15 Şubat 2011, Salı 08:22:14

EMIRATES ROLLS ROYCE İLE ANLAŞTI

Dubai merkezli Emirates havayolları ile Rolls-Royce'un 70 adet Airbus A350XWB uçağındaki Trent motorun bakımı için 2.2 milyar dolar değerinde uzun vadeli bir anlaşma imzaladığı bildirildi.
Emirates tarafından yapılan açıklamada bu anlaşma ile havayolunun 128 adet Rolls-Royce motorlu uçağının TotalCare adlı hizmet anlaşmasına dahil edildiği ifade edildi.

Rolls-Royce, hizmette bulunan 2 bin adet Trent motorunun yüzde 90'ının TotalCare uzun vadeli servis anlaşmaları kapsamında olduğunu belirtti. Firma Sivil Havacılık Bölümü Başkanı Mark King, bu anlaşma ile Emirates'in Rolls-Royce motorlu uçaklarına TotalCare paketi ile destek verileceğini söyledi.

Emirates Başkanı Tim Clark, Rolls-Royce ile yapılan anlaşma neticesinde A350XWB motorlarının ömür masraflarının daha iyi yönetileceğini ve en iyi standartlarda tutulacağını belirtti.

Geçen Kasım ayında Trent 900 motorlarından birisi havada patlayınca Rolls-Royce zor günler geçirmişti. Singapur-Sidney uçuşunu yaparken motorunda hasar oluşan Avustralyalı Qantas Havayolları(na ait Airbus 380 model uçak, acil iniş yapmak zorunda kalmıştı.

(Zaman)


EMIRATES ROLLS ROYCE İLE ANLAŞTI

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000