11 Ağustos 2014, Pazartesi 16:07:52

EMIRATES'IN MOTORU ALEV ALDI

Emirates Havayolları’nın Dubai-Boston seferini yapan uçağının Logan Havalimanı’na indikten sonra motorlarından biri alev aldı.
  • 777'ler otoparka!
  • Boeing 777 havacılık tarihinin en mükemmel uçağıdır mükemmel sistemlere sahip bu yılki kazalar tamamen faili meçhuldür biz insanlarda sorun mevcut yoksa boeing 777 in suçu yok
  • @tamirci, evet tamirci işinin ehli bir abimiz sen de ona bir görünerek rot ayarını yaptırmalısın, nedir bu teknisyenlerle alıp veremediğim senden daha bilgililer diye mi kıskanıyorsun.
  • Normalmis? Neden? Tamirci oyle demis.
  • rumuzlu teknik arkadaş teknik terimlerle ayrıntılı şekilde açıklamış, bu tür şeyler uçaklar taksi yaparken zaman zaman meydana geliyor sıcak havalarda. allah daha büyüklerinden, gerçek tehlikelerden korusun.
  • uçaklar ve motorları ve her türlü sistemleri son derece sofistike ürünlerden yapılıyor motordan çıkan alevin de bir açıklaması vardır eminim. ciddi bir şey olmamakla beraber gerekli kont. yaparlar parçısı değişir..
  • Anormal bir durum degil.elbette gereken onlemler alinmali. Once can guvenligi. Havacilikta olan seyler.
  • Aft bearing seal'de oil leak olmuş, aft cone içine birikmiş. Havadayken yanma rüzgar etkisiyle olmamış, yerde taksiye geçince fan ve motor rüzgarı azaldığı için egzoz sıçaklığıyla yanmaya başlamış. Fazla bir yağ kaçağı yok zannımca değilse pilot divert ederdi. Egzoz kısmında olduğu için yanmaya dayanıklı yapı ve fire seal'ler var paylonda, korkacak bir durum yok yani. Seal değişimiyle problem çözülür.
  • 777 lerin fitratinda var herhalde
  • Thy deki B777 ler bi gözden gecirilsin bu Yıl B777 lerde bir anormallik var

Emirates Havayolları’na ait içinde 358 yolcu bulunan Boeing 777-300 tipi uçağı Boston’a gitmek üzere Dubai’den kalktı.

Boston’daki Logan Havalimanı’na iniş yapan uçağın bir numaralı motoru indikten sonra alev aldı.

Uçağın motorundan gelen alev, korkuya neden oldu. Yolcular büyük panik yaşarken motor arızasının neden kaynaklandığına ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

İŞTE O ANLAR



EMIRATES'IN MOTORU ALEV ALDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (21)

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
777'ler otoparka!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
777 mükemmel uçak ~ 10 yıl önce
Boeing 777 havacılık tarihinin en mükemmel uçağıdır mükemmel sistemlere sahip bu yılki kazalar tamamen faili meçhuldür biz insanlarda sorun mevcut yoksa boeing 777 in suçu yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sn mukemmel'e ~ 10 yıl önce
tamam da ucak tasarimlari da gokten inmiyor :)
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
@tamirci, evet tamirci işinin ehli bir abimiz sen de ona bir görünerek rot ayarını yaptırmalısın, nedir bu teknisyenlerle alıp veremediğim senden daha bilgililer diye mi kıskanıyorsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bilgili tamirci ~ 10 yıl önce
Seal'in Turkce'sini biliyormu senin muhterem tamircin? Pylon'unda, bearing'in de, aft'in da. Ne olmus yani birkac Ingilizce kelime konunca bilgilimi oldu? Lufthansa ya da United'da calisan bir tamirci buna boylemi cevap verirdi acaba?
Tamirci ~ 10 yıl önce
Normalmis? Neden? Tamirci oyle demis.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aft bearing bişey ~ 10 yıl önce
rumuzlu teknik arkadaş teknik terimlerle ayrıntılı şekilde açıklamış, bu tür şeyler uçaklar taksi yaparken zaman zaman meydana geliyor sıcak havalarda. allah daha büyüklerinden, gerçek tehlikelerden korusun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
camaroth ~ 10 yıl önce
uçaklar ve motorları ve her türlü sistemleri son derece sofistike ürünlerden yapılıyor motordan çıkan alevin de bir açıklaması vardır eminim. ciddi bir şey olmamakla beraber gerekli kont. yaparlar parçısı değişir..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Anormal bir durum degil.elbette gereken onlemler alinmali. Once can guvenligi. Havacilikta olan seyler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aft Bearing ~ 10 yıl önce
Aft bearing seal'de oil leak olmuş, aft cone içine birikmiş. Havadayken yanma rüzgar etkisiyle olmamış, yerde taksiye geçince fan ve motor rüzgarı azaldığı için egzoz sıçaklığıyla yanmaya başlamış. Fazla bir yağ kaçağı yok zannımca değilse pilot divert ederdi. Egzoz kısmında olduğu için yanmaya dayanıklı yapı ve fire seal'ler var paylonda, korkacak bir durum yok yani. Seal değişimiyle problem çözülür.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Süper ~ 10 yıl önce
...tesekkürler gercekten cok aciklayici. Bilgilierini paylastigin icin tesekkürler. Sagol
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
777 lerin fitratinda var herhalde

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Thy deki B777 ler bi gözden gecirilsin bu Yıl B777 lerde bir anormallik var

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000