12 Ekim 2010, Salı 09:11:40

Emirates'ten ABD atağı

Dubai merkezli uluslararası havayolu şirketi Emirates, Los Angeles ve Houston’a yapılan uçuş sayısını günde ikiye çıkararak Amerika rotasına verdiği önemi bir kere daha gösterdi.
  • Dubai artık bitti. Turist çekmek için her türlü cambazlığı yapıyor ama nafile. Kimse araba para bırakmaz.
  • Dubai tabi dünya da önemli bir şehir şehri yönetenler paraları akıtıyorlar dünyadan insan çekebilmek için. Ancak 1 sene önce gördük ki ciddi bir ekonomik kriz Amerikada başladı avrupaya sıçradı ve dubai çok ciddi etkilendi çünkü herşey insanların gelip para harcaması için tasarlanmış kriz olunca insanlar gelmeyince bitersin.. Amerika önemli bir gelir kaynağı dubai nin varlıklı amerikalıların gelip iş yapması yerleşmesi ve ciddi para harcamasınıı sağmayaya çalışıroyr duai..
  • Sadece kişisel, taraflı bir bakıştır,3 yıl önce THY'nin B777 mi vardı sanki??
  • Araplar THY den korkmuş kesin :)
  • emırate ile sydneye 3 yıl once uctum.thy arasında hıcbır fark yok.hatta daha ıyı servıs kalıtesı dıyebılırım. 10 yıl sonra thy dunyada tekel olur...
  • Emirates ve THY korkusu? Daha neler!! Amerika - BAE hattlarında ciddi bir talep var ve artıyor !! Amerika'dan Dubai'ye giden yolcu İstanbul'da neden aktarma yapsın ki, elbette konforlu direkt uçmayı ister!!
  • Biraz THY korkusu gibi duruyor. Ancak şu bir gerçek ki bizim konumumuz bu yörede aktarmalı uçuşlar için dubai den daha elverişli. Olay gelip hizmet kalitesine bağlanacak. Çok iyi yönetirlerse LAX hergüne bile çıkar. Bu hattı özellikle iran, pakistan, hindistan gayet iyi besleyebilir.

Emirates, 31 Ekim itibariyle Los Angeles’a, 1 Kasım itibariyle ise Houston’a gün içinde aktarmasız ikinci seferlerine başlayacak. Emirates bu uçuşlarda yolculara en üst düzey konforu 14 adet First Class süiti, tam yatan Business Class koltukları ve geniş ekonomi sınıfı koltukları olan Boeing 777 uçakları ile yaşatacak.

Konuya ilişkin açıklama yapan Emirates Havayolu Başkanı Tim Clark “Emirates sene süresince Amerika rotalarında ciddi bir trafik ve taleple karşılaştı. Bu yoğun talebe gün içinde gerçekleştirilecek ikinci Houston ve Los Angeles direkt seferleriyle cevap veriyor olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu ek seferlerle Orta Doğu ve Asya’dan Teksas ve California’da bulunan en büyük iki şehre ulaşım kolaylaşırken, iş ve turistik seyahatlerin de artacağını düşünüyoruz.” dedi.
 
Emirates havayolunun 2004 yılında New York seferlerine başlamasının ardından iki ülke arasında gerçekleştirilen ticaret ortalama üç katına çıkarak, Haziran 2010’da son bir sene için 12.7 Milyar dolara ulaştı.
 
Birleşik Arap Emirlikleri şuan için Ortadoğu ve Kuzey Afrika’da bulunan ülkeler arasında Amerikan ithalat mallarının en büyük tüketicisi durumunda. Amerika’dan ithal edilen ürünler arasında bilgisayar, elektronik eşyalar, kimyasallar ve nakil ekipmanları bulunuyor.  Emirates yeni sipariş ettiği 30 Boeing 777-300ER uçakları için de toplam 2 milyon dolar değerinde Amerikan yapımı GE90-115B motorlar sipariş etti. Yeni motorlar ile çalışacak Amerikan yapımı uçaklar havayolunun şuan sahip olduğu 65 777-300ER ve 777-200LR filosuna eklenecek.

750 Amerikan firması Dubai’ye ofis açarken, iş ve gezi amacıyla 400.000 Amerikalı Dubai’yi geçen sene ziyaret ederek, 2007-8 rakamlarını % 23 oranında arttırdı.
 
Emirates şu an New York, Houston, Los Angeles ve San Francisco’ya direkt uçuş gerçekleştiriyor.  31 Ekim itibariyle havayolu New York’a süper-jumbo A380 uçağı ile uçmaya başlayacak.
 

Emirates'ten ABD atağı

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 13 yıl önce
Dubai artık bitti. Turist çekmek için her türlü cambazlığı yapıyor ama nafile. Kimse araba para bırakmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Dubai tabi dünya da önemli bir şehir şehri yönetenler paraları akıtıyorlar dünyadan insan çekebilmek için. Ancak 1 sene önce gördük ki ciddi bir ekonomik kriz Amerikada başladı avrupaya sıçradı ve dubai çok ciddi etkilendi çünkü herşey insanların gelip para harcaması için tasarlanmış kriz olunca insanlar gelmeyince bitersin.. Amerika önemli bir gelir kaynağı dubai nin varlıklı amerikalıların gelip iş yapması yerleşmesi ve ciddi para harcamasınıı sağmayaya çalışıroyr duai..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sadece kişisel, taraflı bir bakıştır,3 yıl önce THY'nin B777 mi vardı sanki??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Araplar THY den korkmuş kesin :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
emırate ile sydneye 3 yıl once uctum.thy arasında hıcbır fark yok.hatta daha ıyı servıs kalıtesı dıyebılırım. 10 yıl sonra thy dunyada tekel olur...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Emirates ve THY korkusu? Daha neler!! Amerika - BAE hattlarında ciddi bir talep var ve artıyor !! Amerika'dan Dubai'ye giden yolcu İstanbul'da neden aktarma yapsın ki, elbette konforlu direkt uçmayı ister!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Biraz THY korkusu gibi duruyor. Ancak şu bir gerçek ki bizim konumumuz bu yörede aktarmalı uçuşlar için dubai den daha elverişli. Olay gelip hizmet kalitesine bağlanacak. Çok iyi yönetirlerse LAX hergüne bile çıkar. Bu hattı özellikle iran, pakistan, hindistan gayet iyi besleyebilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000