03 Ekim 2015, Cumartesi 08:04:20

Emirates'in 777'leri göz kamaştırıyor

Emirates'in ABD'deki operasyonları ve 93 milyar dolarlık yeni Boeing 777 siparişi ülke ekonomisini ve istihdamı destekliyor.
  • Uçak boeing evet kasa görünüm olarak ama iç mekan airbus kim ne derse desin...a330 a380 a340 gbi vs....
  • emirates bile anladi orlando nun miami ye gore daha iyi bir hub oldugunu biz miami diye direttik o hatti nasil dolduracaksiniz merak ediyorum, hemen istanbul-cuba-cancun hatti koyulmali. Iki defa bangkok yapan THY, Phuket hattini acmamak la hata yapmaktadir
  • Şuna biri 777 versin...
  • 777 ile uçunca başın göğe mi eriyor?
  • Thy .de 777 lerle uçmak istiyoruz
  • Boeing gururu 777
  • emirates dünyada tek en yeni ucaklar filosunda ve en güvenli havayollari cok hosuma gidiyor basarilar emirates
  • Reklam kokan haberler ...
  • Emiratesin İst'a A380'le sefer yapma planlarının olduğu söyleniyor.Bu konuda AirportHaber olarak araştırma yapıp bizleri bilgilendirmenizi rica ederim. Teşekkürler..
  • VALLA KOTILE DOKUNMAYIN O SU ANDA COK MESGUL CUNKU KENDI KOLTUGUNUN DERDINE DUSTU

Emirates’in toplu Boeing 777 siparişi yalnızca ABD'de 400 binden fazla istihdam yaratıyor.

ABD'de üretilen Boeing 777'lerin dünyadaki en büyük operatörü Emirates, 1996 yılından bu yana gerçekleştirdiği 859 bininci uçuşu kutlarken toplamda 4 milyon 720 bin uçuş saatini aştı.

3 Eylül'de iki Boeing 777-300ER ve bir Boeing 777 Kargo Uçağı ile 150’nci 777’sini teslim alan Emirates bir ilke daha imza attı.

Emirates'in 147 uçaktan oluşan Boeing 777 filosu şu anda altı kıtada 98 varış noktasına hizmet sağlayarak dünyanın dört bir yanında mekik dokumaya devam ediyor.

Operasyondaki bu hayranlık uyandırıcı büyüme Emirates'in Boeing 777 programına olan uzun vadeli bağlılığını ve ABD'deki havacılık endüstrisi ile bu endüstriye ilişkin istihdama olan katkısını ortaya koyuyor.

Emirates Havayolları Başkanı Sir Tim Clark konuya dair yaptığı açıklamada: "Emirates'in küresel hava yolculuğuna yaklaşımı ABD'de üretilen uçak ve motorlara olan talebi önemli ölçüde artırdı ve milyonlarca yolcuya fayda sağladı " dedi.

Clark ayrıca: "Boeing 777’ler filomuzun önemli bir kısmını oluşturuyor ve Dubai'deki merkezimizden 16 saatlik uçuş mesafesinde olan hemen hemen her kente aktarmasız uçuş hizmeti sağlayabilecek menzil ve esnekliği bize sunuyor. ABD'de ve küresel olarak yakaladığımız istikrarlı büyümenin ardından bu verimli jetleri sipariş ettik. ABD’deki şehirleri daha önce doğrudan hava taşımacılığı yoluyla yeterince hizmet alamayan Asya, Afrika ve Orta Doğu'daki farklı varış noktalarına bağlayarak turizm ve ticaret fırsatları yaratmış olmaktan son derece gururluyuz. Küresel operasyonlarımızla ABD'de üretilen teknolojilere yaptığımız yatırımların ABD'deki istihdamı desteklemeye ve Amerika'nın refahını güçlendirmeye yardımcı olması, her iki taraf için de bir "kazan-kazan" durumu oluşturuyor" dedi.

Önümüzdeki on yıl boyunca devamlı gerçekleştirilecek teslimlerle birlikte Emirates'in geçtiğimiz 19 yıl boyunca Boeing 777 programına yaptığı milyarlarca dolarlık yatırım ABD havacılık üretim tedarik zincirinde istihdamı ve inovasyonu desteklemeye devam ediyor. Kasım 2013'te GE motorlu Boeing 777X için verilen 150 adetlik rekor sipariş ile Emirates'in şu anda liste fiyatı 93 milyar dolar olan 196 adet Boeing 777 siparişi bulunuyor.

ABD Ticaret Bakanlığı ihraç edilen her bir milyar dolarlık mal karşılığında ABD'de 5.359 kişilik istihdam oluştuğunu tahmin ediyor. Buna göre Emirates'in toplu Boeing 777 siparişi yalnızca ABD'de 400 binden fazla istihdam yaratıyor.

Emirates'in uçak teknolojisindeki yeniliklere verdiği destek ile yeni uçak modellerini toplu satın almaya olan bağlılığı Boeing'e, ultra uzun menzilli Boeing 777-200LR veya aktarmasız on altı saat uçabilen 777-300ER gibi dünyayı küçülten teknolojik gelişmeleri gerçekleştirebileceği risksiz bir pazar sağladı.

Emirates günlük gidiş-dönüş hizmeti ile ABD'de yaklaşık 4.000 kişiye istihdam sağlıyor.

1 Eylül'de Orlando, Florida'ya günlük uçuş seferi başlatan Emirates şu anda ABD'de 10 uçuş noktasına hizmet vererek iş ve tatil amaçlı uçan yolcular için bu hava alanlarında ve çevre bölge ve ekonomilerde uluslararası bağlantılar sağlıyor. Havacılık uzmanı Campbell-Hill Aviation Group'un bir analizine göre Emirates, ABD'ye gerçekleştirdiği her günlük uçuş ile ABD'de 3.975 kişilik istihdam oluşturuyor ve çalışanlar toplamda yıllık 161 milyon dolarlık gelir sağlıyor.

Orlando Yüksek Havacılık İdaresi Emirates'in Boeing 777-200LR uçak ile gerçekleştireceği yeni günlük Orlando-Dubai aktarmasız uçuş hattı yıllık olarak 100 milyon doların üzerinde ekonomik faaliyet ve yaklaşık olarak 1.500 kişiye istihdam sağlayacak.

Dahası, Emirates'in operasyonları New York, Dallas/Fort Worth, Houston, Los Angeles, Boston, San Francisco, Seattle, Chicago ve Orlando hava alanlarının gerçekleştirdiği ekonomik etki araştırmalarına göre, söz konusu hava alanları ve çevre bölgelerine yaklaşık olarak 2,9 milyar dolarlık ekonomik değer katacak.

ABD ihracatı artıyor

Emirates ayrıca ABD'de daha fazla noktayı Orta Doğu, Afrika ve Asya'daki kilit pazarlara bağlayarak büyüyen ağıyla ABD ihraç pazarını desteklemeye yardımcı oluyor.

Emirates, kısa süre önce tamamlanan mali yılı süresince (1 Nisan 2014 - 31 Mart 2015) ABD'den dünyanın farklı bölgelerine 120.320 ton kargo taşıdı. Mayıs 2015 itibariyle Emirates’in 27.900 tondan fazla kargo taşıdığı açıklandı.

Emirates'in Boeing 777 filosu hem yolcu uçuşlarındaki kargo kapasitesiyle, hem de özel kargo uçağı hizmetleriyle söz konusu miktarın taşınmasında önemli bir görev üstlendi.

Havayolu şirketinin, tamamı Boeing olan kargo uçağı filosu 13 Boeing 777F ve iki Boeing 747F'ten oluşuyor.

Emirates'in 777'leri göz kamaştırıyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (38)

Fb ~ 8 yıl önce
Uçak boeing evet kasa görünüm olarak ama iç mekan airbus kim ne derse desin...a330 a380 a340 gbi vs....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
emirates akilli ~ 8 yıl önce
emirates bile anladi orlando nun miami ye gore daha iyi bir hub oldugunu biz miami diye direttik o hatti nasil dolduracaksiniz merak ediyorum, hemen istanbul-cuba-cancun hatti koyulmali. Iki defa bangkok yapan THY, Phuket hattini acmamak la hata yapmaktadir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 8 yıl önce
Şuna biri 777 versin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 8 yıl önce
777 ile uçunca başın göğe mi eriyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thy 777 ~ 8 yıl önce
Thy .de 777 lerle uçmak istiyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ucun ~ 8 yıl önce
Ucun o zaman 24 tane var
777 ~ 8 yıl önce
Boeing gururu 777

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Emirates ~ 8 yıl önce
emirates dünyada tek en yeni ucaklar filosunda ve en güvenli havayollari cok hosuma gidiyor basarilar emirates

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Baba Sultan ~ 8 yıl önce
Reklam kokan haberler ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
A380 ~ 8 yıl önce
Emiratesin İst'a A380'le sefer yapma planlarının olduğu söyleniyor.Bu konuda AirportHaber olarak araştırma yapıp bizleri bilgilendirmenizi rica ederim. Teşekkürler..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sallama ~ 8 yıl önce
Etihad bile a320 ile geliyo istanbula ne 380ninden bagsediyosun?
sallama'ya sallama ! ~ 8 yıl önce
sallama diye millete sallayacagina, gir nete emirates'in ist'e gunde iki seferi oldugunu ve onlari da 777 ile yaptigini ogren ve sonra 380 ile gelir mi gelmez mi dusun! ist limaninda oyle bir teknik imkan olursa gunde iki sefer 777 ile gelen adam tabii ki 380 ile de gelir! ayrica yorumu yazan adam soyleniyor diyor kesin de demiyor ki, once adam gibi okumayi ogren, hemen sallama diye sallamissin , sallama !!!
mafaky ~ 8 yıl önce
İstese de yapamaz!... AHL altyapısı (pistler & terminal) buna uygun değil!...
Portcu ~ 8 yıl önce
Ataturk'un su an A380'i bosaltip doldurabilecek yeterli ne calisani ne de zamani var. bir tane 380 inecek diye 250 kisi istohdam etmez hicbir isveren.
Hepburn ~ 8 yıl önce
Sallama! Etihad 340-500 ya da 600'le geliyor
ACENTA ~ 8 yıl önce
VALLA KOTILE DOKUNMAYIN O SU ANDA COK MESGUL CUNKU KENDI KOLTUGUNUN DERDINE DUSTU

Yanıtla

Kalan karakter 1000
urfair ~ 8 yıl önce
o senin begenmedigin sayın temel kotil varya 2000 li yılara kadar rant yuvası olan thy yi şimdi dünya markası yaptı geceli gündüzlü biz türk halkı olarak thy ile seyhat ederken gururlanıyoruz ama malesef beyaz türkler bunu hala kabulenemiyo
. ~ 8 yıl önce
Sen kimsin siyah Turk mu? Sirketin icini bilmeden yorum yapma. Baskalari gitti kendileri kadrolasti. Bu da hep boyle devam edecek gibi.
beyaz turk ! ~ 8 yıl önce
o senin cok begendigin kotil, fransizca konusulan kongo'ya sadece almanca bilen adami mudur gonderiyor, ebola'ya onemli degil bulasinca olduruyor diyor,fransa'daki ucak kazasindan sonra bekar kaptanlara'' kaza yapan kaptan evli olsaydi boyle olmazdi o yuzden evlenin'' diye muthis bir akil ! veriyor, daha saymaya kalksak yer yetmez o senin meshur torpilin kralini yapan, hemsehrilerini thy'na dolduran, milletin hakkini yiyen, el altindan devlet destegiyle kar zarari umursamayan, doneminde 10 bin insanin isten atildigi ya da zorla emekli edildigi ve ucus guvenliginde 144 buyuk firma icinde son 10 icinde yer alan thy'nin genel muduru temelciginin doneminde!!!

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000