06 Kasım 2009, Cuma 15:17:50

Emirates'te müthiş büyüme...

Emirates Havayolu, 2009-2010 finansal yılının 30 Eylül 2009 da sonlanan dönemde, geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 165 lik büyüme elde etti ve net karı 205 milyon dolara ulaştı.
  • Fellahlar dolduruyordur ne olacak ? Koltukta ayak tırnağını kesen araplar varmış...
  • bu sirketin doluluk orani nasil acaba? filo tümü genis gövdeli

2009-10 finansal yılının ilk yarısında Emirates 13 milyonun üzerinde yolcu ve 700,000 tonun üzerinde kargo taşıyarak, aynı zamanda bu süreç içinde Dubai Uluslararası Havalimanı ndaki diğer işletmelerinden gelir ve trafikte büyüme elde edip tahmini olarak Birleşik Arap Emirlikleri ekonomisine direkt 2,71 milyar Dolar ve dolaylı 3,80 milyar Dolar katkı sağladı.

Bu yıl Emirates; sekiz adet yeni uçağı, iki yeni uçuş noktası ve arttırdığı uçuş sayısı ile filo ve uçuş ağını genişletmeye devam etti. Filosunda yer alan uçakları en son teknoloji uçak içi eğlence ve cep telefonu bağlantı sistemleri ile donatarak ve 29 bin çalışanının eğitimlerine, iş güvencelerine yatırım yaparak havacılık ve turizm endüstrisini desteklemeyerek büyümesinde önemli rol oynamaya devam etti.

Ayrıca Emirates iki büyük kampanyayı hayata geçirmek için 10,9 milyon Dolar ın üzerinde yatırım gerçekleştirdi. “Dubai yi Keşfe Devam Edin '' kampanyası ile Nisan-Haziran ayları içerisinde dünya genelinde 2000 in üzerinde seyahat ve medya temsilcisi Dubai nin en son yeniliklerini bire bir tecrübe etme imkanına sahip oldu. Emirates in bugüne kadar gerçekleşen en büyük reklam kampanyası “Dubai ile Tanışın '' sayesinde Dubai nin özgün çekiciliği yerel halk ve bölge sakinleri aracılığıyla gözler önüne serildi.

Emirates Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO su Şeyh Ahmed Saeed Al-Maktoum “Emirates global ekonomik durgunluğa rağmen uzun vadeli stratejilerine odaklanmayı sürdürdü. Eko verimli uçak filomuza yatırım yapmaya, global uçuş ağımızı güçlendirmeye ve aynı zamanda büyüyen işimiz için altyapımızı desteklemeye devam ediyoruz. ''

“Global ekonomik kriz cesaretimizi ciddi anlamda test etti. Sektörde diğerlerinden farklı olarak Emirates; ürününden, servisinden veya personelinden kesinti yapmak yerine yatırımlarını sürdürdü. Ayrıca maliyetleri kontrol etmek, etkinlikleri geliştirmek, kaynakları yeniden tahsis etmek ve işimiz için alternatif stratejileri kullanmak amacıyla insanımızı daima yaratıcı yollarla geliştirmeye önem verdik. ''

2009-10 finansal yılının ilk yarısında Emirates sunulan kapasite ve taşınan trafik açısından 2008 in aynı dönemine oranla güçlü bir büyüme kaydetti.

Emirates in 30 Eylül itibariyle nakit durumu ise; sipariş edilmiş yeni uçaklar için teslim öncesi ödemelerin, Dubai deki inşaat projelerinin ve mevcut filoda yer alan uçakların geliştirilmesinin fonlanlanmasından sonra 1.8 milyar dolar oldu.

Nisan 2009 dan beri Emirates Afrika da, iki yeni noktaya (Durban ve Luanda) uçuş düzenlemeye başladı. Böylece havayolunun toplam uçuş noktası sayısı 6 kıtada 101 e ulaşmış oldu.

Emirates tümü geniş gövdeli 139 uçaktan oluşan filosu ve ortalama yaşı 5 yıl olan uçakları ile gökyüzünün en genç havayollarından bir tanesi. 2009-2010 finansal yılının başından itibaren sekiz yeni geniş gövdeli uçağını teslim alan Emirates, finansal yıl bitmeden önce (31 Mart 2010) on yeni uçağı daha filosuna ekleyecek.

Emirates'te müthiş büyüme...

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Fellahlar dolduruyordur ne olacak ? Koltukta ayak tırnağını kesen araplar varmış...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bu sirketin doluluk orani nasil acaba? filo tümü genis gövdeli

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000