16 Mart 2017, Perşembe 14:41:55

Emirates'i Trump'a şikayet ettiler

Körfez bölgesinin en güçlü havayollarından biri olan Emirates'i ABD Başkanı şikayet ettiler.
  • Uzaya çıkan ilk insan olarak 1961 yılında R7-Semyorka ICBM füzesi ile ucunda Vostok uzay aracına binerek 90 dk boyunca uzaya çıkan Yuri Gagarin olarak kabul edilse de aynı denemeyi 1633 yılında Lagari Hasan Çelebi ruslardan 327 sene evvel kendi icadıyla İstanbul'da yapmıştır. Bilim tarihimiz bile yok, kendi tarihimize ve bilim insanlarımıza sahip çıkalım. Tarih yazmak en az tarih yapmak kadar önemlidir.
  • Kimi kime şikayet ediyorsunuz!!! Körfezle derdiniz varsa batılı yöneticileriyle yani kendi kendinizle çelişiyorsunuz. Oralarda yatırım yapıp paraları ceplerken iyiydi demi. Destekledikleri şirketler şimdi onlara batıyor tabi artık karşılarında dünyada her yerde gücü olan şirketleri var. Körfez ülkeleri dünyada her yerde yatırım yapıyor buda onların işine gelmiyor artık ama parra hoştır benana...
  • Sen araştır ! Ali Kuşcu'yu bilmem ama Farabi ve İbn-i Sina'nın dindar olmadıklarını biraz okuyan,araştıran herkes bilir.Çoğunluğu müslüman coğrafyada doğan herkesi müslüman varsaymak da nedir ?! Hastayım şu bilgiçlik triplerinize.Lakin daha önemli bir sorun var... O denli büyük işler yapmış adamlar dinli olsa ne çıkar dinsiz olsa ne çıkar ?? Bu kafayla ancak kendiniz çalıp kendiniz oynarsınız.Başka da bir halt olmaz.
  • Protesto edeceklerine Emiratese girip Dubai de yeni bir hayata baslasalar.. Biraz ufuklari genisler,iki kat da fazla para kazanirlar..
  • 1 tane Müslüman bir ülke söyleyin buluş yapmış bilime katkı sağlamış.Tez konusu araştırmam gerek çok aradım bulamadım acil yardım??
  • Oraya uçma, buraya uçma, risk alana, gerçekten istihdam yaratana saldır, bu tam kepazelik.
  • biz de qatara nasıl pazarlarız ulkeyi onun pesindeyiz
  • Emirates'in havacılık kurallarına göre uçuşu gerçekleştirmeye hakkı var kimse bir şey diyemez dememeli.
  • Hergun bizden korfez ulkerlerine gecen pilotlarin isimleri geliyor kulagimiza.. hersey para mi? Nasil huzur bulacaksiniz colun ortasinda? Burdaki belirsizlikler ille ki bitecek, bu ulke ne sıkıntılar atlatti? Oralara gidip ikinci sinif vatandas olmaya deger mi? Yillar sonra buraya geri geldiginizde hem sizler hem aileniz uyum saglamakta zorluk cekebilirsiniz. Dunyanin en guzel ulkesi bizim ulkemizdir..bu zor gunler ille ki gececek az sabredin arkadaslar..
  • Ne biçim açıklama bu

Birleşik Arap Emirlikleri merkezli havayolu şirketi Emirates, ABD'li havayolu şirketleri tarafından Başkan Trump'a şikayet edildi.

Emirates, Dubai-Atina-Newark seferlerini 13 Mart tarihinde başlayacağını duyurmuştu. Şirket ilk seferini gerçekleştirdikten sonra yapılan lansmanda United Airlines çalışanları tarafından protesto edildi.

ABD'li havayolu şirketleri, Emirates'in Dubai-New York (JFK Havalimanı) uçuşunu gerekçe göstererek Atina-Newark seferlerinin iptal edilmesini istiyor.



Emirates'i Trump'a şikayet ettiler

Yorumlar Tüm Yorumlar (37)

Lagari mi Gagarin mi? ~ 7 yıl önce
Uzaya çıkan ilk insan olarak 1961 yılında R7-Semyorka ICBM füzesi ile ucunda Vostok uzay aracına binerek 90 dk boyunca uzaya çıkan Yuri Gagarin olarak kabul edilse de aynı denemeyi 1633 yılında Lagari Hasan Çelebi ruslardan 327 sene evvel kendi icadıyla İstanbul'da yapmıştır. Bilim tarihimiz bile yok, kendi tarihimize ve bilim insanlarımıza sahip çıkalım. Tarih yazmak en az tarih yapmak kadar önemlidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
A6-EOX ~ 7 yıl önce
Kimi kime şikayet ediyorsunuz!!! Körfezle derdiniz varsa batılı yöneticileriyle yani kendi kendinizle çelişiyorsunuz. Oralarda yatırım yapıp paraları ceplerken iyiydi demi. Destekledikleri şirketler şimdi onlara batıyor tabi artık karşılarında dünyada her yerde gücü olan şirketleri var. Körfez ülkeleri dünyada her yerde yatırım yapıyor buda onların işine gelmiyor artık ama parra hoştır benana...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
VAR ARAŞTIR'a ~ 7 yıl önce
Sen araştır ! Ali Kuşcu'yu bilmem ama Farabi ve İbn-i Sina'nın dindar olmadıklarını biraz okuyan,araştıran herkes bilir.Çoğunluğu müslüman coğrafyada doğan herkesi müslüman varsaymak da nedir ?! Hastayım şu bilgiçlik triplerinize.Lakin daha önemli bir sorun var... O denli büyük işler yapmış adamlar dinli olsa ne çıkar dinsiz olsa ne çıkar ?? Bu kafayla ancak kendiniz çalıp kendiniz oynarsınız.Başka da bir halt olmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kusbeyin ~ 7 yıl önce
Protesto edeceklerine Emiratese girip Dubai de yeni bir hayata baslasalar.. Biraz ufuklari genisler,iki kat da fazla para kazanirlar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Amerika da en az 10 yil yasamadan bu yorum mantiksiz ~ 7 yıl önce
Amerika daki hicbir sehirin hayat kalitesi ve cocugunuzun ozgur yetisme sartlari, hicbir ortadogu ulkesnde yoktur, yakin gelecekte olamazda.. para bir yere kadar motivasyondur, oda kiseden kisiye degisir.. tamamen yabanci calisana bagli havayolllari calisanlarin maaslarini ve calisma kosullarini daima iyi tutmak zorundadir, isler normal gitmediginde orda kimse kalmayacaktir. Duabi ve doha gibi sehirleri biraz olsun yasanilasi kilan, icindeki expat dedigimiz yabanci isci insanlarin coklugu ve hayat seklinin ister istemez birazda onlara gore ayarlanmasidir. Ozet olarak, Amerikalinin cok yuksek bir yuzdesi, bolgesel jet te ucup, cok,daha az para yapmayi, dubai de yasayio emirates te ucmaya neyler...
Dunyavatandasi ~ 7 yıl önce
Batı medeniyetini, yaşam kalitesini görmemişsin. Köyünden büyükşehire gelip bi ev bi araba en büyük hayalindir. 1 kere WAT bile yapan öğrencinin ufku seninden daha geniştir.
Kusbeyin ~ 7 yıl önce
6 yasimdan 21 yasima kadar amerikada yasadim,3 yil tir soforlugu yaptim,butun ulkeyi gezdim.. Su anda ortadoguda bir sirkette kaptanim 33 yasindayim.. Bana yorum yapana cevaben..
Müslüman Bilim ~ 7 yıl önce
1 tane Müslüman bir ülke söyleyin buluş yapmış bilime katkı sağlamış.Tez konusu araştırmam gerek çok aradım bulamadım acil yardım??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
VAR ARASTIR ~ 7 yıl önce
FARABİ, İBNİ SİNA, ALİ KUŞÇU BUNLAR MÜSLÜMAN ÜLKELERİN BİLİM ADAMLARI İDİ
İbn-i Sina ~ 7 yıl önce
Tıp tarihinde ilk defa pisikolojik hastalıkları tespit ve kabul eden ve tedavisi yönünde çareler üreten müslüman bilim adamıdır. Bu günkü modern tıp dahi Depresyon-Manik Atak-Panik Atak veya Şizofreni gibi hastalıklara hala tam bir tedavi yöntemi ararken ve orta çağda bu tür psikoloj hastalığı olanları içine şeytan girdi deyip ateşe atarlarken o yüzyıllar öncesinde bunların bir ruhsal hastalık olduğunu tespit edip tedavi yöntemleri geliştirmiştir. Bu hastalıklarda Depresyon hariç diğerleri pilot olmaya engel rahatsızlıklardır. Germanwings kazasını hatırlamak gerekir.
M. Kemal ATATÜRK ~ 7 yıl önce
M. Kemal ATATÜRK"ün büyük özveriyle kurduğu Kayseri Uçak fabrikasını vefatından sonra kapatan İ. İnönü gibi cevherler müslüman ülkelerde var olduğu müddetçe bizden bir cacık olmayacağı aşikardır.
ilim ilim bilmektir ilim kendini bilmektir ~ 7 yıl önce
google a yazmayi dene istersen musluman bulus diye bir suru ornek cikacak okumak zor geliyorsa cosmos diye bir dizi var onu tavsiye ederim neil degrasse tyson in orada ne gibi buluslar yapmislar herif bir bolum boyunca anlatiyor izlersin sasirma ateist bir herifin bu kadar objektif olmasina ha benim amacim bok atmak diyosan boyle devam et
Habire Farabi ~ 7 yıl önce
Ibni sina. Yok mu başka yok. Harezmi var sıfırı buldu matematiğin önünü açtı. Dünya hala harezminin bulduğu sistemi kullanıyor. Sonra ne oldu, mollalik yobazlık baş gösterdi. İslamın felsefesi yok edildi, orama su kaçarsa oruç bozulur mu, müslüman çıplak duş alabilir mi başladı. 100lerce yıl da öyle gitti. Batı karanlık çağ yaşarken İslamiyet bilim çağında idi. Şimdi biz karanlık çağdayız. Adamların her buluşuna yok kuranda yazıyordu, yok ulucaminin mimberine işlenmişti, bunun bulunacağı hadiste vardı diye kendimizi gazliyoruz. Yaa öyle ise ne yazık ki bize yazıp vermişler ona rağmen anlayıp biz bulamıyoruz, adamlar sıfırdan buluyor malı götürüyor, biz de Aaa bizim kitapta vardı diyoruz. Varsa da, ona rağmen bulamadıysan utan bi sus be ayıp çaktırma bari
Osmanlı Devleti ~ 7 yıl önce
Sen müslümansan kendi ülkenin icatlarına bak derim. Lagari Hasan Çelebi'nin 1633'teki denemesi ilk insanlı uzay uçuşudur, bu deneme ile Lagari füzeyi icat etmiştir. El bombası ve denizaltı prensibi gibi temel icatlar da Osmanlı Ebedi Müddet Devleti'nin meraklı halkının icatlarından sadece birkaçı.
1000 sene ~ 7 yıl önce
1000 sene önce bir iki bilgin varmış Ortadoğuda. Artık herkes bilmiş. Bilgine gerek yok Ortadoğuda:)
Takiüddin ~ 7 yıl önce
Takiüddin var kanki, akarsuyun debisini kullanarak suyu 1-2 kat yukarı iletecek bir su pompası tasarımı var adamın. Üniversitede hoca bu tasarımları kullanarak pompayı üretti, bizzat test ettik, çalışıyor.Yanlış hatırlamıyorsan 13. yüzyıl. Nedir bu böyle aşağılık kompleksi sizde var olan? Avrupa neler neler yaptı da biz yapmadık havaları? Sen üzerine düşeni yaptın mı ki gelip başkalarına laf atıyorsun? Eli arkasında, ukala ukala "ne çıktı ki islam ülkelerinden bilim buluş vs vs". Sen yap? sen de yaşıyorsun islam ülkesinde?
Birakin gecmisi artik ~ 7 yıl önce
1633 de ki basaridan sana ne? Sen suan dunya toplumunun neresindesin ona bak. 70 yil yasiycan ve geri kalmis bir toplumda mi ileri giden bir toplumda mi onun mucadelesini ver.. 500 sene once yapilmis olaylardan bize ne, ister bu cografyada yapilsin ister baska.. bizim bunlardan onurlanmamiz kadar sacma birsey olamaz. Yapilam hetsey o donemi ilgilendirir ve insanliga yapilan katkidir. Ve bizim toplum suan insanliga yapilan katkilarin cok gerisindedir. Dun ne yaptin yarin ne yapican ona bak, 500 sene onceye degil..
Değişim ~ 7 yıl önce
Tez konusunu değiştirmeni tavsiye ederim.
Otur Sıfır ~ 7 yıl önce
0000001 sıfır olmasaydı onuda yazamazdin kamil bey tez yapacağına oku boş yapma mikrobu bulanda müslüman daha neler var neler ama sen anlamazsın tez yap tez olmazsa yavaş olur.
Bence haklısın... ~ 7 yıl önce
Yorumuna itiraz edenler Michaelangelo,Raffael,Da Vİnci gibi rönesans santaçılarını kilise ve şapelllerde sanat yaptıkları için hıristiyan sananlar işte !İbnn-i Sina'yı şahane camiler yaptı diye müslüman sanmakla aynı şey.Hele ki Farabi'nin müslman olduğunu iddia edene kargalar güler.İnaçnsız olduğunu saklama gereği bile duymamıştı.Cahillerde en gıcık olduğum şey büyük büyük laflar etmeleri.Konuyla alakası yok ama Kaptan Causteu'nun müslüman olduğu da külliyen yalan.Kendi imzasıyla yalanladığını okudum bilimsel bir dergide.Velhasıl zırt pırt her duydukalarına atlamasınlar.
Takiuddin ~ 7 yıl önce
Sen o adamin kurduğu rasathaneyi, Seyhulislamin fetvasiyla, meleklerin bacaklarına bakıyor diye kendi donanmanla yerle bir edersen 100lerce yıl geçer hala Takiuddin onu yapmıştı bunu yapmıştı diye anlatırsın anca.
İki yüzlülük ~ 7 yıl önce
Oraya uçma, buraya uçma, risk alana, gerçekten istihdam yaratana saldır, bu tam kepazelik.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aynı biz ~ 7 yıl önce
biz de qatara nasıl pazarlarız ulkeyi onun pesindeyiz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
degisik ~ 7 yıl önce
cok cahilce yazmayin arkadas !! senin ulken oraya ucarken sen adamlara ambargo mu uygulayacaksin ? parayi veren dudugu calar arkadas bastiriyor parayi geliyor buraya
Degisike ~ 7 yıl önce
ucretin ne kadarsa verelim gel benim dudugu ottur
Iphone Uygulaması ~ 7 yıl önce
Emirates'in havacılık kurallarına göre uçuşu gerçekleştirmeye hakkı var kimse bir şey diyemez dememeli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
peki ~ 7 yıl önce
hangi hakkı kullandığını da yazarmısın bakalım, neyi ne kadar bilipte yazıyorsun görelim.
Ayhan ~ 7 yıl önce
Bu milliyetçilik rüzgarı artarsa demeye başlayacaklar ama...
sürücü ~ 7 yıl önce
Yanlış. Havacılık kuralı gereği başka bir ülkeden 3. bir ülkeye yolcu taşıyamaz. Örneğin İberia Madrid - Guatemala - Kostarika yapıyor ama Guatemala - Kostarika arası yolcu taşıyamaz. Bunun istisnası Avrupa birliği içinde yapılan uçuşlar. Bu nedenla Aegean Air bir Yunan havayolu olduğu halde Larnaka'dan Londra'ya uçuyor. Hem de bizim hava sahamızı kullanarak. Biz de bir Kıbrıs bayraklı havayolu olsa izin vermeyeceğimiz rotaya uçak Yunan bayraklı olduğu için bir şey demiyoruz.
Korhan ~ 7 yıl önce
Hergun bizden korfez ulkerlerine gecen pilotlarin isimleri geliyor kulagimiza.. hersey para mi? Nasil huzur bulacaksiniz colun ortasinda? Burdaki belirsizlikler ille ki bitecek, bu ulke ne sıkıntılar atlatti? Oralara gidip ikinci sinif vatandas olmaya deger mi? Yillar sonra buraya geri geldiginizde hem sizler hem aileniz uyum saglamakta zorluk cekebilirsiniz. Dunyanin en guzel ulkesi bizim ulkemizdir..bu zor gunler ille ki gececek az sabredin arkadaslar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
korhan abiiii ~ 7 yıl önce
sen kendi ulkende 2. vatandas bile degilsin neyin pesindesin ? kiskaniyon mu yoksa
Buraya. ~ 7 yıl önce
Burada 2. sinif bile bile olamayacagiz yakinda.
korhanim ~ 7 yıl önce
bir insanin iyimser olabilmesi icin birseyleri degistirme gucunun olmasi gerekir; egitim, ileri teknoloji vs gibi. sizin ki biraz ahaber kafasi olmus
Lol ~ 7 yıl önce
Ne biçim açıklama bu

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000