarındaki overbook hatları ilave 777 tipini beklerken, İstanbul hattına pervasızca 777 sevkedip yüzlerce boş koltukla şirketi zarara uğratmak akıl karı değildir.EK Türkiye Müdürü hanıma duyurulur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000