18 Şubat 2012, Cumartesi 09:08:03

EMIRATES İSTANBUL'A LOUNGE AÇIYOR

Dubai Emirliği bünyesindeki havayolu şirketi Emirates, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda lounge (dinlenme salonu) açıyor.
  • Ben olayi acikcasi sevindirici buldum. Rekabet kaliteyi dogurur, IST her ne kadar TK ussu olsa da Emirates dunyanin en iyi havayollarindan biri. Gerek yolcusuna gerekse havalimanina katacagi artilar tartisilmaz
  • Bir arap eksikti AHl de...

520 metrekarelik alana sahip olacak lounge için 1.5 milyon Euro’luk yatırım yapılacak. Emirates Türkiye, Romanya ve Bulgaristan Müdürü Bahar Ahmet Birinci geçen yıl Türkiye’de yaptıkları yatırım tutarının 23 milyon dolar olduğunu belirterek, “Yatırımlarımıza devam ediyoruz. Bu kez Atatürk Havalimanı’nda 1.5 milyon Euro yatırımla bir lounge açacağız” dedi.

25 bin yolcu

Yıllardır Atatürk Havalimanı’nda lounge açmak için yer istediklerini dile getiren Birinci, şunları söyledi: “Sonunda bu izin verildi. 520 metrekarelik alanda lounge açıyoruz. Lounge’larımız çok lüks. Yıllık canlı çiçek maliyeti bile 68 bin lira. Spa, masaj salonu, eğlence sistemi olacak. Tek seferimiz olan günlerde ortalama 60, çift sefer olan günlerde ise ortalama 120 ziyaretçi bekliyoruz. Bir yılda 25 binin üzerinde yolcumuzu lounge’muzda ağırlamayı planlıyoruz.”

İstanbul-Dubai arasında haftada 11 sefer gerçekleştirdiklerini anlatan Birinci, şöyle konuştu: “Kapasitemizi 5 yılda 200 koltuktan 5 bin koltuğa kadar çıkardık. Hat geliri bakımından Emirates’in Avrupa’daki en kârlı uçuş rotası olarak hizmet veriyoruz. İki ülke arasında karşılıklı uçuşların sayısı çok az. Yolcu talebine karşın sayıyı artıramıyoruz. 2011 yılı ciromuz bir önceki yıla göre yüzde 26’lık artışla 34 milyon Euro oldu.(Hürriyet)
EMIRATES İSTANBUL'A LOUNGE AÇIYOR

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
Ben olayi acikcasi sevindirici buldum. Rekabet kaliteyi dogurur, IST her ne kadar TK ussu olsa da Emirates dunyanin en iyi havayollarindan biri. Gerek yolcusuna gerekse havalimanina katacagi artilar tartisilmaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bir arap eksikti AHl de...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000