10 Mayıs 2012, Perşembe 11:48:28

EMIRATES KÂRA DOYMUYOR

Emirates Grubu rekor düzeyde yüksek yakıt fiyatlarına rağmen bu yıl da üst üste 24’üncü kez kâra geçtiğini ve şirket genelinde büyüme kaydettiğini açıkladı...
  • Melez bir uçak, bayrak Türk, kuyruk numarası Amerikan. Bu resim bariz çakma olmuş, Ya da bize iyi çakmışlar, haberimiz yok.
  • Uçağın radar modifikasyonu montaj bir sıkıntı yok birtanede bundan tai yapıyo modifikasyonunu zaten bu uçağı avas yapan radar teknolojisidir israilli şirkette vermiyo tabi...... çok eski bir sözleşi yapılalı çok oldu...
  • Red Alert 2 nedir bilmem kardes. Sen oynuyorsun demek. Benim bildigim adamlarin ucak yapiyoruz diye parayi alip yatmasi. Esini dostunu oraya yuksek maasla ise sokmasi. Benim diger bir bildigimde bu ulkede ucak yapan, satin alan sade vatandasinda ezildigi. Benim bildigim bu ulkenin hava sahasinin yine hicbir is yapmayan bu asalaklarca kapatildigi. Sen Red Alert oyna. Oradan tiklayip alirsin ne aliyorsan.
  • Çok "Red Alert 2" oynamış, tıklayınca parasını ödeyip unit çıkarabileceğini sanıyor.
  • bu uçağın Türk hava sahasının güvenliği açısından son derece önemi büyük israil bunu bildiği için her türlü gecikmeyi yapar beklenir açıkcası bunun önlemini almak lazım kesinlikle... zaten bu proje de gecikme yaşandı malesef...
  • Geçmişte ülkeyi irticadan kurtaranların eserleri bunlar.
  • Amerika'nın bir de İsraillilerden kurtuluş savaşına ihtiyacı var.
  • Gelmezse si mi kalmis artik. Adamlar tasi koymus yine. Bizim artik aklimizi basimiza toplamamiz gerekiyor. TAI'de paralari yemekle olmuyor bu isler sayin generaller. Biraz calisin. Calismayacaksaniz gidin torun sevin. Orada maas alip yan gelip yatiyorsunuz. Birde emekli maasiniz var. Ne oldu IHA? Hani Askeri egitim ucagi? Hani helikopter yapiyordunuz? Neden 5-10 tane yapip teslim etmiyorsunuz?
  • Yurtdışına bağlı olduğumuz her konuda bu sıkıntılar yaşanacaktır.Dahaönce İtalya,Fransa,Belçika ve diğerleri hep benzer şeyler yapmadımı?

Grubun bugün yayımlanan 2011-12 Yıllık Raporu’nda şirket 629 milyon dolar net kâr açıklarken, dnata’nın da 52 yıllık tarihinin en yüksek kârına ulaştığı bildirildi. Yaşanan önemli zorluklara rağmen Grubun geçen yıla oranla yüzde 17.8 artış gösteren gelirleri 18.4 milyar dolara yükselerek rekor düzeye ulaştı. Grubun cari hesap dengesi yüzde 9.5 artarak 4.8 milyar dolar gibi güçlü bir rakama ulaştı.

Emirates Havayolu ve Grubu Başkanı ve CEO’su Şeyh Ahmed bin Saeed Al Maktoum, “24’üncü kez art arda kâra geçmiş olmamız ve yükselen büyüme grafiğimizi sürdürmemiz sektör normalleriyle çelişen bir başarı. 2011-12 mali yılı boyunca Grup şirketleri toplamda yaklaşık 3.8 milyar dolar yeni ürün yatırımı gerçekleştirdi. Bu yatırımlar yeni müşteriler edinmemizi ve uluslararası varlığımızı artırmamızı sağladı. Başarılı ticari büyüme bir tesadüf değil, sürekli ve doğru hesaplanmış yatırımların sonucu. Kazandığımız her dirhemi stratejik şekilde yeniden yatırım olarak kullandık ve bu sayede Grubun böylesine güçlü ve istikrarlı bir kârlılık performansı sürdürmesini sağladık” diyor.

Zorlu faaliyet ortamına rağmen Grup, yatırım yapmaya ve çalışan kadrosunu genişletmeye devam etti ve toplam personel sayısını yüzde 10’un üzerinde artırdı. Emirates yıl boyunca 22 adet yeni uçak teslim alarak kendi yıllık rekorunu da kırdı. Filosunu genişleten Emirates, uçuş ağına yatırımı sürdürerek 11 yeni destinasyon ekledi ve 34 şehre uçuş kapasitesini artırarak tüm havayolları arasında rekor kırdı.

“Sürekli değişen döviz kurlarına bugüne kadarki en yüksek yakıt faturası da eklendiğinde bu durumu idare etmek için büyük azimle çalışmak gerekiyordu. Büyümeyi sürdürmemiz ve zorlu ekonomik koşullarda kârlılığımızı korumamız, faaliyet gösterdiğimiz pazarlara ne kadar hakim olduğumuzu gösteriyor” diyor Şeyh Ahmed.


Güçlü mali durumuyla dikkat çeken Emirates, geçen yılın Haziran ayında oldukça büyük bir başarıyla 1 milyar dolar tahvil çıkardı ve çok sayıda geleneksel finansal ortağı Euro bölgesi borç krizinden etkilenmiş olmasına rağmen tahviller küresel yatırımcılardan iyi bir talep gördü; bu da Emirates iş modelinin başarısını gösteriyor. Bunun yanı sıra Emirates, Haziran 2011’de vadesi dolan 250 milyon Singapur Doları tutarındaki tahvillerin tamamının ödemesini gerçekleştirdi. Singapur borsasında işlem gören tahviller 2006 yılında beş yılık süreyle çıkarılmıştı.

Şeyh Ahmed, “Yeni mali yıla ihtiyatlı bir iyimserlikle giriyoruz, başarımızı devam ettirme vizyonuyla bu zorlu ekonomik koşullarda ilerlemeye çalışıyoruz. Hiçbir zaman elimizdekiyle yetinmiyoruz, her zaman en mükemmele ulaşmak için çaba harcıyoruz ve her zaman daha iyisini yapabileceğimizin farkındayız. Müşterilerin beklentileri her zaman artıyor ve onlarla birlikte ilerleme sağlamak bize bağlı. Farklı kültürlerden gelen 63 bin kişilik güçlü işgücümüzün yardımıyla önümüzdeki yılların eskisinden daha kârlı olacağından hiç şüphemiz yok” diye ekliyor.

Emirates’in gelirleri 2010-11 mali yılına kıyasla yüzde 14.9 büyüme sergileyerek 17 milyar dolar gibi rekor bir düzeye ulaştı. Bu güçlü gelir artışına rağmen uçak yakıtı maliyetlerindeki yüksek artış Emirates’in kâr-zarar dengesini etkiledi ve havayolu şirketinin kârı 409 milyon dolar ile geçen yılki rekor sonuçlara oranla yüzde 72.1 azalma gösterdi.

Yüzde 8 artışla 34 milyon yolcu taşıyarak rekor düzeye ulaşan Emirates, yüzde 80 gibi güçlü bir Yolcu Yük Faktörü ve yüzde 9.8 Kullanılabilir Koltuk Kilometresi elde ederek geçen yılın sonuçlarını korumayı başardı. Yolcu getirisi 2010-11’de 7.7 sent olan Yolcu Kilometre Gelirine oranla yüzde 7.8 artarak 8.3 sente ulaştı. Küresel ekonomik gidişatın aksine Emirates, premium class yolcu faktöründe 2010-11’e oranda yüzde 1.9 artış elde ederek bu yıl da yükselme trendini sürdürdü. Havayolu şirketinin A380 uçağının yolcu faktörü ise hem premium hem genelde daha da yükseldi ki bu da yolcuların bu ürüne gösterdikleri talebin devam ettiğine işaret ediyor.

Değeri 84 milyar doların üzerine çıkan 232 ilave uçak siparişinin yanı sıra havayolu şirketinin dünya çapında yolcu trafiğindeki artışla birlikte Emirates, faaliyet gösterdiği ülkelerde önemli oranda ekonomik büyüme sağlamaya devam etmeye kararlı.
 

EMIRATES KÂRA DOYMUYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Misafir ~ 12 yıl önce
Melez bir uçak, bayrak Türk, kuyruk numarası Amerikan. Bu resim bariz çakma olmuş, Ya da bize iyi çakmışlar, haberimiz yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Uçağın radar modifikasyonu montaj bir sıkıntı yok birtanede bundan tai yapıyo modifikasyonunu zaten bu uçağı avas yapan radar teknolojisidir israilli şirkette vermiyo tabi...... çok eski bir sözleşi yapılalı çok oldu...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Red Alert 2 nedir bilmem kardes. Sen oynuyorsun demek. Benim bildigim adamlarin ucak yapiyoruz diye parayi alip yatmasi. Esini dostunu oraya yuksek maasla ise sokmasi. Benim diger bir bildigimde bu ulkede ucak yapan, satin alan sade vatandasinda ezildigi. Benim bildigim bu ulkenin hava sahasinin yine hicbir is yapmayan bu asalaklarca kapatildigi. Sen Red Alert oyna. Oradan tiklayip alirsin ne aliyorsan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Çok "Red Alert 2" oynamış, tıklayınca parasını ödeyip unit çıkarabileceğini sanıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
bu uçağın Türk hava sahasının güvenliği açısından son derece önemi büyük israil bunu bildiği için her türlü gecikmeyi yapar beklenir açıkcası bunun önlemini almak lazım kesinlikle... zaten bu proje de gecikme yaşandı malesef...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Geçmişte ülkeyi irticadan kurtaranların eserleri bunlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Amerika'nın bir de İsraillilerden kurtuluş savaşına ihtiyacı var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Gelmezse si mi kalmis artik. Adamlar tasi koymus yine. Bizim artik aklimizi basimiza toplamamiz gerekiyor. TAI'de paralari yemekle olmuyor bu isler sayin generaller. Biraz calisin. Calismayacaksaniz gidin torun sevin. Orada maas alip yan gelip yatiyorsunuz. Birde emekli maasiniz var. Ne oldu IHA? Hani Askeri egitim ucagi? Hani helikopter yapiyordunuz? Neden 5-10 tane yapip teslim etmiyorsunuz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Yurtdışına bağlı olduğumuz her konuda bu sıkıntılar yaşanacaktır.Dahaönce İtalya,Fransa,Belçika ve diğerleri hep benzer şeyler yapmadımı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000