11 Mayıs 2017, Perşembe 15:51:42

Emirates'te 5 yıl sonra bir ilk!

Emirates havayolları beş yıldır ilk kez kârının düştüğünü duyurdu.
  • Araba koyar mı bu ? Koymaz tabii. Kar amaçlı bir havayolu değil zaten. Arapların show yapmak için kurdukları bir şirket. Yarın kapansa kimse farketmez valla. Ayrıca Singapur ile kıyas yapmak at ile eşeği kıyaslamaya benzer.
  • Emirates i Trump batirdi. Hic zor birsey degil bir firmayi batirmak. Ama herseyin bir karsiligi vardir. Bunun da karsiligi olacaktir elbet
  • Adamların derdi kardaki düşüş, bizim THY devamlı zarar yazıyor
  • beter olasın inşallah. kendi dünyanda batasın. gün yüzü görmeyesin kısa paçayla
  • Emirates dünyada tek koridorlu uçağı olmayan ve dünya genelinde A380 B 777 den başka filosunda uçak olmayan tek havayolu şirketi olsun Dubai para baronlarının merkezi fazla etkilenmez .
  • Daha dur zarar açıklayacağı günlerde gelecek
  • Emirates a380 leri çıkarmaz adamlar zaten para harcamak için yer alıyor..Umarım Iran Air büyürde kârları daha da azalır.
  • ABD sinirlamalarindan cok Quatar'in Korfez'deki rekabeti kizistirmasinin etkisi daha buyuktur bu gerilemede. Bu sonuc sonrasi filodan buyuk ihtimalle A 380'lerin bir kismi cikarilacaktir. THY icin onemli bir firsat olur bu.

Ortadoğu'nun en büyük havayolu şirketi Emirates yolcu doluluk oranındaki düşüş ve sert rekabetin etkisiyle beş yıldır ilk defa kârında düşüş açıkladı.

Dubai merkezli şirket bugün yaptığı açıklamada 31 Mart itibarıyla geçen bir yıllık sürede havayolu faaliyetinden elde ettiği net kârının yüzde 82 düşerek 1.3 milyar dirheme (354 milyon dolar) gerilediğini duyurdu. Böylece 2011-12 mali yılından bu yana ilk defa yıllık kâr düşüş gösterdi.

Havayolu şirketleri dünya genelinde oynaklık gösteren talep ve sert rekabetten dolayı uçuşlar üzerinde baskı olduğunu söylerken, Avrupa'nın önde gelen havayolu firmaları son dönemlerde bu baskının gevşediğine dair sinyaller gördüklerini belirttiler.

Emirates doldurabileceğinden daha fazla koltuk eklemesi nedeniyle yolcu başına düşen getiri de azaldı.

Ortadoğulu taşıma şirketi İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılma kararı ve ABD'nin Ortadoğu'dan yapılan seyahatlere yönelik bazı sınırlamalar getirmesi gibi "istikrarsızlık yaratan olaylar" nedeniyle talebin düştüğüne dikkat çekti. (Reuters)

Emirates'te 5 yıl sonra bir ilk!

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

Arap ~ 7 yıl önce
Araba koyar mı bu ? Koymaz tabii. Kar amaçlı bir havayolu değil zaten. Arapların show yapmak için kurdukları bir şirket. Yarın kapansa kimse farketmez valla. Ayrıca Singapur ile kıyas yapmak at ile eşeği kıyaslamaya benzer.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:) ~ 7 yıl önce
O kadar cahilsin ki, hani bu cahillikle ve zekayla bu sayfaya nasil girebiliyorsun, takdire sahan:) Emirates 1985'de hic de sov amacli kurulmadi. O dedigin sov amacli sirketler Qatar ve Etihad. Emirates'in kar odakli olmadigini soylemek beyinsizlik olur...
IQ testi ~ 7 yıl önce
Boyle aptal arkadaslarin yorum yapmamasi icin siteye IQ testi ile girilmesi gerekir.
Arap ~ 7 yıl önce
Arap havayolu kurarsa zevk için kurar. Yolcu olmuş olmamış ne fark edecek
Trump ~ 7 yıl önce
Emirates i Trump batirdi. Hic zor birsey degil bir firmayi batirmak. Ama herseyin bir karsiligi vardir. Bunun da karsiligi olacaktir elbet

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gelecek kaygısı ~ 7 yıl önce
Adamların derdi kardaki düşüş, bizim THY devamlı zarar yazıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
arap baharı ~ 7 yıl önce
beter olasın inşallah. kendi dünyanda batasın. gün yüzü görmeyesin kısa paçayla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.. ~ 7 yıl önce
Seni işe mi almadılar? :)
....... ~ 7 yıl önce
Emirates dünyada tek koridorlu uçağı olmayan ve dünya genelinde A380 B 777 den başka filosunda uçak olmayan tek havayolu şirketi olsun Dubai para baronlarının merkezi fazla etkilenmez .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yanlış ~ 7 yıl önce
Singapur'un da tek koridorlu uçağı yok. Daha iyi araştıralım.
..... ~ 7 yıl önce
kardeş emiratesde 330 da var.340 da var.747 de var. hatta ve hatta 319 da var :)
Air Batum ~ 7 yıl önce
Daha dur zarar açıklayacağı günlerde gelecek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Batum ~ 7 yıl önce
Bu sana ne gibi bir mutluluk verecek acaba? Ne bicim insanlar oldunuz ya,kimseye karsi iyi dilegi olmayan,kimsenin iyiligini istemeyen, herkes batsin diye dua eden.Bir gun gokten insallah insanlik ve sevgi yagar da bu yasiniza kadar alamadiginiz nasibinizi sansa alabilirsiniz.
Air batum ~ 7 yıl önce
Emine çay koy misafir geldi ama ağzı gibi elide boş geldi kim bilir kime giybetimizi yapıyor şükrü kilikli
. ~ 7 yıl önce
Emirates a380 leri çıkarmaz adamlar zaten para harcamak için yer alıyor..Umarım Iran Air büyürde kârları daha da azalır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İran air ~ 7 yıl önce
Ne adamlaraımız iran air büyüse emirates den fazla türk havacılığını vurur
Korfez ~ 7 yıl önce
ABD sinirlamalarindan cok Quatar'in Korfez'deki rekabeti kizistirmasinin etkisi daha buyuktur bu gerilemede. Bu sonuc sonrasi filodan buyuk ihtimalle A 380'lerin bir kismi cikarilacaktir. THY icin onemli bir firsat olur bu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tatarapa ~ 7 yıl önce
A380 ile butunlesmis olan emirates sanmam bu yapsin
Hahaha ~ 7 yıl önce
Kâr etseler de teknik ekibe pilota calisana zam yok. Ama zarar olsa isci cikarirlar fakat genede dahada buyumemiz nasip olur insallah
Quatar ~ 7 yıl önce
:)
Haha ~ 7 yıl önce
Emirates e danışmanlık versene, bence çok ihtiyaçları var bu dönemde :)

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000